Contactează-ne

Actualitate

Aproape opt sute de candidați speră la o nouă șanșă. A început BAC-ul de toamnă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ISJ a publicat cele trei centre de examen, ele fiind la Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț ■ Centrul zonal de evaluare este stabilit la Colegiul Național de Informatică ■

Comisia județeană de desfășurare a examenului de Bacalaureat a început pregătirile pentru a doua sesiune, una care se desfășoară în perioada august – septembrie 2023. Pe site-ul ISJ Neamț au fost publicate  centrele de examen și unitățile școlare arondate acestora, unde cei 768 de candidați înscriși vor susține concursul în sesiunea de toamnă.

În Piatra Neamț, la centrul de la Colegiul Tehnic Forestier vor participa aproximativ 360 de candidați de la: Calistrat Hogaș (3), LPS Piatra Neamț (51), Liceul particular Bistrița (2), Colegiul Național Petru Rareș (1), Liceul de Arte Victor Brauner (27), Liceul particular Dr Parhon (1), Liceul Teologic Ortodox Sfinții Împărați Constantin și Elena  Piatra Neamț (4).

Tot la Forestier sunt arodați elevi de la Colegiul de Informatică (8), Colegiul Gheorghe Asachi Piatra Neamț (17), Liceul Economic (45), Colegiul Spiru Haret (3), Liceul Roznov (13), Colegiul Tehnic Forestier (40), Colegiul Tehnic Cartianu (62), Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida(41); Colegiul Tehnic de Transporturi (22) și Liceul Carol I Bicaz (20).

Cei 253 de candidați din zona Roman, care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune, vor susține probele la centrul de la Colegiul Tehnic Miron Costin, după cum urmează: 4 candidați de la CNRV, 1 de la Seminarul Romano-Catolic Sfântul Francisc de Assisi (1), Seminarul Teologic Ortodox Melchisedec Ștefănescu (11); Colegiul Tehnic Petru Poni (35), Colegiul Tehnic Miron Costin (48).

De la Colegiul Tehnic Danubiana vor fi 26; Liceul Tehnologic Nisiporești (1), Liceul Tehnologic Vasile Sav (41), LPS Roman (44), Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Săbăoani(11); Liceul Teologic Sfântul Ioan de la Salle Pildești-Cordun (7), Liceul Tehnologic Ion Ionescu de la Brad Horia (24). Pentru zona Târgu Neamț, cei 155 de candidați care nu au promovat vor susține examenul din toamnă la Colegiul Tehnic Ion Creangă.

Aici se vor prezenta: 82 candidați de la Colegiul Creangă; 12 de la Liceul Vasile Conta; 8 de la Liceul Ion Creangă Pipirig; 1 de la Liceul Vânători; 15 de la Colegiul Ștefan cel Mare; 1 de la Seminarul Veniamin Costache Vânători; 3 de la Seminarul Cuvioasa Parascheva Agapia și 30 de la Liceul Sadoveanu din Borca. Centrul zonal de evaluare este stabilit la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț.

Calendarul celei de a doua sesiuni este următorul: 7-11 august echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină și a competențelor digitale; 16 august – proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a); 17 august – Proba obligatorie a profilului – proba E.c; 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d; 21 august – Limba și literatura maternă (acolo unde e cazul).

Pe 25 august va fi afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00); 26-28 august – rezolvarea contestațiilor și 29 august – afișarea rezultatelor finale. De menționat că, pentru prima dată, în județele Alba, Călărași, Dâmbovița, Gorj ș Satu Mare se aplică un program pilot de corectare digitalizată a lucrărilor, profesorii care scanează lucrările urmând să primească 160 lei pe zi.

 

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending