Contactează-ne

Prima pagină

Acuzat de agresiune sexuală, un profesor de sport a fost condamnat. Sentința este cu executare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ magistrații de la Judecătoria Piatra Neamț au decis ca inculpatul să execute 5 ani de închisoare ■ cel mai probabil, condamnarea va fi contestată la Curtea de Apel Bacău ■

Condamnarea în cazul lui Ş.B., în vârstă de 30 de ani, a fost pronunţată astăzi, 19 septembrie 2023, la mai bine de doi ani de la izbucnirea scandalului, pedeapsa fiind de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii menţionate în formă continuată – şapte acte materiale. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

„Interzice inculpatului exerciţiul dreptului de a exercita profesia, meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cadru didactic – profesor de educaţie fizică şi sport, al dreptului de a comunica cu persoanele vătămate sau cu membrii de familie ai acestora (…), pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei“, au hotărât judecătorii.

Magistraţii l-au mai obligat pe acuzat să achite către trei dintre victimele agresiunii, care aveau vârste cuprinse între 7 şi 12 ani la comiterea faptelor, daune morale de câte 10.000 de lei. Părinţii celei de-a patra victime nu au avut pretenţii materiale. Arestarea profesorului de educaţie fizică şi sport a avut loc pe  data de 5 iulie 2021.

Din ancheta efectuată de organele judiciare, a rezultat că cel în cauză a avut un comportament deviant faţă de mai multe eleve de la clasele unde preda, faptele petrecându-se timp de mai multe luni. El era încadrat ca suplinitor, având ore la şcolile gimnaziale din comunele Rediu şi Podoleni, dar şi la Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu“ din oraşul Roznov.

Cercetările în acest caz au demarat pe data de 25 iunie 2021. Părinţii unei fete de 11 ani, elevă în clasa a IV-a la o unitatea din Rediu, au sesizat conducerea şcolii şi apoi organele de cercetare penală, după ce au descoperit în telefonul fiicei mesaje cu tentă sexuală. Odată demarate investegaţiile, acestea aveau să arate că minora nu era singura victimă a cadrului didactic.

„Un bărbat ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale. În calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat“, transmitea Poliţia Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending