Contactează-ne

Actualitate

Accident de muncă la Spitalul de Psihiatrie ”Sfîntul Nicolae” Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un muncitor necalificat care turna beton s-a dezechilibrat și a fost aruncat de un utilaj într-o groapă la baza clădirii ■ ISU Neamț a intervenit cu două utilaje de descarcerare ■

Un muncitor necalificat a suferit un accident de muncă, joi, 10 septembrie, la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman, acolo unde o firmă de construcţii execută o serie de lucrări de anvelopare. ”Prin apel la 112, în jurul orei 13.25, în ziua de 10 septembrie, pompierii au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unei persoane căzute într-un compartiment subteran al unei clădiri în construcție, în municipiul Roman, care a căzut de la o înălțime de 3,5 metri. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială  pentru descarcerare  și o autospecială pentru descarcerare grea. Militarii cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenții de evacuare din mediul ostil au scos un bărbat de aproximativ 42 de ani, conștient, cu multiple traumatisme. Victima a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la Spitalul Municipal de Urgență Roman”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț.

Conform legislației în vigoare, fiind vorba despre un accident de muncă, reprezentanții firmei au comunicat evenimentul nefericit la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț.

”Accidentul s-a produs pe data de 10 septembrie la ora 13.30. Este vorba despre un lucrător necalificat în construcții. În timp ce turna beton cu o pompă, brațul acesteia a agățat o creangă a unui copac, care s-a rupt. Brațul pompei a avut recul și l-a dezechilibrat pe lucrător, care a căzut de la o înălțime de aproximativ 3,6 metri. A fost sunat serviciul 112 și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.Conform legii fiind vorba de pierdere temporară a capacității de muncă, circumstanțele producerii accidentului sînt cercetate de o comisie din cadrul firmei”, a precizat Cătălina Mîndrilă, inspector șef adjunct al ITM Neamț.

Transportat la CPU, pacientul, un bărbat în vîrstă de  42 de ani, a fost consultat și s-a constatat că are multiple fracturi costale care necesită, din fericire, doar imobilizare și nu intervenție chirurgicală.” Sînt fracturi costale pe partea dreaptă și în zona transversală lombară, fracturi ale coloanei lombare care nu necesită intervenție chirurgicală, ci doar imobilizare la pat. Pacientul a rămas internat pe Secția de Chirurgie Generală pentru supraveghere de specialitate”, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al SMU Roman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending