Contactează-ne

Actualitate

Angajatorii din învățământul preșcolar și din creșe, verificați de Inspecția Muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamț, au fost controlați 13 angajatori din acest domeniu ■ au fost aplicate trei amenzi în valoare de 900 lei și dispuse 15 măsuri de remediere a neconformităților găsite ■

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a anunțat finalizarea campaniei de verificare a respectării legislației muncii de către angajatorii din domeniile „Învățământ preșcolar” și „Activități de îngrijire zilnică pentru copii”.

Campania, care s-a desfășurat în perioada 25-29 martie 2024, a avut o serie de  obiective legate de identificarea angajatorilor din aceste sectoare, verificarea respectării prevederilor legale și eliminarea neconformităților constatate.

Inspectorii de muncă au verificat 13 angajatori la care au găsit deficiențe referitoare la nerespectarea legislației privind eliberarea adeverinței de vechime și a extrasului din REVISAL la încetarea activității unui salariat și lipsa mențiunilor obligatorii în contractele cu timp parțial, privind repartizarea timpului de muncă.

Ca urmare a acestor constatări, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au aplicat trei amenzi, în valoare totală de 900 lei și au dispus un set de 15 măsuri de remediere a neconformităților identificate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending