Contactează-ne

Actualitate

Actualizarea situației de cod galben – școli, drumuri, vremea probabilă

Știre publicată în urmă cu

în data de

DN 15D,km 3, extravilan în Turturești

■ doar două școli vor rămâne închise în județul Neamț, afirmă inspectorul general școlar Florentina Moise ■ se lucrează intens pe drumurile județene afirmă prefectul Niță ■

Florentina Luca-Moise, inspector-șef al ISJ Neamț a informat că doar două din cele douăzeci de școli închise în 9 ianuarie vor rămâne astfel. Celelate optsprezece vor fi redeschise:

„Vă informăm că, în județul Neamț,  dintre cele 20 de unități de învățământ care, în data de 09.01.2024, au fost nevoite să suspende cursurile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, 18 unități de învățământ pot relua, începând cu data de 10.01.2024, cursurile în condiții favorabile, autoritățile locale implicându-se în accesibilizarea drumurilor. În cazul a două unități de învățământ se mai semnalează situații speciale:

• ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, COMUNA FĂUREI are condiții de reluare a cursurilor, cu rezerva Structurii Climești, pentru care autoritățile locale încă fac eforturi ca drumurile să devină accesibile; vom monitoriza situația acestei structuri, la intervale de timp regulate;

• pentru ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA BÂRGĂOANI se fac încă eforturi de accesibilizare a căilor de acces spre unitatea de învățământ, aceasta menținând deocamdată cursurile suspendate”.

ISJ  monitorizează și transportul elevilor navestiști, cu microbuzele școlare , din zonele afectate de viscol.

Actualizare privind starea drumurilor 

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a precizat  că se lucrează la lărgirea drumurilor blocate, acolo unde au fost ninsori abundente. Pe  drumul Trifești -Giulești se lucrează pentru deschidere. La 09.01.2024, ora 20.00, s-a ridicat restricția de 7,5 tone pentru sectorul de drum național DN 15D, km 51+00 – 74+245 (ieșire municipiul Roman – limită județ Vaslui)

Din sectoarele de drum transmise anterior a fi cu probleme  se circulă pe Valea Ursului, pe DJ 207A până la Nistria pe un singur fir, fiind necesară acționarea cu o freză, existând zăpadă și de 1,5 m, pe DJ 207D până la Icușești, pe DJ 280 până la Stănița. Centura Romanului este încă închisă.

În condițiile drumurilor nesigure, la orele 11:58, pe 09.01.2024 a avut loc un incident rutier a avut loc pe E 85 în localitatea Traian, în comuna Săbăoani. O autocisternă s-a răsturnat în afara carosabilului, iar șoferul, în vârstă de 42 de ani, a reușit să se autoevacueze înainte de sosirea echipelor de intervenție.

La locul accidentului au sosit rapid un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman, dotat cu o autospecială de stingere și echipament pentru descarcerare, precum și un echipaj de ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Roman. Autocisterna transporta substanțe nepericuloase și, după o evaluare vizuală atentă, s-a confirmat că nu există scurgeri.

Conducătorul autocisternei a primit asistență medicală la fața locului de către echipajul SAJ. Între timp, pompierii au luat măsuri de prevenire a incendiilor, inclusiv deconectarea bornelor bateriei vehiculului, precum și izolarea temporară a zonei. După ce s-a verificat natura exactă a substanței transportate, pe baza documentelor de însoțire și în urma consultării destinatarului mărfii transportate, autoritățile competente – Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție – au decis reluarea circulației pe o singură bandă de mers, pentru a asigura siguranța participanților la trafic.

Vremea 

La Piatra Neamț, conform Administrației Naționale pentru Meteorolgie, în data de 10.01.2024, temperatura era de  -9.1 ºC cu vânt: 4.5 m/s, directia vest, umezeală relativă: 75% și stratul de zăpadă : 11 cm la ora 20.00 pe 09.01.2024. Roman – temperatură: -13.6 ºC; vânt: 3.5 m/s, directia : NV; presiune: 1007.7 mb, in scădere; umezeală relativă: 83%; strat zăpadă : 22 cm la ora 20.00. Tg. Neamț: temperatură: -11.0 ºC, vânt: 0.4 m/s, directia : NV, presiune: 986.7 mb, variabilă, umezeală relativă: 87%, strat zăpadă : 16 cm la ora 20. Ceahlău Toaca – temperatură: -9.7 ºC, vânt: 3.2 m/s, directia : E, presiune: 812.5 mb, in creștere, umezeală relativă: 59%, strat zăpadă : 17 cm la ora 20.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending