Contactează-ne

Actualitate

A trecut la cele veșnice unul din primii acționari ai trustului Monitorul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Daniel Sava a fost condus pe ultimul drum în ziua de Sfânta Maria ■ la cei 65 de ani împliniți, a suferit un infarct miocardic ■ a avut un pachet minoritar de acțiuni la Radio-Nord Est Roman, primul post independent înființat la Roman ■

Romașcanii care l-au cunoscut au aflat cu tristețe fapătul că unul din acționarii fostului trustului de presă „Monitorul”, apreciatul inginer Daniel Sava, a fost condus, chiar în Ziua de Sfânta Marie, pe ultimul drum. Fost elev al Colegiului Național Roman-Vodă, absolvent al TCM din cadrul Institutului Politehnic din Iași (promoția 1983), a lucrat în proiectare la Petrotub și ulterior la IMR și societatea UMARO.

Aici a fost coleg cu fostul director al cotidianului Monitorul și postului de Radio Nord-Est, Gabriel Volcinschi, cel care l-a convins să investească în trust, cunoscându-i pasiunea pentru muzică din timpul studenției. Unul din prietenii săi, Dan Zaharia, a notat pe pagina de socializare un mesaj de condoleanțe, în care subliniază calitățile deosebite ale inginerului Daniel Sava.

„Daniel s-a mutat la Domnul! O veste pe care nu am dorit să o auzim niciodată. Un om deosebit de talentat și bun. Avea și are (nu întâmplător folosesc prezentul ) atâtea calități cât nu putem cuprinde cu gândul. Modest și sufletist. În tehnică la Umaro s-a remarcat cu celebrul strung paletabil SC14CNC/MS-P, concepție proprie, într-un colectiv condus și coordonat de inginerii Antoci și Vasilian.

Apoi după 90, a avut ambiție și curaj și a desfășurat cu mult succes alături de soția sa o afacere în domeniul textil. Iubea nespus muzica, de la clasic la rock, printre profesorii săi de la Școala de Muzică fiind Doru Alexandru și Vasile Teodorescu. Cânta cu inspirație la pian si chitară. A fost un familist convins. A ținut enorm la  soție, copii, frate, părinți… Coleg și prieten. A ajutat pe mulți.

Tot timpul avea o vorba bună pentru toți. Nu admitea compromisuri. Iubea viața , și artele. Era la zi cu noutățile științei și tehnologiei.Specialist în imagine și fotografie. În liceu era un jolli jocker în acțiunile culturale și pedagogice.A ținut legătura cu colegii și prietenii săi.Sincere condoleanțe și cuvinte de îmbărbătare familei și celor apropiați. Drum bun în lumină Daniel!”, a postat Dan Zaharia.

Despre viața zbuciumată a fratelui său ne-a vorbit și Iulian Sava, care spune că în ultima vreme, ca toți cei care au lucrat la societatea UMARO avea o strângere de inimă atunci când vedea că și ultima clădire, cea în care a lucrat personalul administrativ, este pusă la pământ de buldozere. Acesta vorbește și despre perioada de câțiva ani când a fost acționar la trustul de presă Monitorului și despre cauzele plecării sale din presă.

Unele legate de pierderea pachetului minoritar de acțiuni, în condiții nu tocmai ortodoxe, motiv pentru care și-a înființat propriile firme de confecții și tricotaje, care, din  păcate, după pandemie, au început „să scârție”. Ultima firmă a cărei activitate o coordona îl obliga să meargă mult prin țară și străinătate, unde intermedia vânzarea de confecții și tricotaje.

Avea doi copii. Alexandra, născută în 1983, editor coordonator la Antena 3, mamă a doi copii și Alexandru, necăsătorit, de profesie regizor în București, care a moștenit de la tatăl său o pasiune devoratoare pentru muzica rok, fiind și el un înrăit fan Metalica dar și un iubitor al tutoror trupelor de rok românești și mondiale. Soția Anca, fostă colegă de facultate și de afaceri, avea la vârsta de 65 de ani probleme de sănătate, Daniel fiind cel care o îngrijea.

El avea probleme cu cei de la Casa de Pensii Neamț, din cauza faptului că pe fondul unei legislații deficitare a avut necazuri în ceea ce privește obligațiile la bugetul asigurărilor de stat, aflându-se în situația, ca la pensia de drept, să aibă contribuții ridicole și o pensie pe măsură, ca toți cei care dețin AF-uri și PF-uri. Ar fi urmat să se judece cu instituția menționată. Dumnezeu să-l aibă în pază, iar familiei să-i dea puterea să treacă peste aceste momente grele!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending