Contactează-ne

Actualitate

Apelul inedit al unei angajate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un magazin care comercializează produse româneşti este în prag de a se închide ■ o angajată a făcut un apel de suflet pentru a-şi salva locul de muncă ■

Angajata unui mic magazin din Piatra Neamţ a recurs la un gest inedit în încercarea de a salva un magazin şi implicit locul de muncă de la „buticul“ unde se comercializează doar produse fabricate în România, încălţăminte din piele naturală.

Mioara Mihaela Diaconescu a postat pe Facebook, pe data de 22 mai, un apel către posibilii cumpărători, în care arată ce a determinat-o să procedeze astfel. La fel ca în majoritatea oraşelor din ţară, şi la Piatra Neamţ micile afaceri ce presupun activităţi comerciale sunt sufocate de apariţia lanţurilor de supermarketuri sau de cunoscute firme, care au închiriat spaţii în mall-uri.

Iar la această stare de fapt, se mai adaugă şi concurenţa, de multe ori neloială, a celor care vând produse „Made in China“, de o calitate îndoielnică, dar care-s totuşi căutate. În municipiul străjuit de culmile Pietricica şi Cozla, acum câţiva ani a fost chiar o mică revoltă a comercianţilor locali, care aveau standuri de câţiva metri pătraţi prin vechile magazine comuniste şi care peste noapte s-au trezit în pragul falimentului.

Începuseră să apară comercianţii asiatici, care au închiriat mari spaţii unde vindeau aceleaşi articole ca şi localnicii, dar la preţuri net inferioare. „Sunt angajată, de fapt gestionara. Fabrica este la Braşov, aici (la Piatra Neamţ – n.red.) este magazinul de prezentare al firmei Tino. Se pare că punctul de lucru se va închide, pentru că nu se fac vânzări şi am făcut un apel către locuitorii oraşului, poate aşa va avea altă soartă. Chiar mi-ar părea rău, pentru că eu îl gestionez de ani de zile“, a afirmat Mioara Diaconescu.

În mesajul postat pe reţeaua de socializate, angajata vorbeşte succint despre toate aceste aspecte, spunând că lucrează la magazinul cu pricina de 13 ani, dar acesta este în prag de a se desfiinţa. Nu acuză că lumea preferă produse de la alte firme, dar invită pe cei care îi citesc postarea să-i treacă pragul:

„Bună ziua grup! Vin la voi cu o rugăminte, dacă se poate. Sunt gestionara acestui magazin de încălţăminte din piele pentru copii Tino. Unii îl cunosc, poate alţii nu. Rugămintea este dacă fiecare dintre voi aţi putea veni să cumpăraţi câte o pereche de încălţări, evitaţi riscul de a se închide. Ştiu că acestă încălţăminte nu este de firmă precum Nike, Adidas, Puma, dar sunt din piele naturală şi produse la noi în România, mai exact la Braşov“.

Aduce şi un argument pentru clienţi, detaliind că produsele pe care le comercializează sunt reduse cu 30% din preţul afişat, ajungând să coste undeva între 70 şi 100 de lei, mulţumeşte celor care şi-au făcut timp să citească mesajul, încheind astfel: „Rutăcioşii să-şi vadă de treabă“. Postarea de acum câteva zile a generat aproape o sută de comentarii şi vreo două mii de distribuiri.

Iată ce se spune în câteva: „Recomand cu drag! Achiziţionez produse româneşti deoarece doresc să sprijin economia românească!“, „Copiii mei poartă Tino de ani buni! Aveţi produse minunate!“, „Nu cred că au mai fost încălţări mai comode şi mai rezistente decât cele cumpărate de aici pentru copilul meu. Recomand! Au bocanci de foarte bună calitate de mers pe munte pentru copii şi adulţi“, Recomand! Am luat şi pentru copii şi pentru adulţi! Cel mai bun raport calitate preţ!“.

În alte postări, autorii dau şi sfaturi: „Poate v-ar ajuta şi o expunere mai atractivă în geam, spre exemplu un raft cu diferite tipuri de încălţăminte“, „Ne-ar ajuta câteva poze aleatorii la diverse produse“, „Vă susţinem şi o să vă vizităm!“ Site? Faceţi şi livrări? Şi ce mărimi aveţi“, „Încercaţi mai multă promovare pe internet şi e inevitabil ca să nu existe persoane interesate“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Frig şi ninsori la munte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost emisă o informare de lapoviţă la munte şi intensificări ale vîntului ■ în judeţ au fost temperaturi sub media perioadei ■

Săptămîna aceasta a fost vreme deosebit de rece pentru acest moment al anului, iar meteorologii au emis o informare de vreme rea, ce a intrat în vigoare de ieri, 22 septembrie 2021, de la ora 10:00 şi expiră azi, 23 septembrie, la aceeaşi oră.

Specialiştii spun că la altitudini de peste 1.700 m vor fi ninsori şi lapoviţă, vremea va fi deosebit de rece şi vor fi şi intensificări ale vîntului. În intervalul menţionat la munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrînse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizînd izolat producerea brumei. Temporar, vîntul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Specialiştii mai spun că, joi şi vineri, 23 şi 24 septembrie, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Vîntul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că în noaptea de 21/22 septembrie, în judeţ au fost valori termice de -3,6 grade la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, 6,6 grade au fost la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, iar la Roman mercurul din termometre s-a oprit la 7,5 grade.

Ieri, 22 septembrie, la ora 11:00, pe munte erau temperaturi negative, de -3 grade, la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ se înregistrau 10 grade, iar la Roman erau 12 grade. Din cauza vîntului, pe munte se resimţeau -5 grade, în reşedinţa de judeţ erau 7 grade şi 10 grade se resimţeau în restul teritoriului. Deosebit de rece va fi şi astăzi, 23 septembrie, cînd pe fondul unui cer variabil cu soare nu vor fi mai mult de 12 grade la amiază. Minima nocturnă va fi de vreo 6 grade, conform previziunilor.

De vineri, 24 septembrie, începe să se încălzească uşor şi pentru că soarele va fi la datorie, avem promisiunea unei maxime de 17 grade. Urmează o noapte sensibil mai blîndă decît precedenta, iar mercurul din termometre se opreşte la 8 grade. Dacă previziunile de acum ale meteorologilor se adeveresc, va fi ceva mai bine din punct de vedere termic în week-end-ul care urmează.

Astfel, sîmbătă, 25 septembrie, se anunţă cer variabil cu soare, iar în cel mai cald moment ne vom bucura de temperaturi ce saltă pînă la 21 de grade. Noaptea va fi încă răcoroasă, cu 7 grade. Şi mai bine va fi duminică, 26 septembrie, cînd va fi soare şi cam 23 de grade la prînz. După lăsarea întunericului se ajunge la o minimă nesperată, de 12 grade.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Straşnic frig

Știre publicată în urmă cu

în data de

Constantin Bîrjoveanu (1934-2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist  şi vorbitor de esperanto romaşcan, dădea viaţă , în urmă cu două decenii şi ceva, nemuritoarelor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, Gazeta de Roman. În numărul de astăzi iată o nouă „cronicuţă”, de mare actualitate, în care „Pisălogul” pare a fi anticipat, în urmă cu două decenii, ceea ce li se va întîmpla românilor în această iarnă, după liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaz metan. Adică revenirea frigului de sorginte ceauşistă, din „Epoca dee Aur”. La care se va adăuga din plin şomajul, generator de sărăcie lucie, la majoritatea românilor. Adevăr grăita-i, nea Costică!

„Ianuarie, martie, aprilie”. De ce o fi fost sărită luna ţiganului? De bună ce-i! Mai ales ieri ne-au lins iepurii – dacă cunoaşteţi expresia. E un ger de streche mîţa. Mulţi filosofi, savanţi, scriitori au elaborat tot soiul de teorii, de idei, de maxime, despre o samă de rele de care nu ducem nici noi lipsă, ca de pildă de foame, sărăcie, mîndrie, viciu, invidie, viclenie şi tot aşa mai departe.

Dar puţini au scris despre frig, chiar dacă unii dintre ei l-au cunoscut îndeaproape, ca noi. Nu vorbesc de frigul din inimile înguste, ci de cel din vastele apartamente de la bloc. Pe plan  local s-a vorbit adesea  că multor străzi le plîngi de milă şi că mai de plîns sînt maşinile care merg pe acolo şi trec din groapă în groapă. S-a mai vorbit – tot aşa – că unele firme aplică un adaos comercial de te sperii. De asemenea s-a mai scris mult despre valul de violenţă şi tîlhării, dar nimic despre valul de frig care a venit din Cîmpia Rusă, s-a cuibărit în apartamentele noastre şi nu se mai dă dus, pentru că,  din partea caloriferului rece, nu primeşte nici un ultimatum şi ne îngheaţă mai departe măduva-n ciolane. Nea Cutare n-a plecat la slujbă că i-a rămas mîna lipită pe clanţa uşii.

După ce a desfăcut-o, a aflat între timp că a fost trimis în şomaj şi abia atunci l-au trecut toate căldurile. Da, tată ! E o problemă în faţa căreia nu poţi rămîne rece. Şi bietul om asta-i mai lipsea: copiulul său, îmbrăcat subţire, tremură din gros lîngă caloriferul de la care parcă cerşeşte puţină căldură. La fel suferim toţi, vorba ceea: „de,  boier! Fii şi boier, dar tot dîrdîi cînd e ger!”. Se spune că la cea mai scăzută temperatură, de-i zice zero absolut, mişcarea browniană se linişteşte, atomii stau liniştiţi în banca lor.

Cred că nu mai avem mult pînă acolo. Cel puţin la mine e un frig de-ţi stă mintea. Ni s-au dat asigurări că o să fie bine şi la vară cald, dar după ce-ţi degeră urechea degeaba mai pui căciula. Noroc că afară e mai cald! Cînd în apartament se tremură, îmi trimit copiii la joacă. Poate de aceea cineva mi-a spus că am copii sănătoşi şi zdraveni, se cunoaşte că-s crescuţi în aer curat. Ştiu de la şedinţele de partid că prin discuţie se face lumină. Căldură cum s-ar putea face? Straşnic frig!

Citește știrea

Actualitate

Urmărit internaţional pentru că şi-a bătut concubina

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 35 de ani, din Girov, s-a ales cu belele penale în străinătate, după ce şi-a smintit în bătaie concubina. S-a întîmplat în Italia, iar, după agresiune, bărbatul a plecat acasă. Autorităţile judiciare străine nu s-au dat bătute şi au încercat să-l identifice pe agresor.

Cînd au aflat identitatea au făcut toate demersurile necesare, au emis pe numele lui un mandat european de arestare şi l-au dat în urmărirere internaţională. Aşa stînd lucrurile, pe 21 septembrie 2021 oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Girov l-au depistat pe bărbatul de 35 de ani, în Girov. Pe numele acestuia era emis de autorităţile judiciare din Italia un mandat european de arestare.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2015, aflîndu-se în Italia, pe fondul unor neînţelegeri familiale, a exercitat acte de violenţă asupra concubinei sale, producîndu-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 25 de zile îngrijiri medicale“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. Acesta a fost prezentat de poliţişti procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Individul urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Citește știrea

Trending