Contactează-ne

Actualitate

Alianţă împotriva Covid-19 între Prefectura Neamţ şi 12 ong-uri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 12 organizaţii neguvernamentale au încheiat un contract de colaborare cu Prefectura Neamţ ■

12 organizaţii neguvernamentale s-au alăturat demersului Instituţiei Prefectului – Judeţul Neamţ pentru susţinerea primei linii de luptă împotriva Covid-19.

În acest sens s-au realizat recent două contracte de colaborare între Instituţia Prefectului –Judeţul Neamţ şi 12 asociaţii, 3 asociaţii integrate în comunitatea VIVID Piatra Neamţ şi nouă asociaţii în cadrul comunităţii Neamţul Solidar la Greu – Împreună Invingem COVID.

”Aceste contracte de colaborare prevăd ajutor din partea Instituţiei Prefectului pentru tot ce înseamnă informare în timp real despre necesarul de echipamente din partea instituţiilor implicate in această luptă, precum şi sprijin în timp real în funcţie de problemele care pot apărea pe parcursul acţiunilor pe care aceştia le întreprind.

Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ apreciază în mod desoebit deschiderea si solidaritatea pe care aceste comunităţi le oferă, în primul rînd liniei întîi de luptă, tuturor cadrelor medicale, personalului altor instituţii care se află în prim plan precum poliţiştii, jandarmii, cadrele medicale de pe ambulanţă, dar şi tuturor cetăţenilor judeţului care solicită sprijin în această perioadă:, se precizează într-un comunicat de presă emis de Prefectura Neamţ.

“Am invitat la o o masă comună organizaţiile neguvernamentale din Neamţ, le mulţumesc celor care au dat curs şi au acceptat să fie solidari în această luptă împotriva virusului Covid-19. Ne responsabilizează încrederea pe care ne-au acordat-o cele 12 asociaţii prezente în această colaborare, motiv pentru care vom fi permanent prezenţi cu ajutor şi implicare în toate solicitările dumnealor. Dorinţa mea este să ajutăm toate cadrele medicale, personalul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cadrele medicale din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ, personalul din structurile de jandarmi, armată, DSP, ISU. Să nu uităm că ei duc o luptă zilnică în verificarea persoanelor care se află in izolare si în carantină, dar şi în misiunile lor de asigurare a climatului de siguranţă zilnică. Sîntem în povestea asta împreună şi sper să reuşim să facem lucruri frumoase şi rodnice pentru a reuşi să trecem mai uşor peste această perioadă foarte grea”, a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr.

“Sîntem 9 ONG-uri. Sîntem obişnuiţi să ne dedicăm comunităţii şi pe timp de linişte. Acum, sîntem #SolidariLaGreu punem toată experienţa şi energia pentru că doar #ÎmpreunăÎnvingemCOVID. Ne-am asociat cu Instituţia Prefectului – judeţul Neamţ pentru o coordonare eficientă cu instituţiile statului în lupta pentru atenuarea efectelor epidemiei de #coronavirus. Mulţumim domnului Prefect George Lazar pentru implicarea personală şi sprijin. Avem nevoie de suportul vostru, al tuturor, pentru a ne proteja bunicii şi persoanele vulnerabile de riscul de îmbolnăvire.”, a declarat Andrei Carabelea, reprezentantul comunităţii Neamţul solidar la greu – Împreună învingem COVID.

Advertisement
Trending