Contactează-ne

Eveniment

Angajată a Prefecturii Neamț cercetată pentru fapte de corupție

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ persoana a fost reținută pentru 24 de ore ■ instituția Prefectului s-a delimitat de cazul respectiv ■

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Neamț au reținut marți (12 martie a.c.) , pentru 24 de ore, o angajată a Prefecturii de Neamț bănuită de fapte de corupție.   Site-ul de știri News Allert, ca și alte surse locale, susțin că ar fi vorba de o veche funcționară din instituție, aflată aproape de pensionare, angajată la compartimentul de fond funciar, care ar fi condiționat material eliberarea unor documente. Tot pe surse, pare să fie vorba de mai multe capete de acuzare.

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a postat pe pagina de Facebook următorul comunicat:
”În urma activitatilor specifice, astăzi, polițiști din cadrul SJA Neamț au reținut, în vederea continuării cercetărilor, un funcționar public din cadrul Instituției Prefectului Județul Neamț, bănuit de comiterea unor fapte de corupție. Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerată in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamt.
Instituția Prefectului Județul Neamț acordă o importanță deosebită menținerii unui climat de integritate, prin instruirea periodica a functionarilor publici pe linia prevenirii si combaterii faptelor de coruptie, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilități de natură să aducă prejudicii imaginii instituției.
Susțin că față de asemenea fapte trebuie să manifestăm toleranță zero si mă dezic cu tărie de ele și de funcționarii care renunță la moralitate, cinste si datorie”.
În cursul zilei de mâine urmează ca angajata Prefecturii de Neamț să fie prezentă la instanța de judecată, urmând a fi propusă arestarea preventivă pentru 30 zile.
Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cristi Sava

    26 martie 2024 at 11:04 AM

    Mă bucur mult pentru doamna!dacă ar fi și singură,sper să mai urmeze!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending