Contactează-ne

Actualitate

Acuzaţi de crimă, mamă şi concubin

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după decesul unui băieţel de 2 ani, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ ■ acuzaţia iniţială de vătămare corporală s-a schimbat în omor calificat ■ judecătorii au prelungit arestarea preventivă în cazul celor doi inculpaţi ■

O femeie de 20 de ani, din Urecheni, care şi-a bătut copilul de 2 ani, acesta decedînd în urma rănilor suferite, a fost pusă sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunii de omor calificat, la fel ca şi concubinul de doar 17 ani al mamei.

Iniţial, dosarul a fost pe rolul Judecătoriei Tîrgu Neamţ, care a dispus arestarea celor doi la începutul lunii februarie, după ce victima a ajuns la un spital din Iaşi cu grave leziuni şi cu şanse mici de supravieţuire. Acuzaţiile aduse erau vătămare corporală din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Între timp victima a intrat în moarte cerebrală, iar în cîteva zile a decedat, astfel că speţa a fost preluată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, iar încadrarea juridică a faptei a devenit omor calificat. În şedinţa din 24 februarie, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au decis prelungirea arestării preventive pentru cei doi inculpaţi.

„Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 35/P/2022. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 3.03.2022 şi pînă la data de 1.04.2022, inclusiv, a inculpaţilor: O.L.E. cercetată pentru infracţiunea de omor calificat, în forma violenţei în familie şi rele tratamente aplicate minorului (…) şi B.N. cercetat pentru infracţiunile de omor calificat în forma violenţei în familie şi rele tratamente aplicate minorului“, conform instanţei.

Decizia nu este definitivă şi inculpaţii o pot contesta în termen de 48 de ore de la pronunţarea instanţei. Mama şi concubinul acesteia ar fi agresat şi neglijat copilul femeii, un minor de 2 ani. La începutul lunii februarie au sunat la 112, deoarece copilul îşi pierduse cunoştinţa, minorul ajungînd la o clinică din Iaşi. Victima era în comă de gradul IV şi avea multiple fracturi şi traumatisme, leziuni la nivelul capului şi necroze pe fese.

Ulterior, medicii au anunţat că pacientul a intrat în moarte cerebrală şi nu are şanse să-şi revină. Nu a putut fi decuplat de la aparate pentru că nu avea cine să-şi dea acordul, mama fiind în arest preventiv. Micul pacient a murit pe 11 februarie. De menţionat este faptul că mama de 20 de ani este de loc din Bacău şi în urmă cu ceva vreme s-a mutat la Urecheni pentru a locui cu concubinul minor.

Imediat după ce au fost privaţi de libertate de către instanţa de la Tîrgu Neamţ, cei doi inculpaţi au contestat măsura la Tribunalul Neamţ, dar solicitatea a fost respinsă ca nefondată. Este foarte posibil ca şi acum inculpaţii să uzeze de calea de atac, un verdict urmînd a da Cutea de Apel Bacău.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending