Contactează-ne

Actualitate

Aldo Pellegrini, noul administrator public de la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ înainte de Crăciun, fostul consilier al ex-primarului Dan Leoreanu şi ex- vicepreşedinte al CJ Neamţ a revenit în administraţia locală în funcţia de city-manager ■ după retragerea din funcţiile publice a lucrat în mediul privat la o firmă de publicitate ■ ani de zile el a cochetat şi cu muzica ■

Spre sfîrşitul anului trecut, primarul Romanului, Leonard Achiriloaei şi-a întregit echipa prin numirea în funcţia de city-manager a unui om cunoscut şi apropiat de echipa liberală. Este vorba despre psihologul Aldo Pellegrini, reîntors în viaţa publică, după o perioadă de retragere din prim planul acesteia, în preajma Crăciunului semnînd contractul de management.

„Pe data de 23 decembrie, în prezenţa primarului Leodard Achiriloaei am semnat contractul de management aferent funcţiei de city-manager al municipiului Roman, asumîndu-mi, astfel, un post în echipa care va administra oraşul în următorii patru ani. Este o decizie pe care mi-am asumat-o după o absenţă de cîţiva ani din spaţiul administraţiei publice. Este şi o reîntoarcere a mea în Primăria Roman, după o perioadă de pauză de aproximativ 10 ani.

Dacă discutăm despre obiectivele mele pentru perioada următoare, putem vorbi despre cele generale, de continuare a modernizării municipiului şi, evident, despre o dinamizare şi fluidizare a actului administrativ şi despre o reîntorcere la interesele cetăţenilor. Sper că mă voi ridica la standardele pe care romaşcanii le aşteaptă şi le merită.

Am o experienţă atît în administraţia publică, cît şi în mediul privat şi pot oferei comunităţii această experienţă, cu toate că cei care mă cunosc ştiu că sînt o persoană uşor atipică, faţă de ceea ce se întîmplă în spaţiul public“, a declarat noul administrator public al Romanului.

În vîrstă de 41 de ani, Aldo Pelegrini este absolvent al Facultăţii de Psihologie de la Universitatea Petru Andrei, promoţia 2002. Interesant este că nu a practicat meseria de psiholog. A fost timp de aproape 7 ani redactor la Radio Nord- Est Roman, apoi a lucrat în mediul privat pe partea de publicitate media, activitate întreruptă pentru a-l urma, ca şi consilier personal, pe ex-primarul Dan Laurenţiu Leoreanu, în primul mandat.

Între 2011 şi 2012 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în mandatul ex-preşedintelui PDL, Vasile Pruteanu. A revenit în mediul privat, dar a cochetat în toţi aceşti ani şi cu o pasiune mai veche, muzica, fiind unul dintre îndrăgiţii interpreţi ai trupei romaşcane Jackpot Band. Este căsătorit şi are dintr-un prim mariaj două fete, iar din al doilea un băiat. Aldo Pellegrini o înlocuieşte în funcţie pe Gabriela Petrea, fost administrator public în echipa lui Lucian Ovidiu Micu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Eugen

    4 ianuarie 2021 at 11:18 AM

    Acest individ este finul d-lui Leoreanu! Dupa ce si-a angajat cuscru in primarie, cu un salar de 8.000 lei, si alte rude si cunostinte, acum si-a angajat si finul!?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending