Contactează-ne

Actualitate

Alin Lehăduş, viceprimar de Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ al doilea viceprimar nu a fost ales, deşi au fost două propuneri

Consilierii PSD nu au participat la şedinţa de îndată convocată după şedinţa ordinară de luni, 21 decembrie, şi având drept scop alegerea viceprimarilor de Piatra Neamţ. Au fost prezenţi 16 consilieri locali şi a fost ales… un viceprimar, în persoana lui Alin Lehăduş. Au mai fost două propuneri, ambele de la PNL.

Prima propunere, pentru al doilea viceprimar, l-a vizat pe Constantin Teodorescu. Acesta a mulţumit pentru nominalizare, însă i-a rugat pe colegi să nu îl voteze pentru că l-ar pune în postura de a demisiona. Şi colegii nu l-au votat. A doua propunere l-a vizat pe Mihai Obreja. Şi acesta a avut aceeaşi rugăminte ca şi colegul său şi, din nou, consilierii locali prezenţi nu l-au votat. Aşa că am rămas cu viceprimar Alin Lehăduş. Cel puţin deocamdată. Evident că marii “perdanţi” ai şedinţelor de luni ar putea fi consideraţi cei de la PSD.

Perdanţi în sensul că mulţi dintre ei nu prea au înţeles ce li s-a întâmplat şi cum au fost jucaţi ca la carte, deşi strategia lor era oricum demult străvezie şi chiar uşor puerilă, respectiv cea de a-şi da pe rând demisia pentru a amâna cât mai mult constituirea CL în formulă completă. Până şi-au dat ei seama şi până au fost date eventuale telefoane de sprijin de la sediul partidului, fuseseră deja “păcăliţi” şi nu au mai putut decât să… părăsească ruşinos arena politică. Poate pe viitor vor fi mai atenţi şi mai bine pregătiţi, că, altfel, “maestrul păpuşar” care a orchestrat cele întâmplate luni în cele două şedinţe îi va juca pe degete.

Cum s-a ajuns de la anunţul de intenţie privind demisia lui Liviu Harbuz la şedinţa de îndată pentru alegerea viceprimarului (mic tratat despre cum să tranformi o vulnerabilitate în poziţie de forţă), citiţi aici: https://monitorulneamt.ro/razboi-total-pentru-viceprimarii-de-piatra/

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Leonard

    1 ianuarie 2021 at 12:42 PM

    Lupta pt. ciolan! E pacat ca si persoanele tinere procedeaza la fel: se inscriu intr-un partid politic ca sa castige bani multi, din bani publici, fara munca! Au invatat f. repede de la cei „consacrati „ca e mai usor sa fure decat sa munceasca cinstit in meseria pe care o au; asta in situatia ca au vre-o meserie!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending