Contactează-ne

Actualitate

Apelul inedit al unei angajate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un magazin care comercializează produse româneşti este în prag de a se închide ■ o angajată a făcut un apel de suflet pentru a-şi salva locul de muncă ■

Angajata unui mic magazin din Piatra Neamţ a recurs la un gest inedit în încercarea de a salva un magazin şi implicit locul de muncă de la „buticul“ unde se comercializează doar produse fabricate în România, încălţăminte din piele naturală.

Mioara Mihaela Diaconescu a postat pe Facebook, pe data de 22 mai, un apel către posibilii cumpărători, în care arată ce a determinat-o să procedeze astfel. La fel ca în majoritatea oraşelor din ţară, şi la Piatra Neamţ micile afaceri ce presupun activităţi comerciale sunt sufocate de apariţia lanţurilor de supermarketuri sau de cunoscute firme, care au închiriat spaţii în mall-uri.

Iar la această stare de fapt, se mai adaugă şi concurenţa, de multe ori neloială, a celor care vând produse „Made in China“, de o calitate îndoielnică, dar care-s totuşi căutate. În municipiul străjuit de culmile Pietricica şi Cozla, acum câţiva ani a fost chiar o mică revoltă a comercianţilor locali, care aveau standuri de câţiva metri pătraţi prin vechile magazine comuniste şi care peste noapte s-au trezit în pragul falimentului.

Începuseră să apară comercianţii asiatici, care au închiriat mari spaţii unde vindeau aceleaşi articole ca şi localnicii, dar la preţuri net inferioare. „Sunt angajată, de fapt gestionara. Fabrica este la Braşov, aici (la Piatra Neamţ – n.red.) este magazinul de prezentare al firmei Tino. Se pare că punctul de lucru se va închide, pentru că nu se fac vânzări şi am făcut un apel către locuitorii oraşului, poate aşa va avea altă soartă. Chiar mi-ar părea rău, pentru că eu îl gestionez de ani de zile“, a afirmat Mioara Diaconescu.

În mesajul postat pe reţeaua de socializate, angajata vorbeşte succint despre toate aceste aspecte, spunând că lucrează la magazinul cu pricina de 13 ani, dar acesta este în prag de a se desfiinţa. Nu acuză că lumea preferă produse de la alte firme, dar invită pe cei care îi citesc postarea să-i treacă pragul:

„Bună ziua grup! Vin la voi cu o rugăminte, dacă se poate. Sunt gestionara acestui magazin de încălţăminte din piele pentru copii Tino. Unii îl cunosc, poate alţii nu. Rugămintea este dacă fiecare dintre voi aţi putea veni să cumpăraţi câte o pereche de încălţări, evitaţi riscul de a se închide. Ştiu că acestă încălţăminte nu este de firmă precum Nike, Adidas, Puma, dar sunt din piele naturală şi produse la noi în România, mai exact la Braşov“.

Aduce şi un argument pentru clienţi, detaliind că produsele pe care le comercializează sunt reduse cu 30% din preţul afişat, ajungând să coste undeva între 70 şi 100 de lei, mulţumeşte celor care şi-au făcut timp să citească mesajul, încheind astfel: „Rutăcioşii să-şi vadă de treabă“. Postarea de acum câteva zile a generat aproape o sută de comentarii şi vreo două mii de distribuiri.

Iată ce se spune în câteva: „Recomand cu drag! Achiziţionez produse româneşti deoarece doresc să sprijin economia românească!“, „Copiii mei poartă Tino de ani buni! Aveţi produse minunate!“, „Nu cred că au mai fost încălţări mai comode şi mai rezistente decât cele cumpărate de aici pentru copilul meu. Recomand! Au bocanci de foarte bună calitate de mers pe munte pentru copii şi adulţi“, Recomand! Am luat şi pentru copii şi pentru adulţi! Cel mai bun raport calitate preţ!“.

În alte postări, autorii dau şi sfaturi: „Poate v-ar ajuta şi o expunere mai atractivă în geam, spre exemplu un raft cu diferite tipuri de încălţăminte“, „Ne-ar ajuta câteva poze aleatorii la diverse produse“, „Vă susţinem şi o să vă vizităm!“ Site? Faceţi şi livrări? Şi ce mărimi aveţi“, „Încercaţi mai multă promovare pe internet şi e inevitabil ca să nu existe persoane interesate“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Actualitate

Au fost trei victime în două accidente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii nemţeni au intervenit la două accidente de circulaţie, care s-au soldat cu trei victime, nedoritele incidente fiind consecinţa neatenţei în conducere. O septuagenară a fost luată pe capotă în timp ce traversa strada, iar în alt caz doi şoferi care s-au „pupat“ între ei au fost răniţi.

Unul dintre evenimentele rutiere a avut loc în dimineaţa zilei de 17 iunie, cînd o femeie de 76 de ani, din Piatra Şoimului, care traversa strada a fost accidentata de un autoturism, condus de un tînăr de 24 de ani, din aceeaşi localitate. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetarile sînt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Dosar penal cu acuze de vătămare corporală din culpă a fost întocmit şi în cazul unui accident ca a avut loc în seara de 16 iunie, în jurul orei 21:30, pe raza oraşului Tîrgu Neamţ.

Conform primelor date, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Tîrgu Neamţ a acroşat o maşină, care era condusă de un tînăr de 21 de ani, din Păstrăveni. Din impact, ambii conducători auto au suferit leziuni, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Citește știrea

Trending