Contactează-ne

Prima pagină

Anchete după o tragedie pe calea ferată. Un elev cu handicap a decedat într-un accident feroviar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ copilul de 14 ani a părăsit, fără a fi văzut de cineva, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman ■ avea să sfârșească în zona unui pasaj CFR ■ o anchetă a Inspectoratului Școlar va cerceta circumstanțele în care copilul a plecat din unitate ■

Comunitatea romașcană a fost zguduită de vestea faptului că un minor a fost călcat de tren, în ziua de 25 ianuarie la ora 10.50, când echipaje de la ISU, Poliţia Transporturi şi Ambulanţă au fost solicitate să intervină în zona unui pasaj CFR, situat la intrarea în municipiu.

Prin apel la 112, era anunţat faptul că o persoană a fost acroşată de un tren care se apropia de Gara Roman. Avea să se constate că era vorba despre un copil de 14 ani, elev la o unitate şcolară din oraş. Leziunile suferite de acesta au fost deosebit de grave, neavând nicio şansă de supravieţuire.

„Un tren InterRegio, care circula pe ruta Suceava – Bucureşti, ar fi surprins şi accidentat un minor, în vârstă de 14 ani, din municipiul Roman, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul cercetărilor. Din nefericire, echipajul medical sosit la faţa locului a declarat decesul minorului“, a declarat inspector Ramona Ciofu, de la Poliția Neamț.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă. Din primele cercetări a reieşit că nu ar fi vorba despre o sinucidere, accidentul datorându-se neatenţiei victimei. Elevul învăţa la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Roman, o unitate pentru copiii cu cerinţe speciale.

Adolescentul era încadrat ca fiind cu handicap mental, avea auz, dar nu putea comunica decât prin semne. Astăzi, în timpul unei pauze, a cerut să meargă la toaletă şi nu se ştie cum a reuşit să părăsească unitatea de învăţământ, fără ca cineva să îl vadă, nici cadre didactice, nici paznicul.

Din declarațiile directorului unității școlare, Benone Damian, copilul a mai avut și anul trecut o tentativă de a pleca. Întrebat fiind cum se face că la un asfel de centru nu sunt ușile închise,  directorul a precizat că, din morive de securitate în caz de incendii, intrările nu pot fi închise.

Copilul a ajuns în zona căii ferate, lucru ce avea să îi fie fatal. Pe lângă ancheta poliţiştilor, alta a fost demarată de Inspectoratul Şcolar Neamţ. Florentina Moise, inspector general, a transmis că acest caz a fost raportat ministerului, iar o comisie va verifica împrejurările în care elevul a ieşit din şcoală și dacă cineva este culpabil.

 

.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending