Contactează-ne

Actualitate

A fost nevoie să moară inutil mii de oameni pentru ca PNL să-şi ţină un Congres

Știre publicată în urmă cu

în data de

Rememorând cu regret, pe 30 octombrie se împlinesc şase ani de la incendiul de la Colectiv, o dugheană privată, transformată într-un club fiţos de către nişte întreprinzători inconştienţi.

Analizând incendiul, care s-a soldat cu moartea tragică a 65 de tineri, s-a evidenţiat că improvizaţia de club funcţiona pe baza unei autorizaţii eliberate de Primăria Sectorului 5 al  Capitalei. Dosarul cauzei a relevat faptul că incendiul s-a datorat  incompetenţei sau lipsei de responsabilitate, atât din partea unor întreprinzători privaţi, cât şi din partea autorităţilor locale.

Dosarul s-a finalizat pentru vinovaţi în 2019  cu condamnări la 115 ani de puşcărie şi plata a 50 milioane lei daune. După incendiu, zeci de mii de români indignaţi au ieşit în stradă, pentru a relua cererea demisiei Guvernului condus de Ponta, care s-a executat  instant, creând o criză, cu o grabă cel puţin discutabilă. Preşedintele Klaus Iohannis, a ieşit pe post în ziua de 4 noiembrie 2015, pentru a debita cu cinism istorica sa cugetare: “A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze”. Cu această briliantă cugetare, Preşedintele Iohannis şi-a lansat  aventurosul experiment, numit “Guvernul Cioloş”, un guvern de avarie pentru situaţii de criză, cu performanţe zero previzibile.

Spirala crizelor cu care România s-a confruntat după alegerile din noiembrie 2016, crize provocate sub atentul şi responsabilul interes prezidenţial, a fost completată cu criza sanitară provocată de pandemia COVID, când în cele patru valuri succesive s-au topit vieţile a peste 42 mii de români. Cel de al patrulea val al pandemiei, care se soldează în ultimele zile cu sute de decese zilnic, a stârnit îngrijorarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care şi-a trimis specialiştii în România, decretată oficial  cimitirul Europei. Verdictul specialiştilor OMS este grav, aceştia apreciind că în următoarele două săptămâni, România se va înregistra în plus cu un milion de infectaţi şi zece mii de decese.

În perioada ultimelor şaseluni, România a fost scena unui haos naţional, provocat de abandonarea gestionării treburilor ţării de către Guvernul Cîţu,  care s-a concentrat doar pe gestionarea Congresului PNL, ţinut sub patronajullui Klaus Iohannis sub deviza “Totul pentruCîţu”. Numai marţi, 19 octombrie, s-au înregistrat 560 de decese, iar Klaus Iohannis s-a simţit obligat să declare public eşecul guvernării liberale, recunoscând că “valul patru al pandemiei  nu a fost bine gestionat de către guvern”.

Pentru miile de decese înregistrate după  25 septembrie 2021, ziua  Congresului PNL, acuza prezidenţială din noiembrie 2015, motivată de decesul celor 65 de români, nu a mai fost reiterată. Klaus Iohannis nu a mai acuzat public guvernul actual, pentru miile de decese de care se face vinovat, decese provocate de un sistem gestionat direct de guvern, nu de vreo entitate privată. Pentru abandonarea guvernării ţării, în vederea organizării alegerilor interne în partid, dar şi a unui congres mamut nu i se poate reproşa nimic luiCîţu, deoarece urmărea doar interesul ţării. Iohannis a renunţat la discursul cu “A trebuit să moară oameni”.

Miile de morţi din catastrofa COVID, sunt consideraţi de Iohannis doar ca pierderi colaterale ale reformării PNL, dar şi a guvernării de mare succes a României. Înschimb, cei 65 de morţi din 2015 sunt consideraţi pierderi directe ale guvernării Ponta. Concluzia lui Iohannis este fără echivoc. Guvernul Ponta trebuia să plece în 2015, pe când Guvernul Cîţu trebuie să continue până în 2024.

“Preşedintele dezbinator” Iohannis are mână proastă la guverne

Pentru a rezolva noua criză, creată de căderea Guvernului Cîţu, Klaus Iohannis a apelat iar la soluţia sa cu Guvernul de criză Cioloş, care este guvernul de serviciu. Soluţia cu redesemnarea lui Cioloş ca premier, îi este utilă lui Klaus Iohannis, deşi ştia prea bine că acesta nu are nici o şansă să treacă de Parlament. Pentru supravieţuirea “Guvernului Meu”, Iohannis consideră că nici un sacrificiu nu este prea mare.

Nici dacă sacrifică populaţia României! Prin nominalizarea lui Dacian Cioloş ca premier, Iohannis urmăreşte revenirea lui Florin Cîţu în fruntea unui nou guvern, care, la urma urmei, va avea tot atâtea şanse în faţa parlamentului. Cu vocaţia sa de “preşedinte dezbinator” Iohannis a dovedit că are mână proastă în materie de nominalizare a guvernelor.

În cei şapte ani de mandat, Klaus Iohannis a numit opt guverne. Ultimul guvern, Guvernul Cioloş, a căzut în Parlament în ziua de 20 octombrie 2021. Urmează al nouălea guvern, Guvernul Ciucă, după o nouă rundă de consultări cu partidele şi noi runde de negocieri pentru funcţii. Vor trece alte zile importante din viaţa naţiunii, aflată sub povara unor noi zeci de mii de infectaţi şi mii de morţi.

Decalogul realizărilor istorice ale lui Klaus Iohannis

La şedinţa de desemnare a Guvernului Cioloş 2, din ziua de 20 octombrie, în care acesta a obţinut cel mai mic scor istoric de susţinere parlamentară, în motivarea respingerii, de la tribuna Parlamentului s-a lansat pentru prima dată soluţia suspendării preşedintelui, ca primă soluţie de rezolvare a tuturor crizelor. Toată perioada conducerii României de către Klaus Iohannis va rămâne în istoria României, cu zece premiere incontestabile.

 1. A fost Preşedintele care a încălcat cel mai mult Constituţia şi nu a fost suspendat niciodată.
 2. A fost Preşedintele care a nominalizat cele mai multe guverne. A nominalizat nouă guverne în şaptea ni de mandat.
 3. A fost Preşedintele care a ridicat la rând de artă dezbinarea românilor.
 1. A fost Preşedintele care în momentele de criză a refuzat soluţia consensului partidelor.
 2. A fost Preşedintele care şi-a compromis propriul program de vaccinare în plină pandemie, declarând triumfalist că guvernul său a învins pandemia.
 3. A fost Preşedintele care a declarat că are cele mai multe proiecte de ţară, dar nu a lansat niciunul.
 4. A fost cel mai arogant Preşedinte, lipsit de empatie faţă de electoratul reprezentat de cel mai mare partid.
 5. Guvernul Cîţu a căzut prin moţiune de cenzură cu cel mai mare scor istoric (281 voturi).
 6. Guvernul Cioloş-2 a obţinut cel mai scăzut scor istoric la susţinere parlamentară (88 voturi).
 1. Guvernul Cioloş-2 a avut cel mai mare număr de miniştri respinşi la audierile din Parlament (17 miniştri din 18).

Este cazul ca Preşedintele Iohannis să termine cu improvizaţiile

Prin soluţiile adoptate, Klaus Iohannis se apropie periculos de suspendarea sa din funcţie, cât şi de alegeri parlamentare anticipate. Guvernul Cioloş-2 nu a fost investit cu încredere nici de doi bani.  Dacă ar fi urmat un viitor Guvern Cîţu- 2, acesta devenea coleg de succes cu Cioloş. Noul “Guvernul Meu” are un alt premier din PNL, condiţie impusă de USR pentru a reveni la matca coaliţiei, dar Guvernul Ciucă este menit să-l ferească pe Iohannis de prezenţa USR-ului din calea fericirii prezidenţiale.

Se discută din ce în ce mai mult printre românii conştienţi, inclusiv cei din Parlament, despre o soluţie temporară cu un guvern de criză naţională, care să strunească pandemia. Pentru un astfel de proiect este nevoie de un pact între toate partidele parlamentare, realizat sub patronajul preşedintelui României. Adică, să se aşeze la o masă rotundă toate forţele politice, şi cele de dreapta şi cele de stânga şi să cadă la pace pe câteva obiective esenţiale. Dar lui Klaus Iohannis îipute stânga, şi nu se vede nici un semn că şi-ar pierde mirosul.

După pofta preşedintelui nostru, acesta nu agreează decât soluţiile ticluite pe îndelete, după lungi gândiri şi răzgândiri, sperând că până la urmă, ori moare măgarul, ori moare sultanul. Sigur că formarea unui guvern de criză este un act laborios şi concesiv. Klaus Iohannis nu are nicio ampetenţă pentru concesii. De dragul principiilor lui, în România moare în fiecare săptămână câte o comună.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. Snaider Paul

  25 octombrie 2021 at 6:42 AM

  O tara condusa de criminali !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Asociația „Culiță Tărâță“, un real sprijin pentru Spitalul Municipal de Urgență din Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență a anunțat finalizarea unei noi investiții în unitatea sanitară, ea fiind realizată grație unei sponsorizări. Este vorba de modernizarea accesului în Centrul de Primiri Urgențe, prin fonduri asigurate de omul de afaceri Mihai Tărâță, președintele Asociației „Culiță Tărâță“.

„Datorită unei sponsorizări a Asociației «Culița Tărâță», a fost schimbat întreg sistemul de acces în Centrul de Primiri Urgențe Roman. Investiția este în valoare de 103.969 de lei cu TVA inclus. Au fost schimbate ușile automate de acces în Centrul de Primiri Urgențe, ușă triaj central, ușă hol, montîndu-se opt confecții din tîmplărie de aluminiu, echipate cu geam tip comex (uși culisante aferente sistemelor automate).

A fost montată și tîmplărie PVC, de culoare albă, ușă exterior echipată cu un kit, mîner exterior inclusiv iluminator lateral; sistem automat tip dorma, șină în trei canate, acționate electric, senzori tip magic switch, selector KT3 cu deschidere exterior, încuietoare electromagnetică; sistem automat tip dorma și șină într-un canat, acționate electric, senzori tip magic switch, selector KT3 cu deschidere exterior și încuietoare electromagnetică. Mai este vorba despre un selector cu card cu acționare exterior”.

Aceasta este declarația oferită de către Andreea Trifan, purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgență Roman, care spune că această nouă donație a Asociației „Culiță Tărâță” se adaugă celor anterioare. Reamintim faptul că în iunie 2020, în plină pandemie de Coronavirus, la unitatea sanitară menționată a ajuns unul din cele mai performante aparate de testare a virusului.

Aparatul Real Time PCR a fost achiziționat din donațiile generoase ale unui grup de oameni de afaceri romaşcani, adunați în jurul lui Mihai Tărâță şi a costat aproximativ 45.000 de dolari, fiind primul aparat de acest fel din județul Neamț. Ulterior și la Spitalul Județean a ajuns un aparat Real Time PCR, darn u era așa de performant.

În 2021, Asociația „Culiță Tărâță” achiziționa pentru SMU Roman un extractor de ARN (acid ribonucleic), folosit tot în depistarea virusului SARS Cov 2, acesta oferind posibilitatea de a lucra probe în serii mai mici, rezultatele fiind oferite mai repede și mărind capacitatea de testare, reducînd substanțial timpul de așteptare în izolare al pacienților. În același an au fost achiziționate și șase tărgi hidraulice, utile pentru poziționarea și ridicarea pacienților.

Citește știrea

Actualitate

Avantajele streamingului online și evoluția industriei de divertisment

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vă mai amintiți vremurile fără internet, fără calculator sau telefon? Dar ce ziceți de vremurile când muzica și filmele erau greu de găsit și de cele mai multe ori trebuia să le cumpărăm pe CD-uri sau le împrumutam de la unii la alții pentru că erau și scumpe?

Acum nu ne putem imagina viața fără smartphone și fără internet. Am ajuns atât de dependenți de tehnologie încât primul lucrul pe care-l facem când ne trezim este să deschidem telefonul și nu să ne dăm jos din pat. Poate fără apă caldă sau căldură mai rezistăm, dar fără internet oare cât putem rezista?

Internetul este folosit pentru majoritatea activităților cotidiene, atât pe plan personal, dar și în zona de business. Totodată, avem streaming online și platforme digitale pentru a putea accesa filme, muzică, emisiuni tv și chiar posturi de televiziune live. Totul este la îndemâna noastră.

Streamingul online a venit la pachet cu numeroase avantaje și dezavantaje. La elementele negative putem spune că oamenii sunt mai comozi și nu prea mai merg în cinematografe și nici nu mai au răbdare să aștepte episod de episod la săptămână, vor totul instant. Internetul ne-a făcut mai comozi și asta se traduce prin socializare și interacțiune redusă între oameni.

În același timp există multe alte avantaje ale streamingului online și putem spune că a schimbat industria divertismentului pentru totdeauna.

Înainte de apariția internetului și implicit a tehnologiei de live streaming, conținutul multimedia de divertisment era limitat, fără prea multe opțiuni. În schimb internetul a adus divertismentul și mai aproape de noi. Nu mai depindem de televiziuni pentru a urmări un film, pentru a asculta muzica favorită sau să vedem știrile de ultimă oră.

Streamingul online a dus la o diversificare a conținutului multimedia și de divertisment. Există foarte multe platforme de streaming unde putem urmări sute de seriale, filme artistice și documentare de toate genurile, pentru toate gusturile. Astfel, industria divertismentului este mult mai competitivă și încearcă să creeze cât mai mult conținut posibil.

Odată cu dezvoltarea streamingului online, răbdarea noastră nu mai este pusp la încercare și cu toate acestea încă mai suntem entuziasmați când sunt lansate episoade noi din serialele preferate sau vedem noi producții cinematografice.

Oamenii nu mai au răbdare să stea la coadă pentru un bilet la teatru sau să aștepte ca filmul preferat să fie difuzat exclusivist. Își doresc ca totul să fie ACUM pe streamingul online. Prin urmare, totul trebuie să fie prezentat online pe toate platformele digitale. Ba mai mult, sunt creatori care nu mai urcă pe platformă fiecare episod la un interval de timp, ci au început să prefere să urce toate episoadele simultan. Astfel, userii pot face binging, adica un maraton în fața ecranului pentru a urmări toate episoadele noi lansate.

Pe lângă clasicele formate de conținut (filme, seriale), platformele de streaming online au facilitat și crearea de conținut multimedia original. Astfel, creațiile respective nu le veți putea găsi pe altă platformă sau la televiziuni. Și influencerii sunt încurajați să producă conținut video de calitate.

Streamingul online a influnețat foarte mult și industria jocurilor online. Dacă în urmă cu câțiva ani, ne jucam individual pe desktop-uri sau în rețele locale, iată că astăzi putem să ne jucăm cu sute de alți jucători din întreaga lume prin intermediul acestor platforme de live streaming. Inclusiv în industria de gambling se simt influențele acestei tehnologii. Jocuri precum Ruleta, Poker sau Blackjack se pot juca acum online prin streamling online cu dealer real live.

Dincolo de conținutul de calitate și diversificat, streamingul online a facilitat și interacțiunea dintre utilizatori și creatori. Clienții pot oferi feedback în timp real, pot lăsa review-uri și pot distribui conținutul preferat. Aceste acțiuni duc la realizarea de topuri pe baza like-urilor și comentarii, influențând astfel succesul unei producții cinematografice, a unui joc sau serial.

Sunt platforme de streaming specializate în realizarea unui tip de conținut sau pe o nișă specifică, în funcție de preferințele userilor și abonaților. Au dispărut vremurile în care trebuie să continuați să schimbați canalele pentru a găsi conținutul preferat de vizionat. În schimb, dacă sunteți în căutarea unui tip de conținut, acum trebuie doar să accesați platformă digitală preferată.

Pentru că platformele de streaming au impus taxa de abonare, conținutul difuzat nu mai este fragmentat cu reclame ca la televizor, iar acest beneficiu este foarte apreciat de useri. Inclusiv industria de publicitate s-a adaptat noului conținut și reclamele la produse și servicii se fac direct în conținutul creat. Data viitoare când vedeți un brand de laptop, smartphone sau băutură în cadrul unui serial sau silm, să știți că este o formă de publicitate prin plasare de produse.

Un alt avantaj al platformelor de streaming stă în faptul că le putem accesa inclusiv de le smartphone-uri prin intermediul aplicațiilor dedicate, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de conținutul respectiv în orice moment. Industria divertismentului se schimbă, de asemenea, odată cu evoluția internetulpentru a aduce publicului lucruri noi și interesante. Iar viitorul este promițător odată cu dezvoltarea și adoptarea noilor tehnologii cum ar fi realitatea virtuală, realitatea augmentată și multe altele.

Inclusiv trecerea internetului la vitezele 6G va influența foarte mult industria de divertisment pentru că vitezele mai mari vor duce la conținut mai bun, de calitate. Vom vedea tot mai multe creații 4K și chiar la rezoluții mai mari. Totodată, vom puteam comunica în timp real cu unii producători de conținut și chiar să schimbăm fluxul evenimentelor.

Din punct de vedere al cifrelor, piața de streaming online va depăși 90 de miliarde de dolari în 2023, iar platformele OTT (Over-the-top media service) vor depăși 400 de milioane de abonați. Tehnologia video a evoluat de-a lungul anilor, iar oamenii consumă din ce în ce mai mult conținut video online. Se estimează că la nivel global, conținutul difuzat prin streaming online va constitui peste 80% din totalul traficului de internet consumat.

Citește știrea

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea
Advertisement

Trending