Contactează-ne

Eveniment

Arestat după ce şi-a torturat concubina

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat din Roznov şi-a schingiuit partenera de viaţă ■ a înţepat-o cu un cuţit în zona inghinală, cu un melesteu a lovit-o peste cap, braţe şi degete, legiştii descoperind şi muşcături pe corpul victimei ■ totul s-a întîmplat în prezenţa a trei copii minori ■ au fost anunţaţi anchetatorii, iar agresorul a fost privat de libertate ■

Violenţa în familie face în continuare victime, iar în ultimul caz care a avut loc în Neamţ agresorul a fost privat de libertate fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba de un bărbat de 49 de ani, din Roznov care şi-a bătut concubina, apoi a schingiuit-o la propriu. Actele de urmărirere penală au stabilit că femeia a fost înţepată în mod repetat cu un cuţit, apoi a fost lovită peste degetele de la mîini cu melesteul, iar ca să o chinuie, cel cu care îşi împărţea viaţa a şi muşcat-o. Mai grav este faptul că agresiunea de o violenţă extremă a avut loc în prezenţa celor trei copii minori ai cuplului, de 4, 8 şi 11 ani. Totul s-a întîmplat sîmbătă, 17 februarie, cînd Ioan Stănescu, de 49 de ani, din Roznov, însoţit de concubina lui, au mers la un praznic. Pomenirea a avut loc la un restaurant din localitate, timp în care inculpatul a consumat băuturi alcoolice. Ambii au venit acasă destul de tîrziu, iar după amiază a pornit şi scandalul. Pe fondul consumului exagerat de alcool, bărbatul a început să-i reproşeze femeii diverse lucruri: că nu ar avea grijă de copii, că nu s-ar îngriji de gospodărie, nu face focul şi e frig în casă, deşi ambii fuseseră plecaţi ore bune. Pentru a fi mai convingător, inculpatul a trecut la violenţe fizice, s-a înarmat cu un cuţit din bucătărie şi a înţepat femeia de mai multe ori în zona piciorului stîng, inghinal. Tortura nu s-a oprit aici, pentru că ulterior a luat-o la palme, iar mai apoi s-a înarmat cu un melesteu din lemn şi a lovit-o peste cap, braţe şi degetele de la mîini. Legiştii au descoperit pe corpul victimei şi muşcături, în zona braţului şi cotului stîng. Cînd a obosit, a abandonat femeia, iar aceasta s-a dus pentru îngrijiri la Centrul de permanenţă Roznov. Aici s-a luat decizia transferului pacientei la Spitalul Judeţean, fiind anunţaţi şi anchetatorii.

În cauză a avut loc şi o expertiză medico – legală stabilindu-se că victima a suferit leziuni pentru care a avut nevoie de 18 – 20 de zile de îngrijiri medicale. La audieri inculpatul a recunoscut fapta“, a declarat procurorul Laurenţiu Darie, din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ.

În cauză a fost sesizată instanţa de judecată care a decis privarea de libertate în şedinţa de duminică, 18 februarie. „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Stănescu Ioan. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stănescu Ioan, cercetat în dosarul penal nr. 662/P/2018 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru săvîrşirea infracţiunii de violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 18.02.2018 şi pînă la data 19.03.2018, inclusiv“, conform instanţei. Bărbatul a contestat decizia la Tribunalul Neamţ unde judecătorii vor da o hotărîre definitivă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending