Contactează-ne

Actualitate

Amenzi de 50.000 de lei de la jandarmi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sancţiunile au fost aplicate în luna octombrie ■ la acestea s-au mai adăugat vreo 276 de avertismente scrise ■ mai bine de jumătate s-au datorat crizei sanitare ■

Mai bine de jumătate din sancţiunile aplicate de jandarmi în luna octombrie 2020, indiferent dacă vorbim de amenzi sau avertismente scrise, au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Cel puţin aşa rezultă din bilanţul activităţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ pentru octombrie 2020.

„Pe timpul misiunilor care au avut loc în luna octombrie, jandarmii au aplicat 388 de sancţiuni contravenţionale, constînd în 112 amenzi în valoare totală de 50.000 de lei şi 276 de avertismente scrise. Mai mult de jumătate dintre acestea, respectiv 217 de sancţiuni, constînd în 17 amenzi şi 200 de avertismente, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară“, conform unui comunicat al Jandarmeriei Neamţ.

De asemenea, nici faptele de tulburare a ordinii şi liniştii publice, de încălcare a normelor de convieţuire socială sau alte fapte prevăzute şi sancţionate de legislaţia în vigoare privind comerţul ilicit, regimul silvic şi piscicol nu au fost trecute cu vederea, fiind aplicate un număr de 171 de sancţiuni contravenţionale.

În total, în octombrie, jandarmii au constatat 388 de fapte antisociale, militarii executînd aproape 900 de misiuni în sprijinul cetăţenilor. Tot luna trecută, pentru asigurarea ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor, jandarmii nemţeni au desfăşurat 861 de misiuni, dintre acestea 647 fiind de menţinere a ordinii publice. Acţiunile au avut loc atît independent cît şi în sprijinul efectivelor de poliţie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională şi prevenirea răspîndirii virusului SARS-Cov-2.

Pe linia constatării faptelor de natură penală, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul constatării a două infracţiuni (loviri şi alte violenţe, utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament pentru pescuit), iar pe timpul misiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul IPJ Neamţ, jandarmii au acordat sprijin la constatarea a 22 de infracţiuni.

Au fost puse în aplicare, conform dispoziţiilor legale, 60 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane şi s-a intervenit în 89 de situaţii urmare a apelurilor efectuate prin numărul unic de urgenţă 112, cele mai multe, 62 la număr, fiind pentru aplanarea unor conflicte.

„Facem apel, în continuare, către cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară şi distanţare interpersonală, precum şi reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii şi limitării răspîndirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea lor şi a celor dragi“, a mai comunicat Jandarmeria Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending