Contactează-ne

Actualitate

Animale din grădina cu legume, o expoziție inedită

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ muzeografii de la Muzeul de Științe ale Naturii din Roman invită la un eveniment deosebit ■ expoziția adună postere educative și fotografii originale ce surprind detalii spectaculoase din viața animalelor ■ va putea fi vizitată în perioada 20 noiembrie 2024 - 31 ianuarie 2025 ■

La Muzeul de Ștințe ale Naturii din Roman a avut loc, miercuri, 20 noiembrie 2024, începând cu ora 10.00, vernisajul unei expoziții interesante și anume aceea de fotografii, intitulată „Animale din grădina cu legume”. Este organizată de Complexul Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău, fiind realizată de dr. biolog Iosob Gabriel-Alin.

La manifestare au participat elevii clasei a X-a de la Colegiul „Petru Poni” din Roman, însoțiți de Elena Gabriela Dascălu, profesor de Protecția Mediului. Expoziția a fost vernisată de dr. inginer, Silvica Ambăruș, cercetător gradul I la  stațiunea de cercetare menționată și a fost organizată de către muzeograful Gabriela Vârgă, care îi invită pe vizitatori să admire postere educative și fotografii originale.

Ele surprind detalii spectaculoase din viața animalelor găsite în grădină și insecte vii, exemplare rare, care permit observarea de aproape, adaptabilitatea și caracteristicile unice ale insectelor fitofage. „Această expoziție își propune să atragă atenția asupra bogăției ecosistemului pe care îl regăsim adesea în grădinile de legume din spatele casei și, în același timp, să evidențieze rolul esențial al insectelor în menținerea echilibrului natural.

Extrem de importante în grădini sunt moluștele, insectele, amfibienii, reptilele, păsările și mamiferele, în menținerea echilibrului ecologic ale acestor ecosisteme antropice, ele reprezentând verigi ale lanțurilor trofice”, a subliniat dr. biolog Iosob Gabriel-Alin. A atras atenția că, printre exemplarele cele mai interesante se numără și insectele microscopice care se găsesc în grădinile de legume, ele fiind atât din cele benefice, cât și din cele dăunătoare.

Cercetătorul a mai spus că expoziția se adresează publicului larg: elevi, studenți dar și fermierilor, cultivatori de legume. Dr. biolog și cercetător științific Iosob Gabriel-Alin se ocupă de protecția plantelor și studiază rolul fiecărei specii în acest mediu. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 20 noiembrie 2024 – 31 ianuarie 2025, oferind o incursiune fascinantă în lumea animalelor din grădina de legume.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending