Contactează-ne

Administrație

ANUNȚ

Știre publicată în urmă cu

în data de

PrivindconvocareaConsiliului Local al MunicipiuluiPiatra-Neamţ

înşedinţăextraordinară

 

 

Se convoacăînședinţăextraordinarăConsiliul Local al MunicipiuluiPiatra Neamţ, pentru data de 17.05.2021 – ora 14:00, desfășurată on-line, prinintermediulaplicației ZOOM.

 

Proiectulordinii de zi a ședințeiextraordinare a

Consiliului Local din data de 17.05.2021

 

 

 

  1. PROIECTE DE HOTĂRÂRE:

 

 

           1.HOTĂRÂREprivinddesemnareaunorconsilierilocaliîncomisiapentru analiza șiasigurareafluidizăriicirculațieirutiereînmunicipiulPiatraNeamț;

  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

2.HOTĂRÂRE privind aprobarea solicitării de trecere din domeniul privat al statului și din administrarea Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași în domeniul public și în administrarea Consiliului Local al municipiului Piatra Neamț a două imobile situate în municipiul Piatra Neamț, Aleea Migdalelor nr.2;

  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          3.HOTĂRÂREprivind aprobarea participării municipiului Piatra Neamț la programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024;

  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea
  1. HOTĂRÂREprivind constatareaîncetării de drept, prindemisie, a mandatului de consilier local al d-lui FilipCezarConstantinșideclararealoculuivacant;
  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          5.HOTĂRÂREpentrurectificarea HCL nr.104 din 22.04.2021 privinddeclanșareaprocedurii de selecție a membrilorconsiliilor de administrație ale societățilorcomerciale la careunitateaadministrativteritorială are calitatea de acționar/asociat;

  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          6.HOTĂRÂREprivind renegocierea și încheierea actelor adiționale la contractele de credit nr.13092/504/2005 și nr.262/8926/2007 încheiate cu BCR;

  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

          7. HOTĂRÂREprivindaprobarearectificăriibugetului local al municipiuluiPiatraNeamț, pe anul 2021;

  • iniţiator – Primar Andrei Carabelea

 

 

Informări – Întrebări – Interpelăriadresateexecutivului

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul şi primarul, flori şi felicitări pentru asistente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cei doi au făcut o vizită la Centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Miron Costin ■ au oferit buchete de flori asistentelor medicale, mulţumindu-le pentru contribuţia la campania de imunizare ■

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, prefectul judeţului, George Lazăr şi primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, au făcut o vizită la Centrul de vaccinare de la Colegiul Miron Costin, pentru a înmîna buchete de flori asistentelor care lucrează aici, fără întrerupere, de la declanşarea campaniei de vaccinare antiCovid.

„Asistenţii medicali îşi pun amprenta pe vieţile oamenilor din jurul lor, în fiecare zi. Astăzi (ieri – n.r.), mai mult ca oricînd, le dorim tuturor o sărbătoare care să-i pună în valoare. Am avut plăcerea să merg, miercuri, 12 mai, împreună cu primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, la centrul de vacinare de la Colegiul Tehnic Miron Costin, pentru a le saluta pe doamnele asistent medical şi pentru a le oferi cîte un buchet de flori.

Le-am felicitat pentru activitatea pe care o desfăşoară, mai ales în această perioadă de pandemie, pentru faptul că sprijină Campania de vaccinare şi sînt, zi de zi, pe baricade, în interesul cetăţenilor şi al sănătăţii publice“, a notat pe Facebook reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ziua Internaţională a Asistentului Medical se celebreaza pe 12 mai, în fiecare an, cînd se marchează ziua de naştere a Florencei Nightingale (1820-1920), supranumită Femeia cu lampă, considerată a fi precursoare a serviciului sanitar medical modern, absolventă a două prestigioase instituţii de învăţămînt medical din lume, King College Londra şi a Universităţii din Cambridge.

„De Ziua Internaţională a Asistentului Medical, vă propun să celebrăm profesioniştii, care au depăşit bariera profesiei lor şi au intrat in memoria umanităţii. Sînt personalităţi care au devenit modele de umanitate. Sînt asistente medicale care au îngrijit răniţii de pe front sau în vremuri de pace şi au luptat pentru depăşirea prejudecăţilor şi barierelor. În momentul în care lui Florence Nightingale i s-a permis să meargă pe front să îngrijească soldaţii, istoria profesiei a intrat pe un alt drum“, a mai spus prefectul.

Citește știrea

Actualitate

Alt consilier a demisionat, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ a părăsit consiliul local liberalul Andrei Fron ■ locul acestuia a fost luat de Bogdan Andrieş, fost viceprimar pe finalul mandatului trecut ■ este al doilea ales local care părăseşte legislativul local, din aceeaşi cauză - lipsa de timp ■

Unul de proiectele surpriză ale şedinţei extraordinare de marţi, 11 mai, a fost proiectul de hotărîre de încetare de drept a mandatului de consilier local a liberalului Andrei Fron, unul din „lupii tineri“ ai PNL, aflat la al doilea mandat în legislativ.

Contactat telefonic, Andrei Fron ne-a declarat că motivele reale ale demisiei sale nu sînt legate, aşa cum s-a vehiculat în unele cercuri, de neînţelegeri între acesta şi preşedintele partidului, ci lipsa de timp.

„Aşa cum se ştie, modificările legislative cer mult mai mult timp pentru pregătirea şi desfăşurarea şedinţelor de comisie, de exemplu. Este nevoie de studierea atentă a proiectelor de hotărîre, de discutarea lor în şedinţele de comisii, care se desfăşoară cu cinci zile înainte de şedinţa propriu-zisă. Apar şi foarte multe şedinţe extraordinare şi unele de îndată. Eu sînt un om responsabil, cu simţul datoriei şi nu pot să mă sustrag de la aceste obligaţii.

Poţi lipsi de la şedinţe o dată, de două ori, dar mai mult nu se poate. Am o afacere în domeniul construcţilor şi contracte în toată Moldova, aşa că încă de la începutul anului am avut o discuţie cu preşedintele PNL Roman (deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu – n.r.) şi cu primarul Leonard Achiriloaei, anunţînd intenţia mea de a renunţa la funcţia de consilier local. Este vorba despre responsabilitate în exercitarea unei funcţii publice. Am fost înţeles şi asta contează. Rămîn în continuare membru al PNL Roman şi mă retrag doar din prim planul activităţilor curente“, a declarat Andrei Fron, care şi-a înaintat demisia încă de pe data 23 aprilie.

În locul său a fost validat în funcţie consilierul Bogdan Andrieş, care după plecarea din primărie a ex-primarului Lucian Ovidiu Micu, pe motive de incompatibilitate şi preluarea atribuţiilor sale de către Roxana Iorga, a fost ales pentru cîteva luni, pînă la alegerile locale la termen, în funcţia de viceprimar. În vîrstă de 41 de ani Bogdan Andrieş se află şi el la al doilea mandat de consilier.

De la alegerile locale şi pînă în prezent tot din acelaşi motiv, lipsa de timp, a părăsit Consiliul Local Roman şi alesul alianţei USR-PLUS, medicul Răzvan Dăniluc, căruia i-a luat loc supleantul Alin Buzdugan.

Citește știrea

Actualitate

Centru de vaccinare drive-thru la Piatra-Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

Începând din acest weekend, la Piatra-Neamț va funcționa un centru de vaccinare tip drive-thru în parcarea Centrului Comercial Shopping City Piatra-Neamț. În colaborare cu Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Shopping City Piatra-Neamț, admininistrația locală s-a mobilizat pentru a susține și astfel campania de vaccinare. Centrul de vaccinare va deveni funcțional de sâmbătă, 15 mai, iar vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 se va face direct în mașină, fără a fi necesară programare.

„Inițiativa are ca scop facilitarea vaccinării populației orașului pentru a se asigura imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, astfel încât să putem reveni cât mai curând la o stare de normalitate atât din punct de vedere social, cât și economic. Susțin ideea că vaccinarea e calea cea mai scurtă și cea mai sigură pentru a scăpa de această pandemie. De aceea sper ca un număr cât mai mare de pietreni să facă acest pas pentru sănătatea lor și a celor dragi” a declarat primarul Andrei Carabelea

Conform parteneriatului, municipalitatea va asigura prin Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț organizarea centrului de vaccinare drive-thru cu personal specializat și va pune la dispoziție echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Centrul comercial va pune la dispoziție terenul necesar în zona centrală a parcării și va asigura utilitățile.

 „Shopping City Piatra-Neamț vine în sprijinul comunității locale oferindu-le cu titlu gratuit spațiul și condițiile necesare pentru desfășurarea programului de vaccinare drive-thru. Această acțiune răspunde, în continuare, demersului de a susține autoritățile și sectorul medical în această perioadă în care sănătatea tuturor este una din cele mai importante priorități” au precizat reprezentanții Shopping City Piatra-Neamț.

Programul centrului de vaccinare va fi de la ora 09:00 la 21:00, în fiecare sâmbătă și duminică, cu posibilitatea întreruperii activității în caz de condiții meteo nefavorabile. Vaccinarea se va face cu serul Phizer. La centrul drive-thru se vor putea prezenta inclusiv persoane care au făcut deja prima doză cu acest tip de vaccin și doresc să facă rapelul.

„De la începutul campaniei de vaccinare în România am depus eforturi și am făcut toate demersurile necesare pentru ca nemțenii să beneficieze de centre de vaccinare în condiții optime. Noul centru de tip drive-thru este o oportunitate pentru cei care doresc să se vaccineze și nu au reușit să se programeze, de aceea ne-am mobilizat pentru organizarea acestuia alături de partenerii noștri. Caravana vaccinării și deschiderea de noi centre fac parte din strategia Premierului României, dl. Florin Cîțu, care dorește ca românii să aibă un acces cât mai facil și mai rapid la vaccinare. Premierul României susține importanța vaccinării într-un număr cât mai mare pentru a exista imunizare colectivă și pentru ca România să revină la o viața normală” a declarat prefectul George Lazăr.

Cei care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte actul de identitate și un chestionar de triaj pe care pot să îl completeze la fața locului sau să îl descarce de pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, la linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/ . După vaccinare, beneficiarii vor rămâne 15 minute pentru supraveghere, iar în cazul în care vor exista reacții adverse, se va acorda ajutor specializat în condiții de siguranță.

Menționăm că în prezent la Piatra-Neamț mai funcționează 4 centre de vaccinare pentru care este necesară programare pe platforma națională.

Citește știrea

Trending