Contactează-ne

Actualitate

Alegeri la Federaţie: „În fotbalul românesc nu există doar Liga 1“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta este una din explicaţiile votului clar dat lui Răzvan Burleanu, opinia aparţinînd nemţeanului Cristi Vornicu, reales în conducerea FRF, pe sectorul futsal ■ „Politicul trebuie să facă legi care să ajute sportul, nu să intervină în sport“, a declarat şi şeful AJF Neamţ, Ioan Costin Toma ■ „Lupescu nu a explicat exact ce doreşte să facă şi, de aceea, am ales să mergem pe continuitate“, a spus Adelin Tălmăcel, antrenorul echipei de fotbal feminin Vulpiţele Galbene ■

Alegerile Federaţiei Române de Fotbal au trecut, rezultatul este deja cunoscut, însă comentariile tot mai stîrnesc valuri în media sportivă. Răzvan Burleanu a cîştigat la pas competiţia cu Ionuţ Lupescu (168 de voturi faţă de 78 ale Kaiserului) şi mulţi caută încă răspunsuri la întrebarea cum de a fost posibil un astfel de deznodămînt.

Cristi Vornicu, reales în conducerea FRF, pe sectorul futsal

„Lumea l-a votat pe Răzvan pentru cei patru ani care au fost şi pentru că a încercat să fie aproape de toate segmentele fotbalistice şi nu doar pentru fotbalul de top. Lumea trebuie să înţeleagă că în fotbalul românesc nu există doar Liga 1, sau Champions League şi orice dezvoltare pleacă de la ceilalţi, de la bază. S-a instaurat o altfel de conducere la FRF şi lucrul ăsta a contat pentru votanţi. Cu siguranţă că în viitor vor fi oameni care vor veni către Federaţie, asta dacă va fie nevoie de ei şi dacă ei vor dori acest lucru. Nu are nimeni nimic cu foştii jucători ai naţionalei, au fost doar nişte mituri false vînturate în campanie“, a declarat ieri Cristi Vornicu, pentru Monitorul, nemţeanul care la alegerile de miercuri a reuşit să cîştige un nou mandat în Comitetul Executiv al FRF, reprezentînd sectorul futsal (fotbal în sală).

„Eu am avut un program comun cu al domnului preşedinte Burleanu, pentru că am mers în echipă. Pe trei secţiuni au fost contracandidaţi, la La Futsal, la Liga 3, şi la asociaţiile judeţene. Eu am avut doi contracandidaţi, pe reprezentanţii echipelor West Deva, din Liga 2 şi cel de la United Galaţi, echipă de Liga 1, vicecampioana României, cel pe care l-am învins şi la precedentele alegeri“, a precizat Vornicu.

Acesta a mai menţionat că în echipa lui Burleanu scorul a fost anticipat corect în ajunul alegerilor. „N-am să spun niciodată că nu am avut emoţii, pentru că e o competiţie în care nu ai cum s-o controlezi 100% şi pot fi surprize, ca în sport, de altfel. Dar estimările noastre cu două zile şi cu o zi înainte de alegeri duceau către cifra care a ieşit, de fapt, puţin mai mari decît s-a obţinut în urma votului, spre 180 şi ceva“. Cristi Vornicu a dezvăluit şi cîteva planuri pentru sectorul pe care îl coordonează la nivel naţional. „Pentru futsal vrem să avem baza piramidei şi de aceea unul din obiectivele asumate este dublarea numărului echipe de juniori care evoluează în campionatul U19, în următorii 4 ani, adică de la 28 cîte avem acum, la 56 în 2022. Ca obiectiv personal, eu sper să ne apropiem de numărul de 56 de echipe chiar mai repede, în următorii doi ani. Liga 1 de futsal se va mări în momentul în care vom avea echipe care să poată duce o competiţie de genul acesta şi să fie şi cît mai echilibrată. Nu ne ajută doar să mărim numărul de echipe, iar diferenţa de valoare dintre fruntaşe şi ultimele clasate să fie foarte mare. Pînă la urmă, ca în orice sport, există şi Liga 2, şi dacă e nevoie, facem şi Liga 3, nu pot toţi să joace în Liga 1“, mai susţine Vornicu.

„Lumea sportului este mai aparte“

Șeful AJF Neamţ, Ioan Costin Toma

La alegerile de pe 18 aprilie, de la sediul FRF, a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ. „S-a votat continuitatea, s-a votat faptul că pentru cei mici şi puţinul pe care-l primesc îl recunosc şi-l apreciază. Vor fi proiecte care vor ajuta material fotbalul de la nivel judeţean, proiecte pentru dezvoltarea arbitrajului. Nu s-a promis «marea cu sarea», pentru că «de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere». După rezultatul final de la vot, se pare că a contat această mişcare cu susţinerea politicului, dar efectul a fost invers. Lumea sportului este mai aparte, oamenii din sport sînt mai greu de îndoit, cum se spune. Cei mai buni mesageri ai României sînt marii sportivi şi în general, sportul trebuie să rămînă al sportului, să rămînă curat. Politicul trebuie să facă legi care să poată ajuta sportul, nu să intervină în sport. Cum a spus colegul de la Bacău, poate să vină şi Dumnezeu la Federaţie şi nu poate să facă nimic dacă nu are pîrghiile legale care să ajute fotbalul“, a declarat şeful AJF Neamţ, Ioan Costin Toma.

Adelin Tălmăcel, antrenorul echipei de fotbal feminin Vulpiţele Galbene

Deşi numele echipei (Vulpiţele Galbene), a fost ţintă a ironiilor, profesorul Adelin Tălmăcel, iniţiator şi antrenor principal al grupării de fotbal feminin din Roman spune că a trecut peste remarcile răutăcioase venite în ziua votului din sală, sau din mass-media. „Din punctul meu de vedere, au existat foarte multe iniţiative de sprijinire a fotbalului feminin din România în mandatul lui Răzvan Burleanu. În consecinţă, am votat, într-adevăr, continuitatea, sperînd într-un ajutor deplin şi în următorii patru ani. Cum se spune, nu strici ceva ce este bun, mai ales că inclusiv de la nivel european, şi nu numai, s-a transmis că se merge pe o dezvoltare a acestei discipline sportive. Domnul Burleanu a înţeles acest lucru şi a ţinut cont de el. De cealaltă parte, domnul Ionuţ Lupescu a avut o prezenţă impresionantă, cu staff-ul său, însă pînă la urmă a contat că nu a avut un buget foarte bine elaborat. De asemenea, nu a avut nici o echipă concretă pe care să o prezinte. Dumnealui a fost şi la noi în zonă, la Bacău, la o întîlnire la care am fost şi eu prezent, însă nici atunci nu a explicat exact ce doreşte să facă şi de aceea am ales să mergem pe continuitate. În cadrul şedinţei, au fost cîteva remarci la adresa cluburilor din eşaloanele inferioare sau de la fotbal feminin, însă pînă la urmă s-au potolit. Cînd era clar rezultatul votului, cealaltă tabără a părăsit sala, iar lucrurile au revenit pe făgaşul normal“, a menţionat profesorul Tălmăcel. La Adunarea Generală de alegeri, judeţul Neamţ a mai fost reprezentat de delegaţi din partea clubului CSM Roman (Liga 3), şi a liceelor cu program sportiv din Piatra Neamţ şi din Roman. (F. JBANCA; T. CIOBOTARU)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Noua „ordine” din Prefectura Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Neamț vor funcționa două posturi de subprefect, care revin, politic, Alianței USR-PLUS ■ George Lazăr va ocupa, în continuare, postul de prefect din partea PNL ■ prefectul și subprefecții devin demnitari ■ se înființează și un post de secretar general ■

Prefectura Neamț a înaintat în cursul zilei de vineri, 26 februarie, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și la Ministerul Administrației și Internelor schema de reorganizare, în conformitate cu prevederile unui proiect de Hotărîre de Guvern, aflat în transparență decizională pe site-ul Ministerului de Interne.

În baza acestui act normativ se trece la reașezarea celor 43 de posturi din instituție, deja ocupate, la care se adaugă 5 posturi vacante, blocate. În principal noua organigramă va avea și cel puțin două posturi noi: e vorba de un nou subprefect și de un secretar general.

Ca element de noutate, prefectul și cei doi subprefecți devin demnitari și nu vor mai fi înalți funcționari publici, ca pînă acum. Noua reorganizare înlătură ipocrizia politică actuală, conform căreia, deși erau numiți de formațiunile politice aflate la guvernare, prefectul și subprefectul erau considerați apolitici.

”E vorba de o modificare de structură a prefecturilor din întreaga țară. În cursul zilei de vineri, 26 februarie am trimis la București, pentru viza de legalitate, la Agenția Funcționarilor Publici și la Ministerul Afacerilor Interne, spre aprobare, noua organigramă. Ca noutate apare în noua organigramă un al doilea post de subprefect. Ca urmare a prevederilor unei Hotărîri de Guvern din mai-iunie 2020 se înființează și un post de secretar general, cu rol de contrasemnare a ordinelor de prefect.

Posturile de prefect și subprefect devin posturi de demnitari și nu de înalți funcționari publici, ca pînă acum. În rest, nu se modifică structura de personal existentă în actuala organigramă. La Neamț nu am găsit oportună reînființarea Oficiului Prefectural, care a funcționat la Roman, în perioada anilor 2000-2009, serviciu care avea rolul de a prelua petițiile cetățenilor din cele 28 de comune ale zonei metropolitane”, a precizat, pentru ”Monitorul”, prefectul George Lazăr.

La ora actuală în Prefectura Neamț sînt ocupate 43 de posturi și sînt vacante alte cinci, care, în conformitate cu prevederile unei hotărâri de guver,n sînt blocate, din cauza restricțiilor economice pandemice, ce nu mai permit angajarea de personal în instituțiile bugetare, pînă la noi decizii.

Prefectul George Lazăr a mai declarat că în conformitate cu algoritmul politic, la Neamț, postul de prefect va rămîne PNL-ului și cele de subprefect vor fi ale Alianței USR-PLUS.

Citește știrea

Actualitate

Vine primăvara! Cum va fi vremea zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice peste media perioadei ■ ceva mai rece va fi în week-end, cînd sînt aşteptate şi precipitaţii ■ arareori vor mai fi valori termice nocturne negative ■

Vremea e schimbătoare şi după ce vreo două săptămîni ne-a chinuit gerul s-a încălzit nesperat de mult. A reapărut soarele, astfel că cea mai călduroasă zi din ultima perioadă de timp a fost cea de ieri, dar tot aşa vor sta lucrurile şi astăzi.

Va fi o scurtă sincopă în week-end, cînd temperaturile scad cu vreo 10 grade, fiind anunţate şi ploi. Mai apoi, săptămîna viitoare, la început de Mărţişor, se încălzeşte din nou şi sînt anunţate valori termice diurne de pînă la 13 grade. Minimele nocturne vor fi pe la limita îngheţului şi vor fi cuprinse săptămîna viitoare între -1 şi cel mult 3 grade.

Pînă atunci trebuie spus că ziua de ieri, 25 februarie, a fost spectaculoasă din punct de vedere termic, iar la ora 13:00 termometrele indicau 16 grade la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, cu promisiunea unei maxime diurne de 18 grade, în timp ce la Roman erau 15 grade.

Cel mai rece era în vîrf de munte, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, unde erau 5 grade. Doar acolo mai este zăpadă, un strat consistent de 54 de centimetri. O vorbă din popor spune că nu vine primăvara decît atunci cînd nu mai este zăpadă pe munte, deci nu e cazul să ne amăgim. Cam la fel va fi vremea şi azi, 26 februarie, cînd se anunţă cer degajat şi o maximă de 18 grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 4 grade. Sîmbătă, 27 februarie, se răceşte brusc, cu vreo 10 grade, iar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 8 grade.

Simultan, se adună norii şi sînt aşteptate ploi. Minima scade la 2 grade. Duminică, 28 februarie, se face şi mai rece şi chiar dacă vedem soarele, nu vor fi mai mult de 6 grade. Peste noapte vor fi temperaturi la limita îngheţului. Prima zi a lui Mărţişor, luni 1 martie, va fi urîtă, cu cer acoperit, ploaie şi cel mult 5 grade. Valorile termice se dublează marţi, 2 martie, cînd reapare soarele şi se vor înregistra 10 grade. Cu toate acestea, urmează cea mai rece noapte cu o minimă negativă, de -1 grad.

Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de miercuri, 3 martie, cînd vor fi 13 grade, iar dacă meteorologii nu dau greş şi joi, 4 martie, va fi bine la o maximă de 12 grade. Minima nocturnă mai creşte niţel şi ajunge la valori pozitive, dar modeste, 2 grade. Cer variabil cu soare este anunţat şi pentru vineri, 5 martie, dar valorile termice intră în declin, astfel că la amiază vor fi numai 10 grade.

Noaptea aduce o minimă de 3 grade, cu plus. Se readună norii pe parcursul zilei de sîmbătă, 6 martie, dar nu vor fi şi precipitaţii. Maxima diurnă va fi de 9 grade, iar minima nocturnă se opreşte la 1 grad. Fix pe acelaşi model va fi şi ziua de duminică, 7 martie.

Citește știrea

Actualitate

Maşină parcată în scările unei firme de un şofer aproape în comă alcoolică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un şofer în pragul comei alcoolice, cu o alcoolemie de 2 la mie, nu şi-a mai putut stăpîni maşina şi s-a oprit în treptele unei firme. S-a întîmplat pe 25 februarie 2021, cînd poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs pe o stradă din municipi soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii a reieşit că, în timp ce un bărbat de 38 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrînd în coliziune cu scările de acces ale unei societăţi comerciale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd amploarea beţiei, o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De menţionat e faptul că această valoare se dublează în sînge, drept pentru care şoferul a fost condus la spital, unde i s- au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Poliţiştii i-au săltat carnetul de conducere şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Citește știrea

Trending