Contactează-ne

Prima pagină

Alessandro, Super Star România, va concura în SUA la World Championships of Performing Art

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta este apreciat a fi cel mai mare concurs de talente din lume ■ nemțeanul va fi prezent în SUA, California, în perioada 28 iunie - 6 iulie 2024 ■ Alessandro Mucea este primul Super Star din România la concursul desfășurat la PROTV în 2021, câștigând 200.000 euro ■ tânărul a acordat un interviu redactorilor Monitorul, vorbind despre ceea ce a mai făcut în ultimul timp ■

Alessandro Mucea, din Cotu-Vameș, comuna Horia, va reprezenta România la World Championships of Performing Art – WCOPA, considerat, la ora actuală, a fi cel mai mare concurs de talente din lume. Artistul, contactat telephonic, a acceptat să ne dea un interviu despre parcursul său profesional și personal,  din ultimii trei ani, de când nu a mai apărut atât de des în lumina reflectoarelor.

Ne-am convins de faptul că Alessandro a rămas același tânăr modest și plăcut. La data documentării, 17 ianuarie, a mărturisit că s-a întors la București, după ce sâmbătă, 13 ianuarie, răspunsese invitației de a cânta la aniversarea zilei de naștere a cunoscutei doctorițe Eugenia Firăstrău, medic radiolog romașcan, căreia cei apropiați au dorit să-i facă o surpriză la aniversarea celor 70 de ani de viață, invitându-l să cânte câteva melodii care l-au consacrat.

De la marele succes pe care l-a avut în 2021, când publicul, prin votul său, l-a desemnat marele câștigător al concursului „Super Star România – 2021, în viața lui  Alessandro s-au întâmplat destul de multe lucruri interesante. Așa cum se știe, atunci el a fost „curtat” de jurații Smiley, Marius Moga, Carla’s Dreams și Raluka pentru a colabora cu aceștia. Așa se face că în anul 2023, Marius Moga i-a produs prima sa piesă, „Atât de sus“ pe care a și lansat-o.

Alessandro vorbește și acum, cu bucurie, despre ceea ce s-a întâmplat în septembrie 2021 și despre emoțiile pe care le are și acum când interpretează impecabil, în limba franceză, melodia „La Boheme” a lui Charles Aznavour, melodie pentru care jurații l-au votat trimițându-l în etapa următoare și pe care a interpretat-o și pentru medicul Eugenia Firăstrău. La al doilea interviu, pe care-l acordă „Monitorului”, spune că viața lui s-au petrecut multe lucruri.

„În anul în care am participat la Super Star eram în clasa a XII-a la Colegiul «Petru Poni» din Roman. Am terminat liceul, am promovat examenul de BAC și am venit la București, urmând cursurile mai multor școli private de canto. Între timp am colaborat cu mai mulți compozitori cunoscuți: Liviu Teodorescu, Marius Moga, Smiley. De la fiecare am avut de învățat, dar acum am renunțat la aceste colaborări și din cauză că apreciez faptul că muzica promovată de aceste case de producție, se îndreaptă spre partea comercială, răspunzând cerințelor publicului care iubește un gen pe care eu nu-l împărtășesc.

La World Championships of Performing Art – WCOPA am fost selectat după ce a fost monitorizată, de către organizatori, muzica mai multor câștigători de talente locale, din diverse țări ale lumii. Cred în șansa mea de a ajunge în finală, pentru că o asemenea oportunitate nu se ivește de multe ori în viață. La acest concurs de talente au colaborat, de-a lungul timpului, staruri ca Madonna (regina muzicii POP născută la 16 VII 1958 – n.r.) sau Jenifer Lopez (actriță, cântăreață, dansatoare n.24 VII 1969 – n.r.), dacă e să pomenesc acum doar două nume dintre vedetele care îmi plac.

La acest concurs voi interpreta 5 piese, din diferite genuri muzicale, una din ele fiind o arie dintr-o operetă”, a declarat Alessandro Mucea, care s-a pregătit, o perioadă, și pentru acest gen muzical, cu baritonul Vasile Chișiu de la Opera Națională din București. Se știe că unul din lucrurile care l-au avantajat pe Alessandro Mucea în concurs a fost pe lângă talentul său nativ și povestea sa de viață spusă când s-a prezentat.

Povestea că este originar din Cotu Vameș și a recunoscut în prezentarea sa de la concurs că era un tip retras, că îi placea să se joace cu tot felul de cuburi rubice și adora să se plimbe singur prin Parcul Municipal, de lângă Colegiul „Petru Poni”. Talentatul interpret zice că este încă o persoană timidă, mai ales în fața camerelor de filmat și spune că îl atrag și acum baladele și melodiile în limba franceză.

Băiatul timid și acum, nu a ascuns niciodată faptul că  a fost abandonat la doar șase luni de părinții săi. Din fericire, Alessandro nu și-a pierdut speranța și s-a refugiat în muzică. Mama a rămas în Italia și m-a adus în România când a murit tatăl meu. Ea a plecat înapoi. Am rămas cu tatăl meu (decedat când copilul avea 11 ani – n.r.) și cu mama cumnatei mele. De la 11 ani m-a luat în grijă fratele și soția lui”, spunea Alessandro Mucea la audițiile show-ului de la PRO TV, etapă din copilăria sa care l-a marcat pentru toată viața.

Alessandro nu poate să nu rămână recunoscător fratelui său mai mare din Cotu-Vameș și soției sale, cei care s-au îngrijit de el. Acest frate i-a cumpărat și prima mașină pe care o visează fiecare tânăr când ajunge să intre în posesia unui asemenea premiu. Recunoaște că și-a cumpărat și o mașină electrică, marca TESLA, după ce a obținut permisul de conducere și pe care a dat 50 mii de euro.

În această perioadă a început pregătirea pentru World Championships of Performing Art-WCOPA. „Mă pregătesc intens pentru concurs și mă voi strădui să ajung în finală. Sunt departe de a fi satisfăcut cu realizările mele de până acum, dar sunt încredințat că, prin muncă asiduă, voi reuși să ajung în muzică acolo unde îmi doresc. Sunt mulțumit că am rămas același băiat modest pe care lumea îl cunoaște și răspund cu plăcere tuturor invitaților de a participa la evenimente publice și private, atunci când sunt invitat”, și-a încheiat Alessandro Mucea confesiunea.

Mai spune că a fost crescut să fie așa, să rămână un tânăr modest, lipsit de infatuare și mai ales să nu fie invidios pentru realizările altora. Acesta pomenește și despre concertul caritabil la care a participat în ajunul Crăciunului, ținut în Pietonalul Ștefan cel Mare, ale cărui fonduri au fost folosite la procurarea de daruri pentru copiii dezvantajați din satele din împrejurimile municipiului. În ultimii 3 ani s-a numărat printre artiștii invitați de Primăria Roman și altele din zonă să participe în programe organizate cu ocazia diverselor sărbători.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending