Contactează-ne

Actualitate

“Angajatul cumătrului”, şef la Apa Serv. Prefectul tună şi fulgeră

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “dacă n-ar fi de râs, în mod cert este de plâns”, e “noaptea minţii”, a spus George Lazăr ■ “un băiat care nu ştia despre ce e vorba”, l-a mai caracterizat pe noul director al Apa Serv ■

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a pus tunurile pe Apa Serv, compania judeţeană de apă, într-o conferinţă de presă susţinută luni, 31 august. Principalele acuze aduse au fost legate de managementul companiei, recent fiind numit director un angajat la firma cumătrului lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Conform prefectului, persoana în cauză nu ar avea cunoştinţele necesare pentru a ocupa respectiva funcţie, ceea ce ar pune în pericol derularea unui contract cu fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, unul şi aşa aflat în întârziere. În plus, prefectul Lazăr a acuzat reprezentanţii companiei că nu au pus în practică măsurile dispuse în ianuarie 2020 pentru a rezolva ceea ce presa a numit la vremea respectivă “criza apei în zona Roman”, zile întregi numeroşi romaşcani primind apă potabilă cu ţârâita.

“Am avut surpriza să aflu că director nu mai este domnul Păcală, ci un angajat al unei firme din Neamţ, a firmei, cred, Aqua Parc, adică, cu alte cuvinte, cumătrul domnului preşedinte Arsene şi-a pus director la compania judeţeană Apa Serv. Din punctul meu de vedere, dacă n-ar fi de râs, în mod cert este de plâns. În contextul în care această companie este cu un picior în groapă, pentru că nu asigură servicii de calitate cetăţenilor, pentru că are unele dintre cele mai mari preţuri din România, în contextul în care proiectul pe POIM pentru modernizare şi extindere reţea apă şi canal ar fi trebuit terminat de mult şi depus, proiectul tehnic nu este nici la acest moment finalizat, să ajungi să nu pui specialişti care să-ţi termine proiectul ci să îl pui director pe angajatul la fima lui cumătru este de noaptea minţii.

Sunt oraşe şi sunt comune care au intenţia să iasă din ADI Aqua Neamţ şi să se ducă spre operatorul de la Iaşi, adică spre Apa Vital. Dacă se va întâmpla acest lucru, compania Apa Serv va intra in faliment. Toate aceste lucruri se întâmplă cu un management în ultimii ani extrem de defectuos, slab, pe toate compartimentele posibile. Nu mă refer la angajatul obişnuit, mă refer la cei care au manageriat compania în ultimii ani şi la cel care şi-a impus punctul de vedere în acest management al companiei, la domnul Arsene”, a declarat George Lazăr.

Şi acesta a continuat cu exemplul crizei de furnizare a apei potabile în zona Roman, de la finalul anului trecut, începutul acestui an. Au fost întrunite atunci comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă, au fost făcute analize cu specialişti, experţi şi au fost stabilite o serie de măsuri. Ceea ce a ţinut de alte instituţii s-a făcut, cât priveşte măsurile rămase în sarcina Apa Serv, doar una a fost realizată, ceea ce l-a determinat pe prefectul de Neamţ să concluzioneze: “S-au mulţumit să ia apă de la compania Apa Vital pe care o plătesc la un preţ în mod clar mai mare decât dacă o extrăgeau din puţurile de captare de la Pildeşti Simioneşti şi au rămas pe această soluţie alternativă. Mă întreb dacă nu ar fi existat acea conductă la Săbăoani pe care nu o mai foloseau cei de la Apa Vital şi din care ne putem acum alimenta, oare ce s-ar fi întâmplat? Că secetă a mai fost. Rămâneau din nou cei din zona Roman fără apă? Este inadmisibil. N-au identificat nici măcar zonele unde sunt pierderi pe reţea, în condiţiile în care s-a declarat public că pierderile sunt undeva la 60-65%”.

Şi a revenit apoi la “angajatul cumătrului”: “L-am cunoscut la întâlnirea cu domnul ministru, bănuiesc că are intenţii bune, depinde cât va fi lăsat de stăpânul care l-a pus să-şi ducă la îndeplinire intenţiile, dar… un băiat care nu ştia despre ce e vorba. Când i-au pus întrebări specialiştii din Ministerul Fondurilor Europene, n-a mai ştiut să explice. Când e trecut de al doisprezecelea ceas, când n-ai depus proiectul şi nu îl ai nici finalizat, nu poţi să vii cu un angajat de la firma lui cumătru care nu are nicio experienţă pe zonă şi să îl pui director general la Apa Serv ca să mai încurcăm odată lucrurile. Asta e bătaie de joc faţă de locuitorii judeţului Neamţ”, a mai declarat George Lazăr.

Iar concluzia a fost: “Consider că nu trebuie să existe în continuare în Neamţ un concept în care nu contează cum te cheamă, ce studii ai, ce specializare şi ce expertiză, doar trebuie să fii prieten cu cumătru sau în anturajul domnului Arsene ca să fii director şi apoi să nenoroceşti companii sau instituţii”.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ion

    1 septembrie 2020 at 8:44 PM

    Dl Lazăr, fostul avocat al lui Țâță cu legături strânse în lumea interlopa nemțeana ar trebui sa ne spună de ce își permite sa meargă cu un Duster negru înmatriculat cu nr de MAI cu sirene și girofar, mai ceva decât alți demnitari sau șeful politiei. Se grăbește sa ajungă la ora 9-10 la serviciul plătit din banii noștri, banii publici?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending