Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Sefii PSD anuntã demisii în bloc a primarilor si consilierilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

• social democratii acuzã politica de racolare a alesilor doar ca sã facã „planul“ la voturi • presedintele PSD Neamt a sustinut cã între PD si PNL existã o veritabilã „întrecere socialistã“ pentru atragerea primarilor • deputatul Vasile Pruteanu apreciazã cã toate aceste afirmatii sînt „fumigene“ prin care se încearcã acoperirea gravelor probleme din PSD Neamt •

Conducerea PSD Roman a amenintat cu demisiile în bloc ai alesilor locali ai acestei formatiuni politice, ca formã de protest, împotriva presiunilor care s-ar face de cãtre conducerea Aliantei D.A.. Ideea a fost acreditatã la conferinta de presã de sîmbãtã, 18 februarie, prin care a fost adusã o criticã severã politicii dusã de actuala Putere, atît în plan central, cît si local, de racolare a parlamentarilor, primarilor si consilierilor PSD ori ai altor partide. Dan Constantin, presedintele PSD Neamt, a denuntat „întrecerea socialistã“, declansatã între liberali si democrati, în ceea ce priveste numãrul de consilieri si primari „corupti“ sã treacã la cele douã partide. „Sã vedem ce vor face cînd se vor trezi cã trebuie sã organizeze alegeri în aproximativ 50 de comune unde existã primari PSD. Dacã vor sã guverneze o sã-i lãsãm s-o facã si sã-si asume rãspunderea deplinã. Ce vor spune în fata populatiei, de banii pe care trebuie sã-i aloce din buget, pentru alegeri, cînd nevoile oamenilor sînt altele?“, a precizat senatorul Ioan Chelaru. Social democratii nemteni au sustinut cã s-ar fi pus la punct o „strategie“ de atragere a membrilor de partid ai PSD, mai ales a celor cu functii. „Prin localitãtile judetului «bîntuie o stafie» a acestui partid, care si-ar fi descoperit, peste noapte, convingerile liberale. Deputatul Vasile Pruteanu este «artizan» al trecerii unor primari de la partidele fãcînd parte din defuncta Conventie Democratã, la vremea cînd era prefect PSD, si acum face ceeea ce stie: aruncã promisiuni în dreapta si-n stînga, momind primari si consilieri ai nostri. Numai cã a dat si «rateuri», acolo s-au gãsit oameni integri, ca la Bozieni si Icusesti, unde a fãcut cale-n întoarsã, «cu coada-ntre picioare». Pe de o parte, este un lucru de înteles, cã cei «mai slabi de înger» cedeazã presiunilor la care sînt supusi de cãtre actuala Putere. De ultimã orã sînt cele fãcute asupra primarului Romanului, Dan Ioan Cãrpusor, cãruia tocmai i-a fost respins un proiect de la finantare guvernamentalã. Este vorba, din cîte stiu eu, de o reabilitare a unor retele stradale de aductiune a apei. I s-a spus «verde-n fatã»: «Esti primar PSD, nu pupi nici un credit guvernamental»“, a precizat Dan Constantin.

Isterie privind vînãtoarea de incompatibili Acesta a spus cã si „isteria“ privind vînãtoarea de incompatibili din judet face parte din aceeasi strategie, de distrugere a PSD si cã vrea sã creadã cã justitia va fi integrã si va constata cã suspendarea din functia de presedinte al Consiliului Judetean printr-un ordin al prefectului este un abuz. „Întîiul reprezentant al Guvernului în teritoriu, proaspãt «atestat» pe post, care a concurat cu el însusi la functia de prefect, a început vînãtoarea de incompatibili, dar nu si din propria-i ogradã. Mi-am rezervat dreptul de a-l actiona în judecatã si a demonstra cã nu sînt în situatie de incompatibilitate si mi-am depus demisia în termenul legal din functia de administrator al societãtilor comerciale la care sînt actionar. Problema care se ridicã este cea legatã de faptul cã nu s-a lucrat cu aceeasi mãsurã si nu s-a emis ordin de suspendare a primarului si viceprimarilor de Piatra Neamt, aflati în aceeasi situatie“, a declarat Dan Constantin. Senatorul Ioan Chelaru, presedintelel Organizatiei PSD Roman, a vorbit despre un proiect de lege al PSD, privind stoparea migratiei politice, la care este co-autor si care „zace“ în sertarele Puterii pînã se va „face planul“ la racolãri, pentru a avea suficiente voturi în toate structurile Puterii. La aceeasi conferintã de presã, în discutie s-a ridicat si problema Statutului Parlamentarilor, senatorul sustinînd cã populatia este dezinformatã si cã nu se pune problema unor pensii suplimentare, ci este vorba de o singurã pensie, parlamentarul putînd opta fie pentru cea de stat, fie pentru cea de deputat sau senator. Deputatul liberal, Vasile Pruteanu, apreciazã cã toate aceste afirmatii ar fi „fumigene“ ale lui Dan Constantin, care, în felul acesta, ar dori sã acopere problemele grave, pe care le are PSD Neamt. „Primarii acestei formatiuni politice, care, în marea lor majoritate îl acuzã pe Dan Constantin pentru degringolada în care se aflã partidul din cauza sa, sînt oameni maturi, care stiu ce fac si nu cred cã se pot juca, asa cum vrea acesta cu demisia. O chestiune de vointã personalã. Sã vinã sã spunã concret: primarul X a fost la ministrul Y care i-a cerut sã treacã la PNL“, a precizat deputatul Vasile Pruteanu. Acesta le-a mai transmis sefilor social democrati sã-si aminteascã de practica pe care au aplicat-o în perioada 2001-2004 de racolare a primarilor din alte partide.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending