Actualitate
Albă ca Zăpada, proiect de 3 milioane de euro. A fost inaugurată creșa de la Sala Polivalentă din Piatra Neamț FOTO

Creșa „Albă ca Zăpada”, situată lângă Sala Polivalentă, a fost deschisă astăzi, 17 martie 2025, și va funcționa, pentru început, cu 44 de copii, asta însemnând două grupe a câte 22 de preșcolari. Noua unitate din Piatra Neamț este una de nivel mediu, are o capacitate totală de 70 de locuri și își va completa până în toamna acestui an grupele la solicitările părinților.
Creșa este realizată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul unui program național cu fonduri structurale din PNRR. Tot anul acesta, în a doua jumătate, va fi dată în folosință o creșă situată în cartierul Văleni, care se realizează tot prin acest program și care are o capacitate de 40 de copii, a transmis administrația locală.
„Zi importantă pentru comunitatea pietreană, în care demonstrăm, încă o dată, că viitorul copiilor noștri reprezintă o prioritate! Astăzi am deschis ușile creșei de la Polivalentă, o investiție esențială pentru sprijinirea familiilor tinere și asigurarea unui start sănătos și armonios în viața celor mici.
Având o capacitate de 70 de locuri, creșa dispune de săli luminoase, echipamente de ultimă generație, un spațiu de joacă generos și, cel mai important, un colectiv de educatori și îngrijitori dedicați și bine pregătiți. Construcția a fost realizată prin Programul Guvernamental „Sfânta Ana”, demarat încă din anul 2021.
Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la implementarea acestui proiect. Atât creșa deschisă astăzi, cât și cea din Văleni, care va fi gata în curând, sunt un pas înainte în construirea unui oraș care sprijină familia, oferă soluții moderne și pune educația și bunăstarea copiilor pe primul loc!”, a declarat primarul Adrian Niță.
Creșa a fost construită în perioada iunie 2023 – iulie 2024 de societatea Simion Tehnoconstruct Botoșani pe un teren în suprafață de 4.096 mp, investiția fiind de circa 3 milioane de euro. Suprafața construită a clădirii este de 1.766 de metri pătrați iar aria verde din jurul creșei, asigurată prin proiect, este de 1.030 mp.
Imobilul este de tipul nZEB (near-Zero Energy Building), dotată cu panouri solare și fotovoltaice, asigurând astfel necesarul de energie și apă caldă din surse regenerabile. Construcția este anvelopată termic, cu uși și geamuri izolante și dotată cu pompe de căldură, iar funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: 7 dormitoare, 4 camere de joacă, un spațiu pentru luat masa și grupuri sanitare.
Mai este și o zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc. Lângă creșă au fost amenajate două terenuri de joacă, unul cu suprafața din tartan și unul cu nisip. Pe 29 ianuarie 2025, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și primarul Adrian Niță au vizitat creșa. Au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean, Daniel Harpa și prefectul județului Neamț, Adrian Bourceanu.

-
Actualitate2 săptămâni,
Dezinformarea electorală: cum să recunoaștem informațiile false și unde raportăm neregulile
-
Actualitate2 săptămâni,
Cea mai mare afacere de lux a anului: Cine a cheltuit 1,25 miliarde EURO pentru un imperiu al modei
-
Prima pagină7 zile,
Doliu în familia Gheorghe Ștefan, fostul primar al Pietrei și președinte la FC Ceahlăul
-
Actualitateo săptămână,
Accident grav pe DN15, în Dumbrava Roșie: Mamă și fiică, rănite după ce un șofer beat și fără permis a provocat un accident rutier
-
Actualitate2 săptămâni,
Un polițist are cu ce se lăuda! A cucerit titlul de campion mondial la freestyle kickboxing
-
Prima pagină2 săptămâni,
Agenția Anti-Doping, ce a „căutat” la CSM Ceahlăul. Clubul este singurul din provincie care a solicitat o astfel de întâlnire FOTO
-
Actualitateo săptămână,
Bani de la stat pentru păduri! APIA primește cereri până în iulie
-
Prima pagină2 săptămâni,
Furtună de zăpadă, fenomen mai rar văzut în zona Piatra Neamț. Au fost și două incidente FOTO