Contactează-ne

Actualitate

Activistul civic Ovidiu Albert, viitor membru în CL Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ el o va înlocui în CL pe demisionara Teodora Baciu, fiind membru al IPM ■ secretarul general al primăriei, Gheorghe Carnariu, a transmis Judecătoriei Roman dosarul conținând documentele cerute de Codul Administrativ pentru validarea unui consilier local ■

Urmare a demisiei din Consiliul Local Roman și din IPM a ex-jurnalistei Teodora Baciu Rusu, secretarul general al municipiului Roman, Gheorghe Carnariu, a făcut demersurile de ocupare a postului, temporar vacant, din legislativul local, cu primul supleant pe lista formațiunii politice, care este profesorul Ovidiu Albert.

„Zilele acestea, am purtat corespondență cu formațiunea politică Împreună pentru Moldova, care ne-a comunicat faptul că următorul supleant pe listă este domnul profesor Ovidiu Albert, membru al formațiunii politice din care și-a dat demisia doamna Teodora Baciu. În acest sens, în cursul zilei de vineri, 24 martie, noi am întocmit dosarul solicitat de legislație, pe care l-am înaintat judecătoriei, spre validare.

Domnul profesor Ovidiu Albert ne-a prezentat și el declarația de acceptare a funcției și cazierul judiciar, care este curat. Am transmis Judecătoriei Roman întreg dosarul și în termen de 30 de zile așteptăm validarea mandatului noului consilier local. Până atunci Consiliul Local Roman va funcționa cu 20 de membri”, a precizat secretarul general al municipiului, Gheorghe Carnariu.

Ovidiu Albert s-a născut în anul 1975, este profesor de istorie la Colegiul Național „Roman-Vodă” și în prezent îndeplinește și funcția de director la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani. Cunoscut activist civic, profesorul este și fondatorul Asociațiie Mușatinii, ONG înființat în 2012, cu scopul de a implica tinerii în diverse acțiuni civice, de voluntariat, care le sunt extrem de utile în viață.

În această calitate a organizat nenumărate campanii de ajutorare a persoanelor defavorizate, numeroase tabere pentru tineret, acțiuni de ecologizare a mediului, acțiuni cultuarle și ștințifice, etc. Absolvent al Facultății de Istorie, cu un c/v impresionat, profesorul Ovidiu Albert are un doctorat în Germania și a dovedit că dragostea pentru meseria de dascăl și pentru copii poate fi transpusă în activități de voluntariat.

Reamintim că el s-a numărat printre activiștii civici,  care, de curând, au inițiat și protestul din Piața Roman-Vodă, prin care, împreună cu un alt activist, Liviu Ilie, cerând edililor să rezolve problemele cu apa și să stopeze defrișările din parc. Consiliul Local are în prezent următoarea componență politică: 8 consilieri PNL, 1 PRO România, 2 ÎPM; 6 Alianța pentru Roman (6 consilieri PSD și unul PPUSL), 4 USR-PLUS.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending