Contactează-ne

Prima pagină

Din joacă, un copil de 7 ani a dat foc unui apartament din Piatra Neamț. A ajuns la spital din cauza intoxicației cu fum FOTO

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ locuința afectată este situată într-un bloc de pe strada 1 Decembrie 1918 ■ o locatară de la etajul I a ajuns și ea la spital ■

Un apartament, situat la parterul unui imobil de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul reședință de județ, a fost afectat de un puternic incendiu izbucnit astăzi, 27 iunie 2024, în jurul orei 12.00. Jocul unui copil cu focul pare că este cauza nedoritului incident.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială de stingere, o autospecială de stingere cu hidroperforare și o ambulanță SMURD), membrii serviciului voluntar Piatra Neamț și cadre de la Poliția Neamț.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajare mare de fum în interiorul  apartamentului dintr-un bloc P+4. Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței afectate s-a autoevacuat un copil de șapte ani. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale deoarece prezenta intoxicație cu fum.

După evaluarea și acordarea asistenței medicale, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. O echipă de la firma Delgaz Grid a intervenit pentru întreruperea alimentării cu energie electrică, iar pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

În timpul incendiului au ars bunurile materiale din interiorul unei camere și din holul apartamentului. Concomitent cu misiunea de stingere a incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru identificarea unor persoane care s-ar fi putut afla în interiorul apartamentului.

„În interior nu se mai aflau alte persoane. S-a acționat cu ajutorul ventilatorului pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării. O mamă cu doi copii au fost evacuați de pompieri dintr-un apartament situat la primul etaj, deoarece era inundat cu fum”, a declarat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Femeia de 27 de ani a fost evaluată de echipajul SMURD, ulterior fiind preluată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Piatra Neamț. Căpitanul Irina Popa a mai transmis că jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending