Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Ape tulburi la Colegiul „Ion Creangã“

Știre publicată în urmă cu

în data de

• elevii de clasa a XII-a si pãrintii au trimis la redactie un memoriu în care se plîng cã la Colegiul tîrgnemtean este o atmosferã stresantã • starea este o consecintã a protestului de acum cîteva zile, cînd elevii au iesit în stradã, refuzînd sã accepte o decizie a Inspectoratuli Scolar care-i obliga sã dea BAC-ul la Piatra Neamt •

Situatia de la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ din Tîrgu Neamt este departe de a intra în normalitate. Cel putin asa sustin mai multi elevi si pãrinti ai celor care studiazã în aceastã unitate de învãtãmînt. În urmã cu douã zile, ei au trimis un memoriu cãtre redactia cotidianului Monitorul de Neamt, în care se plîng de starea de tensiune care dominã în unitatea de învãtãmînt. „Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic «Ion Creangã» si pãrintii acestora tin sã vã aducã la cunostintã urmãtoarele evenimente: desi am obtinut aprobarea ca la Colegiul Tehnic «Ion Creangã» din Tîrgu-Neamt sã se constituie un centru de examinare, dorim ca amenintãrile proferate de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, prin persoana doamnei Drexler, sã nu poatã fi puse în aplicare; considerãm cã principiul egalitãtii sanselor trebuie sã fie acelasi pretutindeni în scoala româneascã, fãrã a ne teme de represaliile generate de nerespectarea prevederilor din Metodologia de organizare si desfãsurare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2007, atît de cãtre ISJ Neamt, cît si de cãtre directorul unitãtii, Ioniche Anisoara, care a pornit o actiune de cercetare în rîndul elevilor claselor a XII-a, mentionînd cã initiativa nu a fost a lor, ci au existat instigatori. Ne exprimãm dorinta de a dispãrea presiunea exercitatã asupra elevilor si dirigintilor de cãtre doamna inspector-general, Dorina Luminita Drexler si doamna director Anisoara Ioniche, atmosfera existentã în unitate fiind una axatã pe stres si surmenaj permanent. ISJ a motivat, tardiv si nerelevant, faptul cã protestul a fost inutil, deoarece ar fi hotãrît sã se constituie centru de examinare la unitatea noastrã scolarã; poate în pragul declansãrii examenului de bacalaureat s-ar fi aflat de faptul cã ar fi fost necesarã deplasarea la Piatra-Neamt. Vã solicitãm cu toatã consideratia sã aveti în vedere doleantele noastre. Este singura noastrã sansã de a beneficia de o atmosferã propice continuãrii pregãtirii pentru sustinerea probelor de bacalaureat. Am apelat la toate organizatiile locale si judetene, dar ni se rãspunde cã doamna inspector-general are o sustinere prea puternicã pentru a fi relevantã reactia noastrã. Nu vrem clementã din partea profesorilor, vrem doar sã nu fie o atmosferã tensionatã, prin efectuarea de controale inopinate si rãuvoitoare. Nu mai vrem un director care sã actioneze permanent în detrimentul unitãtii si nici un inspector-general care profereazã amenintãri si ia decizii axate pe urã personalã, avînd un conflict deschis cu fostul inspector-general, Emil Creangã, ai cãrui copii sînt elevi la scoala noastrã. Ne exprimãm speranta cã glasul nostru va fi auzit, atmosfera în care ne desfãsurãm activitatea fiind practic infernalã“, se precizeazã în memoriul respectiv.

„Un bacalaureat foarte corect“

Sefa ISJ Neamt, profesoara Dorina Luminita Drexler, a declarat cã decizia initialã de a se desfiinta centrul de examen de la colegiul tîrgnemtean, iar cei aproximativ 360 de elevi sã vinã la Piatra Neamt pentru a da Bacalaureatul s-a luat tinîndu-se cont de faptul cã, anul trecut, promovabilitatea la aceastã uitate de învãtãmînt a fost de aproape 50% si s-au înregistrat foarte multe tentative de fraudare. Profesorul Gheorghe Apetrei, liderul de sindicat de la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“, a confirmat existenta atmosferei tensionate în liceu si faptul cã la ultima sedintã a Consiliului Profesoral s-a discutat despre acest amãnunt. „Eu nu stiu nimic despre memoriul trimis de elevi si pãrinti, dar pot confirma existenta stresului în scoalã. I-am spus si doamnei director cã asta nu face bine nimãnui. Am discutat si alte probleme în cadrul ultimei noastre sedinte, dar sînt discutii care nu pot fi fãcute publice“, a spus liderul de sindicat Gheorghe Apetrei. Elevii sînt speriati de faptul cã sefa ISJ le-a spus cã vor avea de sustinut „un bacalaureat foarte corect“. Viitorii candidati se gîndesc cã ar putea fi pedepsiti într-un fel sau altul la sustinerea examenului, desi, analizînd respectiva declaratie, acesta ar putea fi un avertisment doar pentru cei care au în plan sã fraudeze.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending