Contactează-ne

Actualitate

Alegerile plesnesc la cusături neașteptate: viceprimarul  Radu Samson, exclus din USR

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cauza pierderii alegerilor locale la Roman, unde USR nu a obținut decât doar două mandate de consilier local, Biroul Politic Județean a decis excluderea viceprimarului Radu Samson din partid ■ pe cale de consecință Radu Samson ar pierde mandatul de consilier local și viceprimar n  Radu Samson declară că decizia de a fi exclus îi aparține în totalitate deputatului Iulian Bulai care se teme ca vicele romașcan să nu candideze la șefia USR Neamț ■ deputatul Bulai spune că excluderea a fost făcută la propunerea Biroului Politic al USR Roman ■

Este perioada în care toate formațiunile politice se fac analize referitoare la scorul obținut în alegerile locale.

În USR, unde rezultatele la Roman și la Neamț au fost mai mult decât modeste,  scena politică locală a fost zguduită de vestea potrivit căreia Biroul Politic Județean a hotărât vineri, 14 iunie a.c., excluderea din USR a viceprimarului Romanului, Radu Samson, lucru despre care s-a aflat dintr-o postare pe Facebook a candidatului USR Roman la funcția de primar, Cosmin Ancuța.

După ce acesta spune că a avut ”o echipă fantastică” își exprimă și dezamăgirea referitoare la faptul că viceprimarul în exercițiu, Radu Samson, nu l-ar fi sprijinit în campanie. ”Am avut lângă mine oameni dedicați și muncitori, uniți de idealuri comune. Am lucrat ca o echipă, cot la cot, comunicând mereu, venind cu idei, propuneri sau soluții. Când îmi era mai greu, știam că la un telefon distanță am un om care îmi va întinde o mână și împreună vom reuși să trecem peste obstacolul întâmpinat. Am strâns legături puternice cu acești oameni, după toate orele petrecute pe stradă sau la sediu. Oameni de nădejde, care pentru crezul lor au decis să intre într-o luptă inegală.

În același timp, am avut și dezamăgiri.Dezamăgirea de a te simți trădat. Trădat de omul în care mi-am pus încrederea și speranța. Nu doar eu, ci întreaga echipă de la Roman. Omul pentru care echipa a muncit în campania din 2020, iar în ultimii 4 ani echipa a fost mereu acolo. Eram cu toții pregătiți pentru lupta ce avea să urmeze, încrezători în forțele noastre și în liderul de atunci. Doar că nu a fost să fie. Am fost abandonați în ultima clipă, lăsați cu un handicap enorm înaintea campaniei electorale.După fiecare competiție, îți analizezi lucrurile pozitive și greșelile făcute, pentru a te îmbunătăți și pentru a evolua…

De aceea am susținut, în ședința de Birou Local al USR Roman, excluderea lui Radu Samson din partid. Am făcut asta cu gândul la performanța echipei din următorii 4 ani și la siguranța pregătirii campaniei electorale din 2028. USR Roman merge mai departe! Mai determinați, mai dedicați și mai hotărâți de a ne reprezenta oamenii care ne-au votat”, a consemnat pe pagina de socializare Cosmin Ancuța.

Alegeri interne în USR  și acuzații reciproce de neloialitate

Membrii USR Roman au fost convocați duminică, 16 iunie, pentru alegerea președintelui filialei și a structurii Biroului Local, decizia cu privire la organizarea de alegeri interne fiind luată miercuri, 13 iunie, în cadrul unei ședințe a Biroului Local la indicația conducerii centrale.

Alexandru Băncescu, președintele interimar al USR Roman a precizat: “Rezultatul alegerilor ne obligă să ne apucăm de treabă fără a pierde timp. Le datorăm asta celor peste 2.000 de romașcani care ne-au votat și tuturor colegilor care cred că USR este alternativa la ceea ce se întâmplă acum pe scena politică. Avem oameni valoroși în organizație, care au pus umărul din prima zi până în ultima zi a campaniei și cu care vom construi mai departe. Suntem determinați să devenim mai buni, iar asta se va vedea atât în activitatea din CL, cât și în cadrul filialiei” a spus președintele interimar al USR Roman, care nu știe cine va candida la alegerile interne de duminică, 16 iunie.

Contactat telefonic de către redactorul ”Monitorul”, Radu Samson a declarat că în spatele exluderii sale stă decizia deputatului Iulian Bulai, președintele USR Neamț, care caută vinovați pentru eșecul din alegerile locale, oriunde în altă parte, decât în propria ”ogradă”.

”Am primit decizia de exludere pe e-mail și nu am participat la  ședința on-line în care s-a hotărât exluderea mea.Așa cum se vede din acest document mi se reproșează că am adus deservicii partidului renunțând la candidatura mea în ultimul moment. Acest argument cade din start, motivat de faptul că nicăieri în Statutul USR nu scrie că cineva poate fi obligat să candideze la vreo funcție. Se știe că eu am anunțat că nu voi candida exact când a devenit oficială data de 9 iunie, ca fiind cea în care vor avea loc alegerile locale și europarlamentare. Atunci am justificat decizia mea de a nu candida, care a ținut cont, în primul rând, de faptul că perioada campaniei electorale a coincis cu cel mai important eveniment din viața noastră de familie și anume nașterea fetiței noastre.

Cred că este foarte la îndemână să arunci eșecul în spatele alcuiva, dar NEBĂRBĂTEȘTE, ceea ce face deputatul Iulian Bulai în încercarea de a-și păstra postul de președinte al filialei județene. Am timp două săptâmâni să contest decizia Biroului Politic Județean la Comisia Județeană de Arbitraj, după care am și alte căi de atac pe care le voi putea folosi.  Mandatele noastre de aleși locali se încheie în luna octombrie. Ceea ce vreau să spun public este faptul că exluderea mea din partid este metoda lui Iulian Bulai de a se disculpa”, a declarat Radu Samson, care spune că la București președintele Dan Barna și-a dat demisia și, pe cale de consecință, și în teritoriu se impune a se proceda la fel.

”Eu înțeleg că fantoma mea mai bântuie prin USR, intimidând pe unii și pe alții, dar viața politică a USR nu mă mai interesează. Toți sunt vinovați de eșecul în alegeri. Eu însă am decis să rămân membru USR pentru că am muncit mult pentru acest partid. A existat și o strategie de a nu mă exclude din partid, înainte de alegeri, pentru că au sperat că o parte dintre simpatizanții mei vor vota USR, neștiind că eu nu mai sunt implicat, ca altădată, în politică. Drept urmare, USR a primit la Roman o serie de voturi,(2201 voturi-10,53% n.r) din partea simpatizanților mei.

Iulian Bulai este singurul decident în Neamț, iar următorul președinte al USR, Cosmin Ancuța, s-a conformat ordinelor sale”, a precizat pentru ”Monitorul” Radu Samson. Contactat telefonic, prin intermediul purtătorului de cuvânt al USR, Teodora Baciu, deputatul Iulian Bulai, care avea telefonul închis, ne-a transmis doar un mesaj: “Aceste scenarii sunt excluse. Decizia în unanimitate a fost luată de Biroul Local al USR Roman, al cărui membru nu sunt. Am fost informat despre această hotărâre și atât”.Acum rămâne de văzut ce va ieși în urma alegerilor de săptămâna viitoare și dacă în teritoriu, la Neamț, gestul lui Dan Barna, de a demisiona din funcție, pentru a răspunde politic de rezultatele slabe ale USR  va fi repetat și de deputatul Iulian Bulai. Cert este că față de mandatul trecut USR Roman a câștigat doar două mandate de consilier local și urmare a ”Ordonanței traseismului”, încă din luna martie, doi consilieri locali: Ovidiu Mărtici și Ionuț Corbu au trecut la PNL”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending