Contactează-ne

Actualitate

Apel umanitar după o tragedie în Anglia, cu victime doi copilaşi din Neamţ. Părinţii vor să aducă în ţară trupurile neînsufleţite

Știre publicată în urmă cu

în data de

Apel la solidaritate după o tragedie petrecută în Anglia şi care a lovit crunt o familie din Neamţ, din localitatea Viişoara. Doi copii, o fetiţă de trei ani şi jumătate şi un băieţel de doar cinci ani, au murit în urma unui incendiu izbucnit la locuinţa în care stăteau împreună cu părinţii, în Preston.

Tragedia a fost relatată de presa britanică: https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-61097750?fbclid=IwAR2PC9Dtn-e7pduspqVkgFlvDgyXNk9KG9LQsfCvfg9yxSFlsbpC2tiXank

Conform informaţiilor oferite de un cititor al Monitorului de Neamţ, tatăl copiilor este din localitatea Viişoara, judeţul Neamţ. Mama este însărcinată în patru luni. Părinţii începuseră să construiască o casă în localitatea amintită în dorinţa de a reveni în ţară. Au fost loviţi însă de cumplita tragedie, iar acum încearcă să aducă în ţară corpurile neînsufleţite ale copiilor, pentru a-i înmormânta, însă cheltuielile sunt peste posibilităţile lor financiare.

Mirela Lazăr, vecină cu familia îndoliată, a aflat despre tragedie şi a pornit o campanie de strângere de fonduri.

“Îi aduce zilele astea să îi înmormânteze . Ei au reşedinţă de Viişoara și îşi făceau o casă peste drum de noi. Noi punem mâncarea la praznic şi mai strângem, de la cine vrea şi poate, ceva bănuți. Îi aduce din Anglia cu avionul, este mesajul postat pe o reţea de socializare de Mirela Lazăr.

Am luat legătura cu primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, care ne-a confirmat informaţiile şi ne-a declarat că şi primăria va contribui cu o sumă de bani pentru a ajuta familia îndoliată. Şi ne-a mai spus că şi alţi oameni din comună s-au oferit să ajute financiar.

Ulterior am reuşit să o contactăm şi pe doamna care a iniţiat campania umanitară, care ne-a relatat pe scurt cum s-a produs tragedia şi ne-a oferit un număr de cont, al bunicii tatălui, Marta Busuioc. Tot dumneaei ne-a trimis şi o poză cu copiii, alături de părinţi, poză făcută la Crăciun în 2021, însă pe care nu o publicăm din motive lesne de înţeles.

Iniţial bunica copiilor mi-a cerut ajutorul. Pentru acte, pentru una-alta, măcar pentru un sfat. În februarie au început să îşi facă o casă, iar în vară ar fi vrut să vină acasă. Acum vor să aducă acasă copiii să-i înmormânteze. S-a implicat şi părintele din comună şi domnul primar. Eu m-am implicat pentru că nu am putut sta fără să fac nimic. Şi m-a durut când am aflat ce s-a întâmplat. Şi cu cine am vorbit… la fel… n-au stat pe gânduri şi au ajutat cu ce au putut”, a declarat pentru Monitorul de Neamţ Mirela Lazăr.

Contul în care se pot face donaţii pentru a ajuta familia îndoliată este: Nume titular: Busuioc Marta Cont: RO91 BRDE 280S V727 9980 2800 Moneda: RON.

FOTO: https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending