Contactează-ne

Politica

Activitate profesională intensă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ secretarul de stat nemțean a participat în 10 octombrie și la inaugurarea  Romanian Business Council - un catalizator pentru parteneriate durabile în relația cu Emiratele Arabe Unite ■ de ”Ziua în care cerul se deschide” (3 octombrie) secretarul de stat, Bogdan Dumea a onorat invitația Ambasadorului Coreean, Excelența Sa Rim Kap-Soo, de a participa la recepția dată cu prilejul Zilei Naționale a Fondării, cunoscută ca "Gaecheonjeol” ■

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea, este unul dintre cei mai activi secretari de sat din Guvernul României, fiecare participare a sa la manifestări profesionale sau politice fiind una de mare interes.

O primă participare a fost cea din ziua de 3 octombrie 2023, când secretarul de stat nemțean a fost prezent  la  Recepția Zilei Naționale a Fondării Statului Coreean, unde am avut onoarea să poarte o discuție cu Excelența Sa, Ambasadorul Rim Kap-Soo. În această zi coreenii sărbătoresc Ziua Națională a Fondării, cunoscută ca “Gaecheonjeol”, ceea ce se traduce ca “Ziua în care cerul se deschide”.

“În timp ce sărbătorim aniversarea a 15 ani de Parteneriat strategic cu România, recunoaștem legătura dintre noi, consolidată de valori comune, şi ne angajăm să le promovăm împreună în cadrul comunității internaționale. Pentru noi, nu este suficient să fim prieteni buni. Trebuie să devenim cei mai buni prieteni”, a fost mesajul ambasadorului Kap-soo Rim.

Secretarul de stat Dumea, a consemnat pe pagina oficială de Facebook din 10 octombrie  și faptul că a participat la lansarea oficială a Romanian Business Council –  o inițiativă care va deveni un liant pentru dezvoltarea de parteneriate durabile între România și Emiratele Arabe Unite.

”Romanian Business Council se vrea un catalizator pentru parteneriate durabile între Romania și Emiratele Arabe Unite. Consiliul, care va funcționa sub înaltul patronaj al excelenței sale Sheikh Hamdan Bin Khalifa Al Nahyan, va avea ca scop promovarea cooperării în domenii precum inteligența artificială, transformarea digitală și economia verde.

România se află în plin proces de transformare digitală, iar acest consiliu poate juca un rol vital în consolidarea legăturilor dintre cele două țări. Am avut onoarea de a participa la lansarea oficială a consiliului, o inițiativă care va fi un liant pentru dezvoltarea de parteneriate durabile între România și Emiratele Arabe Unite.

Consiliul va avea ca scop promovarea cooperării în domenii precum inteligența artificială, transformarea digitală și economia verde. România se află în plin proces de transformare digitală, iar acest consiliu poate juca un rol vital în consolidarea legăturilor dintre cele două țări”, a precizat Bogdan Dumea.

F.O.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending