Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

APA SERV A PUS GÎND RÃU PÎRTIEI

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Perla Invest a rãmas fãrã apã la statia de plecare a telegondolei si la birouri, din motive de neplatã • urmãtorul pas, în cazul în care nu se vor achita facturile restante, este oprirea apei în strand si la bazinul din care se alimenteazã tunurile pentru zãpadã artificialã pe pîrtie • conducerea Perla Invest acuzã furnizorul de apã de rea intentie si se apãrã cu o listã de supãrãri si reprosuri •

Turismul în Piatra Neamt poate intra într-un declin puternic, fie iarnã, fie varã. Nu este exclus ca în aceastã iarnã pîrtia de schi sã nu fie disponibilã, tunurile devenind inutile dacã nu vor avea apã cu care sã producã zãpadã artificialã pentru asigurarea si întretinerea stratului necesar practicãrii sportului alb. Toate belelele vin de la restantele firmei Perla Invest la facturile de apã, în total fiind vorba vreo 408.000 de lei. Între cei doi parteneri se poartã de multã vreme corespondentã pe seama contravalorii facturilor, a consumului de apã foarte mare si a unui grafic de esalonare si reesalonare a datoriilor. Doar cã Apa Serv si-a pãstrat directia, adicã nu face concesii, si cînd nu recupereazã banii, taie apa fãrã milã. De circa o sãptãmînã a venit rîndul la sistarea apei la birourile societãtii Perla Invest si la clãdirea de pornire a telegondolei, unde functioneazã principiul „dai în unul, tipã sapte“, pentru cã au rãmas pe uscat toate societãtile – baruri, cafenele, comercianti – care functioneazã la respectiva adresã. Pentru cã toate sînt cu plata utilitãtilor la zi, Perla Invest e între ciocan si nicovalã, cãci a încasat chiria de la ele, dar nu le asigurã conditiile necesare pentru a-si desfãsura activitatea. Directorul societãtii Perla Invest, Cãtãlin Goldan, a declarat cã se vede nevoit sã aducã apã la birouri si respectivii chiriasi prin metode „preistorice“. Acelasi director reclamã starea de indiferentã manifestatã de conducerea de la Apa Serv, la care n-a gãsit întelegere cînd a reclamat pierderile majore pe reteaua de apã în Strandul Municipal si nici bunãvointã în a le identifica, astfel încît sã nu mai fie facturate consumuri colosale.

Facturã cu facturã, se face apã de-un lac de la Bicaz

Perla Invest are patru puncte de lucru – douã debransate si douã care încã nu au nevoie foarte mare de apã, dar nici nu-i de preferat sã ajungã în aceeasi situatie. Cu toate acestea, existã temerea cã Apa Serv îsi va lãrgi aria mãsurilor represive si va tãia apa în strand si cãtre bazinul de unde se alimenteazã tunurile. Conducerea societãtii Perla Invest se considerã nedreptãtitã cînd vine vorba despre facturile care se emit la apã. „Venim cu rugãmintea si notificarea verbalã cãtre Apa Serv, sã se reia furnizarea apei cãtre birouri si clãdirea de unde porneste telegondola, avînd în vedere impactul turistic si feed-back-ul fatã de turisti. Problema între noi si Apa Serv a apãrut încã de anul trecut, cînd am reclamat cã se factureazã cantitãti imense de apã la strand. Considerãm cã e rea intentie din partea companiei si ne dorim sã ne asezãm la masa tratativelor. Nu este posibil sã se factureze peste o mie de metri cubi într-o lunã rece, cînd nu avem activitate acolo. De exemplu, pentru ianuarie anul acesta au facturat un consum de 1.743 de metru cubi de apã în strand, iar pentru ianuarie 2012, un consum de 434 de metri cubi, în conditiile în care în ambele perioade am fãcut acelasi lucru. Este dovada clarã a pierderilor, dar nu ne iau în seamã! Noi nu detinem o schitã a instalatiilor care se întind pe sapte hectare de strand, iar laboratorul mobil de la Apa Serv identificã doar pierderile din retelele metalice, nu si de la cele din plastic. Facturi colosale avem si în lunile de varã, desi noi o singurã datã umplem bazinele, în mai sau iunie, dupã care avem un consum decent, de la dusuri, rigole si cãsute. Anul acesta, pentru iulie si august, ni s-au facturat în jur de 10.000-11.000 de metri cubi, ceea ce înseamnã cam 70.000 de lei. Nu e logic sã avem la curent de platã 35.000 de lei, iar la apa rece, dublu“, a spus directorul Goldan. Cîteva dintre facturile contestate de Perla Invest au fost reduse în minus de cãtre Apa Serv, procedurã de care se va tine mai departe societatea Primãriei Piatra Neamt. Acum, datoria la apã e de 408.000 de lei, în ultimele luni au fost achitati circa 100.000 de lei, iar graficul de esalonare înseamnã 25.000 de lei în contul datoriilor, plus factura curentã. Directorul Ionut Dughir de la Apa Serv n-a dorit sã facã declaratii pe seama acestor reprosuri. Poate luni, dupã cum ne-a transmis secretara.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending