Contactează-ne

Actualitate

Achiriloaei e candidatul PNL la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prezenţa parlamentarilor Laurenţiu leoreanu, Mugur Cozmanciuc şi Eugen Ţapu a fost lansată candidatura lui Leonard Achiriloaei ■ PNL susţine că vine cu cea mai bună echipă din toate timpurile ■

În ultima zi de depunere a candidaturilor, marţi, 18 august, în mod simbolic în faţa stauiii lui Roman Muşat, echipa PNL a făcut lansarea candidaţilor pentru primărie.

Deputatul Laurenţiu Leoreanu, în calitate de „gazdă“ a făcut prezentarea echipei, anunţînd sprijin neocondiţionat faţă de Mugur Cozmanciuc. „Este o zi frumoasă la propriu şi la figurat, una în care am depus, dimineaţă, candidatura la Consiiul Judeţean a colegului Mugur Cozmanciuc şi la Roman a lui Leonard Achiriloaei pentru primărie.

Este un drum nou pe care pornim în redesenarea judeţului Neamţ pe bază de dezvoltare. Este momentul ca Ionel Arsene să plece dintr-o poziţie în care nu a făcut cinste judeţului, cu toate aroganţele sale. Trebuie să lase loc unei echipe profesioniste“ a spus romaşcanilor prezenţi într-un număr relativ mare preşedinte PNL Roman, Laurenţiu Leoreanu.

La rîndul său Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a sublinait profesionalismul echipelor cu care formaţiunea candidează la Consiliul Judeţean şi la Primăria Roman: „Echipa PNL a pornit la Neamţ pe acest drum, în formula aceasta, din 2014. Au urmat mai multe momente în care, ca în orice familie, au fost şi tensiuni.

Au fost în ultima vreme în spaţiul public momente care nu mi-au plăcut. 27 septembrie va defini, însă, un moment în care în Roman şi în Neamţ vom face o alegere care va fi importantă. Am decis în cadrul Biroului Politic să sprijinim la Roman candidatura lui Leonard Achiriloaei la funcţia de primar. La Roman PNL a avut şi va avea un scor electoral bun“.

Deputatul Leoreanu a făcut celor prezenţi o scurtă prezentare a lui Leonard Achiriloaei, fost lider al consilierilor locali PNL timp de 4 mandate, director economic al Spitalului de Urgenţă Roman, timp de 10 ani, secretar de sat în Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, de mai bine de 6 luni, cu proiecte importante pentru Roman şi Neamţ.

Deputatul romaşcan a subiniat că Achiriloaei a luat Spitalul Roman, în calitate de director economic, cu zeci de milione lei datorii şi l-a adus după 10 ani pe plus şi a fost implicat în derularea a numeroase proiecte. Leonard Achiriloaei a spus că are alături de el cea mai bună echipă pe care o putea propune PNL la Roman:

„Am început, în 2008, un proiect politic alături de Laurenţiu Leoreanu şi voi continua acest proiect alături de echipa pe care o aveţi în faţa dumneavoastră. Vă asigur că Strategia de dezvoltare a Romanului, votată de noi în 2014 va fi aplicată în totalitate. Echipa PNL va fi cîştigătioare şi la Roman şi la Consiliul Judeţean, pentru că avem în echipă: profesori, ingineri, jurişti, economişti, psihologi, ingineri. Vom face o campanie electorală constructivă, bazată pe proiecte“.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending