Prima pagină
Accidente vasculare, traumatisme, mușcături de animale… Urgența spitalului, luată cu asalt

■ săptămâna precedentă, la CPU Roman au fost investigați 861 de pacienți, media zilnică fiind de aproximativ 120 de bolnavi ■ 309 au necesitat internare ■ 10 bolnavi cu afecțiuni grave au fost transferați la clinici din Iași ■ la Pediatrie au fost consultați 398 de copii ■
Conform unui comunicat de presă al Spitalului Municipal de Urgență Roman, unitatea sanitară continuă să fie foarte solicitată de locuitori orașului și din zona metropolitană, dar și de bolnavi din comune din județele Bacău, Iași și Vaslui, ai coror pacienți se adresează unității aflată la o distanță mai mică față de domiciliul lor.
Conform informaților furnizate de purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Andreea Trifan, în săptămâna precedentă, la CPU Roman au fost investigați 861 de pacienți, media zilnică fiind de aproximativ 120 de bolnavi. Dintre aceștia, 309 au necesitat internare în cadrul secțiilor și compartimentelor SMUR.
„Starea de sănătate a 23 de pacienți a necesitat internare în cadrul ATI și pentru 10 a fost necesar transferul la Iași, la Spitalul Clinic de Urgență Prof. dr. Nicolae Oblu, la Neurochirurgie sau la Institutul de Boli Cardiovasculare. Din totalul prezentărilor în cadrul CPU, au fost înregistrate 6 accidente vasculare cerebrale, 7 agresiuni și 7 accidente rutiere.
Zilnic, 2-3 pacienți se prezintă în urgență cu mușcături de câini sau pisici. Cele mai frecvente afecțiuni sunt traumatismele prin cădere de la înălțime sau de la același nivel sau dureri abdominale”, precizează purtătorul de cuvânt al SMU Roman. Conform aceleeași surse, în ultimele două săptămâni din luna iulie, la secția Maternitate au fost aduși pe lume 24 de nou-născuți, din care 15 băieți și 9 fete. Aglomerată a fost și Secția Pediatrie unde, în săptămâna 24-30 iulie 2023, au fost înregistrate 398 de consultații.
Doi minori cu boala diareică acută au fost direcționați către Secția Boli Infecțioase din cadrul SMU Roman. De asemenea, din cadrul Secției Pediatrie au mai fost transferați și investigați la CPU, 7 minori: unul cu hematemeză (sindrom manifestat prin vărsături cauzate de hemoragiile digestive de la nivelul duodenului n.r.), unul cu metroragie, doi cu infecție cu stafilococ și trei cu dureri abdominale. „Doi dintre copiii prezenți în urgența pediatrică au fost transferați la Spitalul << Sfânta Maria>> din Iași. Este vorba despre un băiat de 5 luni cu encefalită și o fetiță cu anemie și Campylobacter.
În cele 24 de ore ale zilei de luni, 31 iulie 2023, în cadrul CPU Roman au fost oferite 187 de consultații. În intervalul 08.00-20.00 au fost investigați 120 de pacienți, dintre care 49 au rămas internați in cadrul secțiilor SMUR, 5 necesitând internare pe ATI”, mai spune Andreea Trifan, care adaugă faptul că întreg colectivul medical al unității, în ciuda perioadelor cu adresabilitate crescută, când timpul de așteptare poate fi mai îndelungat, depune eforturi pentru a stabiliza fiecare pacient, ținând cont de gravitatea fiecărui caz.

Lasă un răspuns
-
Actualitate7 zile,
Totul pentru Ucraina: fermierii români, în pragul disperării
-
Prima pagină2 săptămâni,
Nereguli în afaceri cu lemn. A fost indisponibilizat un camion de 45.000 de euro și cherestea de 48.200 de lei
-
Actualitateo săptămână,
Despre o întâlnire de suflet și spiritul romanvodist
-
Actualitateo săptămână,
Bilete de tratament pentru pensionarii nemțeni
-
Actualitate2 săptămâni,
Trăim periculos! La 19 stații GPL din Neamț a fost suspendată activitatea
-
Actualitate2 săptămâni,
ANIVERSARE 50 DE ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI
-
Prima pagină3 zile,
Traficul de droguri în Neamț, în atenția ministrului de Interne
-
Evenimento săptămână,
August: 78 de cazuri gestionate de Salvamont Neamț
valentin
3 august 2023 at 10:08 AM
Solicitările crescute și numărul mare de pacienți investigați și tratați la Spitalul Municipal de Urgență Roman subliniază importanța și necesitatea unei astfel de unități medicale în zonă. Eforturile medicilor și personalului de a oferi îngrijire de calitate sunt evidente, dar și presiunea de a face față numărului mare de pacienți. Acest aspect reconfirmă importanța continuării investițiilor în infrastructura medicală și dezvoltarea serviciilor de sănătate pentru a asigura asistență medicală adecvată pentru comunitățile locale și regionale.