Contactează-ne

Actualitate

A plecat ”să pledeze” din Ceruri, fosta juristă a Spitalului, Moisă Liliana

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pensionară de 10 ani, fosta salariată a Spitalului Municipal de Urgență Roman a făcut, la 68 de ani, trei accidente cerebrale vasculare ■ după pensionare principala ei preocupare era lectura ■

Viața este făcută din bune și rele. Din păcate, în ultima vreme, aflăm tot mai multe vești și din categoria celor rele. În dimineața zilei de duminecă, a apărut un anunț pe pagina de socializare a Spitalului Municipal de Urgență Roman, care ne aduce o veste tristă: dispariția fostei juriste a SMU Roman, Moisă Lilia.

”Cu regret , a venit momentul să scriem la trecut despre o persoană deosebită, o femeie minunată, doamna jurist MOISE LILIA, care timp de 24 de ani și-a desfășurat activitatea în cadrul Spitalului Municipal de Urgență(SMU) Roman. Cea mai mare pasiune, literatura, a ajutat-o să își desfășoare, exemplar, cariera de jurist. Om de bază în cadrul unității, implicată în activitate și mereu alături de colegi, a fost adepta uniunii și colaborării în rezolvarea tuturor spețelor ce țineau de iubita ei meserie, dar și un bun sfătuitor în ceea ce înseamnă colaborarea între colegi și, în general, între oameni. După ieșirea la pensie, vizitele ei în unitate erau binevenite, sfaturile și zîmbetele acesteia ne vor rămîne în amintire.Să vă primească Dumnezeu în paza lui, om deosebit!”, se spune în anunțul făcut de unitatea sanitară.

Fiul acesteia, Aurelian Alexa, ”auraș” cum îl dezmierda Lilia, și el consilier juridic, ne-a relatat condițiile decesului prematur al celei care a fost atîta amar de ani, consilierul juridic al unității sanitare romașcane. ”Mama a murit sîmbătă, 17 septembrie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman, la ora 14,20. De ceva timp se simțea destul de rău. Avea probleme cardiace. Deși soția mea, care este medic de familie, a încurajat-o tot timpul să-și facă investigații mai amănunțite și să se opereze, a refuzat acest lucru spunînd că este puternică și va trece și fără operație peste boală. Iată însă că sîmbătă (17 septembrie n.r) a început să se simtă din ce în ce mai rău. Am chemat ambulanța și am dus-o la Spital. Din păcate, suferise și trei acidente cerebrale vasculare, din care a scăpat inițial, dar inima i-a cedat.”

Lilia Moisă a terminat Facultatea de Drept de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, promoția 1977. A funcționat ca și consilier juridic la fosta Întreprindere de Țevi Roman, ulterior la Plafar, după care s-a transferat la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde a funcționat pînă la pensionare. Era o activitate destul de dificilă, în condițiile în care avea responsabilitatea numeroaselor litigii pe care unitatea sanitară le-a avut în ultimii ani, legate atît de conflictele de muncă, de retrocedarea imobilului Spitalului vechi- ”Precista Mare”- către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, dar mai ales sutele de litigii de recupeare, în instanță, a fondurilor cheltuite de unitate cu persoanele neasigurate, care venind în urgențe la Spital, din diferite cauze, sînt obligate să plătească spitalizarea. Corpul neînsuflețit al juristei va fi depus luni, 19 septembrie, la capela ortodoxă a Cimititului ”Eternitatea”, înhumarea urmînd să aibă loc marți, 20 septembrie, la ora 11. Fie-i țărîna ușoară!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending