Contactează-ne

Actualitate

Alertă la Centrul de la Păstrăveni, după decesul unei tinere de 36 de ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

O beneficiară a Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, în vîrstă de 36 de ani, a decedat luni seara, 4 mai, în Spitalul Judeţean Neamţ. Aceasta fusese internată în seara zilei de vineri, 1 mai, după un puseu de febră. Beneficiara, care suferea de mai multe afecţiuni severe precum şi de obezitate morbidă a fost dusă la Spitalul Piatra Neamţ unde a fost internată şi testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Starea acesteia s-a agravat iar luni seara a decedat.

Tot vineri seara conducerea Centrului Păstrăveni a fost anunţată de unul dintre angajaţi despre faptul că are un test pozitiv la coronavirus şi a fost internat în spital. Acesta fusese izolat la locul de muncă în perioada 11-25 aprilie 2020, potrivit prevederilor Ordonanţei militare nr.8.

Pe perioada izolării angajatul nu a prezentat nici un fel de simptome specifice infectării cu coronavirus iar fiecare vizită în pavilioanele beneficiarilor a fost realizată cu echipament complet (combinezon, mască, botoşi, mănuşi) iar timpul petrecut cu aceştia a fost limitat la maximum. De asemenea, în perioada respectivă nici un alt angajat sau beneficiar nu au avut simptome de infectare. DSP a început marţi, 5 mai, testarea personalului de la Păstrăveni care a lucrat în prima tură, 11-25 aprilie şi care în acest moment se află la domiciliu, precum şi testarea beneficiarilor din pavilionul în care locuia tînăra care a decedat.

De asemenea, a început testarea personalului care va intra în tura a III-a de izolare la locul de muncă din data de 8 mai  din toate centrele de adulţi şi copii. DGASPC Neamţ a dispus o serie de măsuri de la începutul lunii martie menite să diminueze riscul răspîndirii infecţiei cu coronavirus. Astfel, beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unităţi, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecţie complete (măşti, mănuşi, botoşi, capeline, pelerine de unică folosinţă, combinezoane), s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanţi şi biocide, s-au făcut dezinfecţii frecvent şi s-a limitat interacţiunea beneficiarilor la maximum.

De asemenea, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului şi beneficiarilor şi s-au solicitat fonduri de la Consiliul Judeţean în vederea efectuării de teste pentru personalul centrelor de copii”, se precizează într-un comunicat de presă emis de DGASPC Neamţ.

Advertisement
Trending