Contactează-ne

Actualitate

Apel către public din partea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ mănăstirea roagă pentru sprijin în refacerea locuințelor monahale distruse în incendiu ■ donațiile se pot face în contul mănăstirii de la BCR Tg. Neamț sau în bunuri ■

Dragi credincioși și oameni de bine,

Mănăstirea Văratec, o oază de spiritualitate și rugăciune situată în județul Neamț, a fost lovită recent de un incendiu devastator. La 29 aprilie 2024, două case ale ansamblului nostru monahal au fost mistuite de flăcări, punând în pericol nu doar bunurile noastre materiale, dar și viețile celor patru maici care locuiau acolo. Datorită intervenției prompte a pompierilor și a grupului de salvatori, incendiul a fost stins după mai bine de trei ore, însă pierderile sunt considerabile: aproximativ 380 de metri pătrați de locuințe și toate bunurile din interior au fost distruse. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la motorul unei mașini de cusut.

Apelăm la generozitatea și bunăvoința dumneavoastră pentru a ne ajuta să reconstruim aceste locuințe și să readucem liniștea și siguranța în comunitatea noastră. Mănăstirea Văratec are nevoie urgentă de sprijin financiar și de materiale de construcții pentru a reface cele două imobile.

Orice donație, indiferent de mărime, va fi de mare ajutor. Puteți contribui prin donații în contul mănăstirii la:

IBAN RO95RNCB0199005312820001 – BCR Târgu Neamț

Beneficiar: Mănăstirea Văratec – CUI 2860575

Acceptăm cu recunoștință și donații de materiale de construcții sau orice alte sugestii și ajutor în beneficiul celor patru maici sinistrate.

În momentul de față, comunitatea noastră numără 320 de maici, dar în anii ’90, am fost 550 de suflete unite în rugăciune și muncă. Fiecare contribuție va ajuta nu doar la reconstruirea locuințelor, ci și la menținerea și continuarea tradițiilor și vieții monahale într-un loc cu o istorie bogată și semnificativă.

Mănăstirea Văratec, fondată în 1785 de schimonahia Olimpiada împreună cu duhovnicul Iosif, a fost mereu un loc de adăpost și sprijin pentru cei care caută liniște și apropiere de Dumnezeu. Devenită mănăstire independentă în 1839, sub îndrumarea starețului Paisie Velicicovschi, Mănăstirea Văratec este cea mai mare mănăstire de maici din România, găzduind de-a lungul timpului sute de maici dedicate vieții monahale.

Vă rugăm să ne sprijiniți în aceste momente grele și să contribuiți la reconstruirea locuințelor pierdute. Fie ca bunătatea și generozitatea dumneavoastră să fie răsplătite însutit.

Cu recunoștință și rugăciuni,

Maica Stavroforă Iosefina Giosanu

Stareța Mănăstirii Văratec

 

N.B. Monitorul de Neamț mulțumește colegilor de la neamt 365 , primii care au transmis nevoia de ajutor a maicilor sinistrate de la Mănăstirea Văratec.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending