Contactează-ne

Prima pagină

Agenția Anti-Doping, ce a „căutat” la CSM Ceahlăul. Clubul este singurul din provincie care a solicitat o astfel de întâlnire FOTO

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „Dacă unii dintre cei mai bătrâni din grup am mai trecut prin așa ceva, pentru cei tineri sigur au fost informații aflate în premieră”, a declarat Patrick Petre, căpitanul echipei

Doi consilieri superiori din cadrul Departamentului de testare și educație al Agenției Naționale Anti-Doping, Claudia Berbecaru și Mădălina Cravetz, au participat ieri, 27 aprilie 2025, la o întâlnire cu jucătorii și antrenorii de la Clubul Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamț. Inedit este faptul că gruparea nemțeană este singura din provincie, care a solicitat o astfel de întrunire în 2025.

Una care a fost considerată de participanți ca utilă tuturor celor prezenți. Ședința s-a dorit a fi o informare cât mai atentă a componenților echipei de Liga 2, a celor de la echipa secundă a clubului (ceahlăul II), dar și a unora dintre juniori despre ce au de făcut pentru a evita situațiile neplăcute ce se pot ivi în cazul dopajului intenționat sau accidental.

„Galben-negrii au fost înștiințați că, în fiecare an, lista substanțelor interzise a fi folosite de sportivii legitimați pentru a-și îmbunătăți performanțele se modifică și poate fi găsită pe site-ul instituției: anad.gov.ro. Consilierii ANAD le-au explicat celor prezenți și ce este de făcut când un ofițer de control doping îi solicită pentru teste”.

Acestea sunt o parte dintre precizările de pe pagina de Facebook a clubului, arătându-se că jucătorii au aflat și ce pot face când observă că recipientele pentru urină nu sunt sigilate, dar și că, în cazul în care au fost aleși pentru testare, pot rămâne alături de ofițerul de control antidoping ore la rând până când reușesc să ofere cantitatea de probă cerută de regulament.

„Oricare ar fi motivul pentru care un sportiv refuză testarea, toată lumea trebuie să știe că refuzul este catalogat drept testare cu rezultat pozitiv și sportivul respectiv urmează a fi exclus din viața sportivă pentru minimum patru ani”, li s-a transmis fotbaliștilor de către reprezentanții Departamentului de testare și educație al Agenției Naționale Anti-Doping.

Sportivilor li s-a atras atenția și asupra faptului că trebuie să fie extrem de atenți la ce medicamente utilizează pentru tratarea diferitelor afecțiuni, pentru că numai el este cel sancționat în cazul unei testări cu rezultat pozitiv. Li s-a explicat ce este pașaportul biologic, dar și care sunt site-urile care oferă informații reale despre suplimentele admise de forul mondial pentru a fi folosite de sportivi.

„Consider că a fost o întâlnire utilă tuturor. Am aflat informații necesare și care ne pot fi de ajutor în cazul în care apare un moment când ni se cere testarea antidoping. Dacă unii dintre cei mai bătrâni din grup am mai trecut prin așa ceva, pentru cei mai tineri sigur au fost informații aflate în premieră și care ar trebui să le rămână întipărite în memorie”, a declarat Patrick Petre, căpitanul CSM Ceahlăul.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement



Trending