Contactează-ne

Actualitate

Apa Serv se ţine de… drepturi la replică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ într-un drept la replică remis redacţiei, cei de la Apa Serv contestă „formatul” comunicării întreruperii apei ■ nimic despre serviciile execrabile şi preţurile aberant de mari ■

Reprezentanţii Apa Serv au transmis redacţiei Monitorul un drept la replică. Care, dacă n-ar stârni plânsul, ar fi de tot râsul. După ce timp de două zile majoritatea unităţilor de învăţământ din Piatra Neamţ şi patru comune învecinate au avut cursurile suspendate pe motiv că nu va fi apă în şcoli, cei de la Apa Serv spun în dreptul la replică doar că prefectul de Neamţ ar fi transmis opiniei publice un document care n-ar fi în „formatul real”.

Nimic despre desele întreruperi ale furnizării apei, nimic despre preţul aberant de mare, al treilea pe ţară, nimic despre… adevăratele probleme pe care Apa Serv le face nemţenilor. Dar, în virtutea dreptului la exprimare, vă prezentăm integral dreptul la replică al Apa Serv:

 

„Ca drept la replică faţă de declarațiile Prefectului Judeţului Neamţ, domnul George Lazăr, la Conferinţa de presă din data de 05 octombrie 2020, declaraţii preluate de mass media locală prin care acesta declara că ,”O să vă prezint şi forma scriptică, aşa cum Apaserv ne-a trimis spre informare faptul că urmează să oprească apa pentru zilele de 6 şi 7 octombrie  şi o să vedeţi şi o să aveţi o surpriză, că această notă, aşa cum a fost ea remisă către noi, este practic bătută la maşină. Şi o să v-o arăt fizic şi o să v-o punem la dispoziţie şi în format electronic. Zici că acolo lucrurile s-au oprit undeva în timp, dar nu în timpul anului 2020, ci cred că acum 20-30 de ani in urmă, în timpul anilor î89-î90”, pentru corecta informare a publicului, vă comunicăm:

 

Documentul prezentat de domnul prefect ca fiind remis de Compania Județeană Apa Serv S.A. nu este în formatul real, tehnoredactat cu mijloace electronice, realizat şi transmis în mediul on-line de compania noastră în data de 02.10.2020, respectiv 05.10.2020.

 

“Forma scriptică” prezentată de reprezentantul Guvernului în teritoriu ca fiind un document autentic, este în fapt un material prelucrat de terţe persoane, cu diverse adnotări şi nu coincide cu formatul în care anunţul a fost transmis pe e-mail către mijloacele de informare în masă şi către  autorităţile publice locale.

 

Reamintim că, în calitate de operator al serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare din județul Neamț, Compania Județeană APA SERV S.A. are în conformitate cu prevederile legale și ale Contractului de delegare a serviciilor și obligația de a proceda la remedierea avariilor pe rețelele publice de alimentare cu apă.

 

Compania Judeţeană APA SERV S.A. informează permanent autoritațile publice locale, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, mass media, despre intervențiile programate sau accidentale asupra infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare, lucru care poate fi constatat din analiza mijloacelor de informare în masă.

 

Întrucât documentul prezentat poartă sigla Apa Serv dar nu are formatul comunicat/transmis pe e-mail de compania noastră, considerăm declarațiile domnului prefect lipsite de profesionalism, tendenţioase, bazate pe informații nedocumentate şi defăimătoare, menite să afecteze negativ imaginea companiei.

 

Suntem neplăcut surprinşi de constatarea că se dorește inducerea în eroare, în mod voit, a opiniei publice cu privire la activităţile Companiei Judeţene APA SERV SA.

Vă mulțumim!

Director General Interimar

Bogdan Muşat”.

Nu-i aşa că, după ce aţi citit dreptul la replică, vi se pare apa mult mai ieftină şi nu vă mai supără desele întreruperi urmate de ore întregi în care la robinete curge apă ruginie pe care o plătiţi la preţ de bere?

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vine primăvara! Cum va fi vremea zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice peste media perioadei ■ ceva mai rece va fi în week-end, cînd sînt aşteptate şi precipitaţii ■ arareori vor mai fi valori termice nocturne negative ■

Vremea e schimbătoare şi după ce vreo două săptămîni ne-a chinuit gerul s-a încălzit nesperat de mult. A reapărut soarele, astfel că cea mai călduroasă zi din ultima perioadă de timp a fost cea de ieri, dar tot aşa vor sta lucrurile şi astăzi.

Va fi o scurtă sincopă în week-end, cînd temperaturile scad cu vreo 10 grade, fiind anunţate şi ploi. Mai apoi, săptămîna viitoare, la început de Mărţişor, se încălzeşte din nou şi sînt anunţate valori termice diurne de pînă la 13 grade. Minimele nocturne vor fi pe la limita îngheţului şi vor fi cuprinse săptămîna viitoare între -1 şi cel mult 3 grade.

Pînă atunci trebuie spus că ziua de ieri, 25 februarie, a fost spectaculoasă din punct de vedere termic, iar la ora 13:00 termometrele indicau 16 grade la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, cu promisiunea unei maxime diurne de 18 grade, în timp ce la Roman erau 15 grade.

Cel mai rece era în vîrf de munte, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, unde erau 5 grade. Doar acolo mai este zăpadă, un strat consistent de 54 de centimetri. O vorbă din popor spune că nu vine primăvara decît atunci cînd nu mai este zăpadă pe munte, deci nu e cazul să ne amăgim. Cam la fel va fi vremea şi azi, 26 februarie, cînd se anunţă cer degajat şi o maximă de 18 grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 4 grade. Sîmbătă, 27 februarie, se răceşte brusc, cu vreo 10 grade, iar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 8 grade.

Simultan, se adună norii şi sînt aşteptate ploi. Minima scade la 2 grade. Duminică, 28 februarie, se face şi mai rece şi chiar dacă vedem soarele, nu vor fi mai mult de 6 grade. Peste noapte vor fi temperaturi la limita îngheţului. Prima zi a lui Mărţişor, luni 1 martie, va fi urîtă, cu cer acoperit, ploaie şi cel mult 5 grade. Valorile termice se dublează marţi, 2 martie, cînd reapare soarele şi se vor înregistra 10 grade. Cu toate acestea, urmează cea mai rece noapte cu o minimă negativă, de -1 grad.

Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de miercuri, 3 martie, cînd vor fi 13 grade, iar dacă meteorologii nu dau greş şi joi, 4 martie, va fi bine la o maximă de 12 grade. Minima nocturnă mai creşte niţel şi ajunge la valori pozitive, dar modeste, 2 grade. Cer variabil cu soare este anunţat şi pentru vineri, 5 martie, dar valorile termice intră în declin, astfel că la amiază vor fi numai 10 grade.

Noaptea aduce o minimă de 3 grade, cu plus. Se readună norii pe parcursul zilei de sîmbătă, 6 martie, dar nu vor fi şi precipitaţii. Maxima diurnă va fi de 9 grade, iar minima nocturnă se opreşte la 1 grad. Fix pe acelaşi model va fi şi ziua de duminică, 7 martie.

Citește știrea

Actualitate

Maşină parcată în scările unei firme de un şofer aproape în comă alcoolică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un şofer în pragul comei alcoolice, cu o alcoolemie de 2 la mie, nu şi-a mai putut stăpîni maşina şi s-a oprit în treptele unei firme. S-a întîmplat pe 25 februarie 2021, cînd poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs pe o stradă din municipi soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii a reieşit că, în timp ce un bărbat de 38 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrînd în coliziune cu scările de acces ale unei societăţi comerciale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd amploarea beţiei, o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De menţionat e faptul că această valoare se dublează în sînge, drept pentru care şoferul a fost condus la spital, unde i s- au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Poliţiştii i-au săltat carnetul de conducere şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Citește știrea

Actualitate

Dezinfectant pentru mîini, mare atenţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit pe piaţă falsuri grosolane

Firmele care oferă la vînzare dezinfectant pentru mîini vor fi supuse unor controale amănunţite. Măsura a fost luată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor după ce pe piaţă au fost descoperite falsuri grosolane.

Mai exact, la unii comercianţi au fost descoperite sticluţe cu apă de toaletă care, peste eticheta originală, aveau aplicate etichete noi, care atestau în fals că ar fi recipiente cu dezinfectatnt pentru mîini.

„În urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurata de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe raza municipiului Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca «Kolonya – eau de cologne», prezentate drept «dezinfectant de mîini”, conform unui comunicat ANPC. Ca atare, de la mijlocul lunii februarie 2021, ANPC a dispus structurilor teritoriale un control pe această temă. Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vînzare produsul „Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfaţişa publicului drept „dezinfectant de mîini”.

Fapta constatată încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare. S-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum şi aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

ANPC anunţă că va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii ţări, şi îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenţie şi permanent piaţa, astfel încît să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, în timpul actului comercial, de către operatorii economici.

Citește știrea

Trending