Contactează-ne

Actualitate

Anchete declanșate după ce treisprezece copii s-au intoxicat cu medicamente găsite la gunoi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cercetări sunt efectuate de către Poliția Neamț și Direcția Generală de Asistență Socială ■ Primăria Roman a trimis mediatorul sanitar să identifice familiile din care provin cei 13 copii intoxicați ■ părinții urmează a fi consiliați cu privire la îndatoririle ce le revin pentru supravegherea minorilor ■

Cazul celor 13 copii din Roman, intoxicați cu medicamente homeopatice expirate, a ajuns în atenția autorităților, respectiv Direcția Generală de Asistență Socială Neamț, direcția de asistență din cadrul primărei din orașul menționat, dar și a Poliției, care au deschis anchete. Ce va urma nu se știe, dar ce se știa cert era faptul că pe strada Fabricii condițiile de locuit sunt groaznice. Asta și din cauza locatarilor.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei 13 copii din Roman, care au ajuns la spital cu diagnosticul intoxicație medicamentoasă, DGASPC Neamț s-a autosesizat, cazul fiind deferit specialiștilor din cadrul Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz. Verificările vor fi efectuate pentru o presupusă neglijare.

Se va proceda, în colaborare cu reprezentanții unității sanitare și cei ai Direcției de Asistență Socială Roman, la identificarea copiilor și a familiilor, precum și a contextului în care s-a petrecut acest eveniment nefericit. În funcție de rezultatele evaluărilor, se vor dispune măsurile care se impugn, în interesul superior al copiilor”, au precizat reprezentanții DGASPC Neamț.

Un comunicat de presă a fost transmis și de Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, care, sesizat de reprentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman, a demarat cercetări în ceea ce privește împrejurările în care cei 13 minori au avut acces la medicamentele ce le puteau fi fatale.

„Pe 15 martie, în jurul orei 20.30, polițiștii au fost sesizați de cadrele medicale din Roman cu privire la faptul că mai mulți minori au fost transportați la spital. Din verificările efectuate a rezultat că minorii ar fi ingerat medicamente homeopate, ce erau ieșite din termenul de valabilitate. În cauză continuă verificările, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs acest eveniment”, a transmis subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Am demarat procedurile de identificare, prin mediatorul sanitar, a familiilor din care provin copiii intoxicați. În cursul zilei de vineri, 17 martie, vom face echipă comună, împreună cu reprezentanții DGASPC și vom proceda la  consilierea părinților, privitor la conținutul Legii 272, privind protecția copiilor. Este bine ca părinții să fie atenționați privind responsabilitățile lor. Noroc că nu s-a întâmplat nimic mai”, a declarat directorul adjunct al Direcției de Asistență Socială Roman, Mihăiță Șahân.

În Satul Olimpic trăiesc aproximativ 1.000 de persoane, majoritatea familii din mediul defavorizat, care viețuiesc în condiții precare, deși primăria mai face lucrări de igienizare. Anul trecut, în luna iulie, după o razie a Poliției, administrația a fost solicitată să igienizeze locul și urmare a acțiunii respective au fost scoase, numai într-o zi, peste 150 tone de gunoi și au fost prinși 27 de câini comunitari.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending