Contactează-ne

Actualitate

Achiriloaei e candidatul PNL la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prezenţa parlamentarilor Laurenţiu leoreanu, Mugur Cozmanciuc şi Eugen Ţapu a fost lansată candidatura lui Leonard Achiriloaei ■ PNL susţine că vine cu cea mai bună echipă din toate timpurile ■

În ultima zi de depunere a candidaturilor, marţi, 18 august, în mod simbolic în faţa stauiii lui Roman Muşat, echipa PNL a făcut lansarea candidaţilor pentru primărie.

Deputatul Laurenţiu Leoreanu, în calitate de „gazdă“ a făcut prezentarea echipei, anunţînd sprijin neocondiţionat faţă de Mugur Cozmanciuc. „Este o zi frumoasă la propriu şi la figurat, una în care am depus, dimineaţă, candidatura la Consiiul Judeţean a colegului Mugur Cozmanciuc şi la Roman a lui Leonard Achiriloaei pentru primărie.

Este un drum nou pe care pornim în redesenarea judeţului Neamţ pe bază de dezvoltare. Este momentul ca Ionel Arsene să plece dintr-o poziţie în care nu a făcut cinste judeţului, cu toate aroganţele sale. Trebuie să lase loc unei echipe profesioniste“ a spus romaşcanilor prezenţi într-un număr relativ mare preşedinte PNL Roman, Laurenţiu Leoreanu.

La rîndul său Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a sublinait profesionalismul echipelor cu care formaţiunea candidează la Consiliul Judeţean şi la Primăria Roman: „Echipa PNL a pornit la Neamţ pe acest drum, în formula aceasta, din 2014. Au urmat mai multe momente în care, ca în orice familie, au fost şi tensiuni.

Au fost în ultima vreme în spaţiul public momente care nu mi-au plăcut. 27 septembrie va defini, însă, un moment în care în Roman şi în Neamţ vom face o alegere care va fi importantă. Am decis în cadrul Biroului Politic să sprijinim la Roman candidatura lui Leonard Achiriloaei la funcţia de primar. La Roman PNL a avut şi va avea un scor electoral bun“.

Deputatul Leoreanu a făcut celor prezenţi o scurtă prezentare a lui Leonard Achiriloaei, fost lider al consilierilor locali PNL timp de 4 mandate, director economic al Spitalului de Urgenţă Roman, timp de 10 ani, secretar de sat în Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, de mai bine de 6 luni, cu proiecte importante pentru Roman şi Neamţ.

Deputatul romaşcan a subiniat că Achiriloaei a luat Spitalul Roman, în calitate de director economic, cu zeci de milione lei datorii şi l-a adus după 10 ani pe plus şi a fost implicat în derularea a numeroase proiecte. Leonard Achiriloaei a spus că are alături de el cea mai bună echipă pe care o putea propune PNL la Roman:

„Am început, în 2008, un proiect politic alături de Laurenţiu Leoreanu şi voi continua acest proiect alături de echipa pe care o aveţi în faţa dumneavoastră. Vă asigur că Strategia de dezvoltare a Romanului, votată de noi în 2014 va fi aplicată în totalitate. Echipa PNL va fi cîştigătioare şi la Roman şi la Consiliul Judeţean, pentru că avem în echipă: profesori, ingineri, jurişti, economişti, psihologi, ingineri. Vom face o campanie electorală constructivă, bazată pe proiecte“.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending