Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Adeplast, investitie de peste 3 milioane de euro, la Cordun

Știre publicată în urmă cu

în data de

• sîmbãtã, 1 iunie, a fost inauguratã la Cordun o nouã unitate de productie, fabrica de polistiren • investitia pentru aceastã linie de productie modernã se ridicã la peste 3 milioane de euro • odatã cu aceastã unitate au fost create încã 49 de locuri de muncã •

Societatea Adeplast a deschis sîmbãtã, 1 iunie, cea de-a doua fabricã de la Cordun, care produce material termoizolant, respectiv plãci de polistiren. Investitia de peste 3 milioane de euro este realizatã tot de omul de afaceri Marcel Bãrbut si a fost materializatã într-o nouã unitate de productie dotatã cu utilaje de ultimã generatie. Noua capacitate de productie de la Cordun a generat alte 49 de noi locuri de muncã. La inaugurare, alãturi de investitor si conducerea fabricii, s-au aflat: parteneri de afaceri, constructori, prefectul George Lazãr, primarul comunei Cordun, Adrian Diaconu, si viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu. „Chiar dacã traversãm în continuare o perioadã de crizã, nu ne-a fost fricã sã investim. Zilele trecute am deschis la Oradea o fabricã de polistiren, cam ca aceasta, poate putin mai înghesuitã din cauza spatiului. La Cordun avem doar douã fabrici, dar vom trimite în zonã vopsele si tencuieli decorative de la celelalte fabrici în centrul logistic. Dacã vînzãrile vor creste, pe data de 4 iunie ne vom întîlni cu domnul Alexei din Ucraina, si este posibil ca într-un an sã construim o fabricã la Kiev, sã ducem marfa cãtre Ucraina. Cernãuti este ca si cum ar fi acasã, sînt de ai nostri“, a precizat Marcel Bãrbut. Dupã ce investitorul a invitat presa si pe cei prezenti sã se convingã cã fabrica de mortare uscate lucreazã din plin, a fost tãiatã panglica inauguralã la fabrica de polistiren, o unitate modernã, dotatã cu utilaje de ultimã generatie supravegheate de specialisti de înaltã calificare. Prin crearea acestor douã capacitãti de productie de la Cordun, unice în Moldova, nu va mai fi necesar transportul produselor de acest tip în zonã de la celelalte fabrici. Noua fabricã de polistiren a fost stabilitã în vecinãtatea celei de mortare uscate. Este vorba despre o investitie de 3 milioane de euro, cu utilaje de ultimã generatie, produse în Austria. Practic, lîngã Roman au fost construite cele mai moderne fabrici de acest tip din Moldova.

Ce spun investitorii si beneficiarii

Autoritãtile locale prezente au apreciat cã investitia va avea un impact social si economic deosebit. „Ne bucurãm cã în zonã investitorii vin si investesc proprii lor bani. Vreau sã stiti cã banii sînt din buzunarul patronului, nu sînt banii altcuiva, sau bani europeni. Este bine cã în România se mai investeste, se creazã locuri de muncã, nu vã ascund cã si la bugetul local vin niste bani din aceastã afacere, deci toatã lumea are de cîstigat. Este o investitie model, într-un an si jumãtate s-au construit douã fabrici si credem cã România are nevoie de investitii de acest tip, nu de comert, nu de speculatii imobiliare. Aici este vorba de industrie care creazã locuri de muncã si nu polueazã mediul. Sînt îndeplinite toate conditiile si este o mare bucurie cã sînt si astfel de oameni. Nu vã ascund cã atunci cînd au venit am fost cam sceptic. Domnul Bãrbut este o exceptie, este printre primii care atunci cînd a spus un lucru, l-a si fãcut. Este important pentru un om de afaceri sã-si tinã cuvîntul. Îl felicitãm si-i urãm sã mai facã o fabricã, douã dacã este nevoie, noi sîntem deschisi!“, a declarat Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun. Investitorul Marcel Bãrbut a precizat în continuare cã fabrica de polistiren va lucra în trei schimburi, nu într-un singur schimb ca acum, la debut. „Fabrica de aici este fabrica cu numãrul trei, prima fiind cea inauguratã aici pe 27 aprilie, iar a doua la Oradea, pe 17 mai, o fabricã de polistiren similarã cu aceasta. Fabrica de aici este gînditã pentru a exporta spre Ucraina, dar si în Moldova de peste Prut. Avem mare avantaj fatã de competitorii nostrii pentru cã transportãm gratis polistirenul de fatadã, care are o greutate de 15 kilograme metrul cub. Avem aici un director din zona dumneavoastrã, 49 de angajati, deci sînt premise ca treaba sã meargã bine“, a precizat Marcel Bãrbut. Prefectul judetelui Neamt, George Lazãr, a apreciat investitia omului de afaceri Marcel Bãrbut. „Nu pot decît sã felicit patronatul Adeplast, pentru aceastã investitie apreciabilã la noi în judet. Îl felicit pe domnul primar Diaconu, pentru cã este printre putinii sefi de administratie publicã localã care ne-a obisnuit cu investitii. Este un primar care a înteles ce înseamnã dezvoltarea pentru comunitatea pe care o pãstoreste. Astfel de investitii sînt binevenite, mã bucur cã Neamtul a fost pe harta a investitorului care este astãzi alãturi de noi“, a spus prefectul George Lazãr.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending