Contactează-ne

Eveniment

Acțiunile Toyota au scăzut dramatic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o serie de teste de siguranță prezentate de producătorul auto nipon nu ar fi fost corecte

La 3 iunie a.c., Reuters informa că un scandal privind testele de siguranță la producătorii auto japonezi s-a extins când Toyota Motor (7203.T) și Mazda (7261.T) au suspendat livrările unor vehicule după ce Ministerul Terenurilor, Infrastructurii, Transporturilor şi Turismului  din Japonia a descoperit nereguli în aplicațiile pentru certificarea anumitor modele.

Conform ministerului, neregulile au fost descoperite și în aplicațiile depuse de Honda (7267.T), Suzuki (7269.T) și Yamaha Motor (7272.T). Producătorii auto au fost găsiți vinovați de depunerea unor date incorecte sau manipulate în testele de siguranță atunci când au solicitat certificarea vehiculelor.

Ministerul a ordonat Toyota, Mazda și Yamaha să suspende livrările unor vehicule. De asemenea, a anunțat că va efectua o inspecție la fața locului la sediul central al Toyota din prefectura Aichi, marți.

Noile dezvăluiri au apărut după ce ministerul a solicitat producătorilor auto, la sfârșitul lunii ianuarie, să investigheze aplicațiile de certificare în urma unui scandal privind testele de siguranță la unitatea de mașini compacte Daihatsu a Toyota, care a izbucnit anul trecut.

Conform CNBC, acțiunile Toyota au scăzut cu peste 5% din 31 mai, ultima zi de tranzacționare înainte de izbucnirea scandalului pe 3 iunie. Acțiunile Mazda au înregistrat o pierdere și mai mare, scăzând cu 7,7% din 31 mai.

Inspecția extinsă a Ministerului Transporturilor a descoperit nereguli și în aplicațiile de certificare depuse de producătorii auto Honda, Suzuki și Yamaha Motor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending