Contactează-ne

Actualitate

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Roman, lucrări avansate de construcție

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ clădirea va avea demisol și parter ■ proiectul are o valoare de peste 16 milioane de lei, fiind finanțat cu fonduri europene și o contribuție a primăriei ■

Serviciul comunicare al Spitalului Municipal de Urgență Roman a transmis faptul că proiectul de extindere și modernizare al Ambulatoriului de specialitate se află în proces avansat de construcție, lucrându-se la clădirea, formată din demisol și parter și la reabilitarea Laboratorului de Radiologie, deja existent.

„Prin acest proiect, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală va fi dotat cu un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN); un computer tomograf (CT), care se adaugă la cel deja existent în instituție și un aparat Röntgen. Proiectul are o valoare de peste 16 milioane de lei, fiind finanțat cu fonduri europene din POIM.

Este și o contribuție a Primăriei Municipiului Roman, în calitate de unitate administrativ – teritorială”, se consemnează pe pagina de Facebook a unității sanitare romașcane.  Asta presupune că, în anul 2024, pacienții care se vor adresa pentru îngrijiri medicale la SMU Roman vor beneficia și de investigații RMN.

„Edificarea noului centru imagistic în incinta spitalului romașcan marchează un pas semnificativ pe plan local privind dezvoltarea infrastructurii medicale din sistemul sanitar de stat, deoarece este echipat inclusiv cu RMN”, se mai spune în postarea amintită.

Spitalul Roman dispune de  666 de paturi și are angajați 102 medici, 431 personal sanitar  mediu, 265 personal auxiliar și113 alt personal și deservește populația municipiului Roman  de 48.644, la ultimul recensământ și aceea  a 28 de comune din zonă, la care se adaugă comunele învecinate din județele Bacău, Iași și Vaslui.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending