Contactează-ne

Actualitate

Adio ApaServ!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din data de 8 iulie începe predarea serviciilor de apă și canalizare către ApaVital Iași ■ în perioada 05 – 12 iulie 2024, romașcanii sunt rugați să asigure accesul angajaților ApaServ la căminul de branșament, pentru pentru citirea contorilor ■ ApaVital Iași va furniza serviciile la tarifele stabilite de către ANRSCE ■

Compania Județeană Apa Serv SA Neamț i-a notificat oficial joi, 4 iulie, pe utilizatorii din municipiul Roman, prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul companiei, anunțând că operatorul nu va mai furniza servicii de alimentare cu apă și canalizare în oraș, de la data de 15 iulie 2024. Această decizie este confirmată și de directorul tehnic al Primăriei Roman, Ovidiu Bojescu.

„În principiu, din 15 iulie compania APASERV nu va mai furniza servicii locuitorilor din municipiul Roman. Din data de 8 iulie începe predarea către ApaVital Iași. Este falsă informația că serviciul de furnizare a apei va fi sistat pentru că este vorba despre un  serviciu public vital ce nu poate fi oprit de către un operator economic, oricare ar fi acesta: ApaServ sau ApaVital.

Prețul apei va fi puțin mai scump, cu 5% decât cel practicat de compania ApaServ. A fost deja semnat contractul de delegare a gestiunii către Primărie, în urmă cu două săptămâni. Personalul zonei Est a companiei ApaServ, respectiv 103 persoane au trecut la ApaVital, excepție făcând personalul responsabil de furnizarea apei în localitățile Săbăoani și Tămășeni, care au rămas cu serviciile la ApaServ”, a declarat directorul tehnic, Ovidiu Bojescu.

Conform comunicatului Companiei Județene Apa Serv SA Neamț, care se adresează utilizatorilor serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Roman, cetățenii sunt informați că urmare a efectelor Hotărârii Consiliului Local nr. 302/18.12.2023, Municipiul Roman a decis delegarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare către un alt operator regional.

În data de 20.06.2024, prin Hotărârea ARSACIS (Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iaşi) cu numărul 24, s-a aprobat și semnat Actul Adițional nr. 6 la contractul de delegare, act ce prevede la art.1 faptul că Municipiul Roman a delegat către ApaVital SA gestiunea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. Prin urmare, Compania Județeană Apa Serv SA nu mai are delegat serviciului public de alimentare cu apă și canalizare aferent Romanului.

„Aplicând prevederile Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare consolidat și armonizat pentru întreaga arie de operare, aprobat prin Hotărârea nr. 17/26.06.2023 a Adi Aqua Neamț și ale Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa și de canalizare nr. 28/13144/10.08.2009, ținând cont de adresa Municipiului Roman nr. 48909/13621/02.07.2024, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 15.07.2024, Compania Apa Serv nu va mai furniza/presta serviciul de alimentare cu apă și/sau de canalizare în Municipiul Roman.

Vă rugăm să asigurați accesul reprezentanților companiei la căminul de branșament pentru citirea contorilor, în vederea emiterii facturii de regularizare a serviciului furnizat. Precizăm că aceasta acțiune va avea loc în perioada 05 – 12 iulie 2024”, se precizează în comunicatul de presă al operatorului nemțean – Compania Județeană Apa Serv SA.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Emilian Barbu

    5 iulie 2024 at 7:21 PM

    Apa si miere va curge la robinet !!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending