Contactează-ne

Prima pagină

„Afacerile“ din zona lacului de acumulare de la Bicaz, în vizorul polițiștilor. Ilegalități descoperite de oamenii legii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ timp de două zile, forțele de ordine au afectuat controale, fiind întocmite mai multe dosare penale ■ unele au vizat construcții fără avize ■ un nemțean are probleme după ce a fost depistat că transporta o cantitate de păstrăv ■

Cu ocazia minivacanţei prilejuite de Sărbătorile Pascale, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi a organizat, în perioada 30 aprilie – 01 mai 2024, mai multe misiuni în zona lacului Izvorul Muntelui.

Au fost angrenate cadre de la Biroul de Investigare a Fraudelor, Biroul de Poliţie Transporturi Botoşani şi Biroul de Poliţie Transporturi Neamt. În dimineaţa primei zile din această lună, de „necazuri“ avea să dea un bărbat de 59 de ani, din comuna Tarcău, care a fost depistat în  zona portului vechi.

„Transporta cu un autovehicul personal într-un recipient improvizat, cantitatea de 41 kg peşte, din specia păstrăv, fără a deţine documente legale de transport. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de articolul 64, litera h din OUG 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura“, a transmis Poliţia Neamţ.

Peştele, a cărui valoare a fost estimată la aproximativ 1.500 de lei, a fost confiscat şi predat unei societăţi comerciale de profil. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, atât pe luciul de apă, cât şi în zonele limitrofe lacului, au fost legitimate 37 de persoane, verificate trei societăţi comerciale şi patru ambarcaţiuni de agrement.

Poliţiştii au mai aplicat zece sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.600 de lei, pentru nerespectarea normelor care reglementează pescuitul şi acvacultura. Până în iunie, este instituită perioadă de prohibiţie, acum putându-se pescuit doar păstrăv, dar numai cu năluci artificiale. În timpul controlului au fost găsite şi câteva construcţii plutitoare ilegale.

„Au fost identificate un număr de trei construcţii plutitoare, fără avizul legal din partea Apelor Romane, fapte care întrunesc elementele constitutive ale infractiunii de executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcţiilor sau instalaţiilor pe apă sau care au legătura cu apele fără avizul legal, fiind întocmite dosare penale în acest sens“, a mai comunicat Poliţia Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending