Contactează-ne

Prima pagină

A fost scoasă maşina căzută în canalul hidroenergetic. Doi tineri au scăpat miraculos cu viaţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ autoturismul care a plonjat în canalul de la Vaduri a fost scos de cadrele de la ISU ■ ieri seară, doi tineri au supravieţuit miraculos după ce maşina în care se aflau a căzut în apă ■

Cadrele de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ, scafandri de la ISU Neamţ şi Suceava, plus voluntari din comuna Alexandru cel Bun, care au folosit tehnica din dotare, au intervenit pentru scoaterea autoturismului căzut ieri seară în canalul hidroenergetic din localitatea Vaduri. Incidentul a avut loc chiar în locul unde, acum patru ani, nouă persoane au decedat într-un groaznic accident.

Pe 2 noiembrie 2022, în jurul orei 20:00, poliţişti, cadre medicale şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Vaduri, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale. „Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, se deplasa în localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, a plonjat în canalul de aducţiune al hidrocentralei Stejaru“, a transmis Poliţia Neamţ.

Atât conducătorul auto, care nu consumase băuturi alcoolice, cât şi o pasageră în vârstă de 18 ani, au reuşit să se autoevacueze şi nu au necesitat îngrijiri medicale. Acest lucru poate fi considerat o minune, deoarece majoritatea celor care au căzut în canalul hidroenergetic cu maşina nu au supravieţuit. Asta pentru că apa are câţiva metri adâncime, curentul este destul de puternic, iar ca să înoţi îmbrăcat e imposibil. Plus că pereţii betonaţi sunt plini de mâzgă, neavând de ce să te agăţi.

Accidentul de aseară a avut loc exact în zona unde în 2018, nouă persoane şi-au pierdut viaţa. În noaptea de 4/5 aprilie 2018, înainte de Paşti, un microbuz de transport marfă, în care erau zece persoane, a căzut, în jurul orei 01.00, în acelaşi canal. Un singur bărbat a reuşit să se salveze. Cercetările aveau să certifice că, exact înainte de podul care traversează canalul, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei.

După scoaterea maşinii, în interior au fost identificate şapte persoane decedate, bărbaţi cu vârste între 17 şi 45 de ani. Apoi, pompieri cu bărci de salvare şi scafandri au continuat căutările, fiind descoperite, în jurul orei 08.30 şi cele două victime, care fuseseră date dispărute. Persoanele decedate şi singurul supravieţuitor se întorceau acasă, în câteva localităţi din Neamţ, venind din judeţul Arad, unde munciseră în domeniul forestier, la plantat puieţi. Cauza accidentului a fost o defecţiune la angrenajul unei roţi, care s-a rupt de pe osie.

„Dormeam şi deodată am ajuns în apă. În acel moment, am dat cu piciorul, că se crăpase parbrizul. Am tras de el şi am ieşit. Nu ştiu cum m-am salvat. În maşină mai erau fratele, Ştefan, cumnatul şi fratele cumnatului meu, plus nişte băieţi din alte localităţi din județul Neamț, declara, pentru cotidianul „Adevărul“, Ionuţ Vârlan, din comuna Podoleni, singurul supravieţuitor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending