Contactează-ne

Actualitate

Aglomerație mare la Urgențe! Pacienți cu plăgi tăiate, înțepate sau provocate de animale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ săptămâna trecută, la CPU s-au prezentat 834 de pacienți, media zilnică fiind de 120 persoane ■ 39 de pacienți au ajuns la ATI și 240 au fost internați în alte secții ■ a fost săptămâna când la maternitate au venit pe lume 28 de prunci ■

Serviciul Comunicare al Spitalului Municipal Roman declară că cea mai aglomerată secție din unitatea sanitară rămâne Centrul de Primiri Urgențe, în perioada 11-17 septembrie media zilnică de prezentare la acest serviciu fiind de 120 de pacienți investigați.

„În perioada 11-17 Septembrie 2023, la CPU Roman au fost înregistrate 834 de cazuri, cu o medie zilnică de 120 de pacienți investigați. Dintre aceștia, 39 au necesitat internare în Secția ATI și 240 în cadrul altor secții din unitate. Dintre pacienții consultați, 25 s-au prezentat cu plăgi tăiate, înțepate sau mușcate de animale.

De asemenea, 11 pacienți au prezentat sindrom dureros abdominal și trei au suferit agresiuni”, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al unității sanitare romașcane. La Secția Maternitate, s-au înregistrat 28 de nașteri, fiind aduși pe lume 15 băieți și 13 fete, având la naștere greutăți normale și cu evoluție specifică vârstei.

Foarte aglomerată a fost și Secția Pediatrie unde în cursul săptămânii anterioare au fost investigați 441 minori. Dintre aceștia, opt au rămas internați în cadrul Secției Chirurgie infantilă și unul, prezentând diaree, a rămas internat pe Secția Boli Infecțioase. De asemenea, un minor de 6 ani a fost transferat la Iași cu meningo- encefalită.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending