Contactează-ne

Actualitate

Antrenor emerit ucis de Covid

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Dumitru Artene, „Părintele luptelor libere“ de la Clubul Atletic, a murit răpus de Covid ■ în urmă cu aproape o săptămînă, fiul, Cătălin Artene, făcea apel pentru găsirea unui donator de plasmă ■ antrenorul era intubat la ATI la Spitalul Judeţean ■ el va fi îngropat miercuri, 9 septembrie ■

Nu a trecut o săptămînă de cînd fiul antrenorului emerit Dumitru Artene făcea apel şi prin intermediul cotidianului Monitorul pentru a găsi un donator de plasmă de la un bolnav vindecat de Covid. Cătălin Artene, ne-a mărturisit că, din păcate, starea de sănătate a tatălui său s-a agravat de la o zi la alta.

„Astă noapte (7/8 septembrie -n.r.) la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neam inima tatălui meu a cedat. În urmă cu două săptămîni era internat la această unitate sanitară cu diagnosticul de Covid. Corpul său nu a răspuns la tratamentul făcut şi a fost nevoie să fie internat pe Secţia ATI, unde a fost intubat.

Din acesl moment prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat. S-a făcut apel la un donator de plasmă, dar nu a fost găsit ţinînd cont că avea o grupă rară de sînge. A avut mici complicaţii din cauza unei bronşite. Pe certificatul său de deces scrie la cauza morţii: stop cardiac.

Înmormîntarea va avea loc miercuri, 9 septembrie, cînd îl vom duce, conform procedurilor în cazul deceselor provocate de noul coronavirus, direct la groapă“, a declarat Cătălin Artene. Sportivii pe care acesta i-a pregătit în cei 39 de ani cît a activat ca antrenor la Clubul Atletic Roman îl regretă nespus. „Nu pot să vorbesc la timpul trecut despre acest mare antrenor. Nu-mi găsesc cuvintele. M-a antrenat şi m-a sprijinit de cînd aveam 10 ani. A fost pentru mine nu doar antrenor, ci şi mamă şi tată. Ţineam legătura zilnic cu familia sa. A fost un om cu suflet mare pentru toţi sportivii săi.

Dacă România ar avea mulţi antrenori ca el, sportul de performanţă ar fi departe“, a mărturisit, printre lacrimi, Mădălina Linguraru, cea care a cîştigat medalia de aur la Jocurile Francofoniei din 2013, la Nisa şi medalie de bronz la aceeaşi competiţie în 2017.

La Roman, a mai apărut un caz de infectare a unui salariat din primărie cu virusul SARS Cov 2, la un angajat al Poliţiei LocaleAcesta şi-a pierdut simţul olfactiv şi şi-a făcut un testul, acesta a ieşit pozitiv, asfel că a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending