Contactează-ne

Actualitate

8 sfaturi pentru a vă îmbunătăți abilitățile de elaborare a bugetului familial

Știre publicată în urmă cu

în data de

https://www.pexels.com/photo/a-man-and-woman-doing-budgeting-7735783/

 

Elaborarea bugetului împreună este o modalitate excelentă de a reuni familia și de a alinia pe toată lumea la obiectivele financiare ale familiei. Acest proces necesită abilități pentru a obține cele mai bune rezultate din resursele financiare limitate. Dar cum puteți îmbunătăți procesul de bugetare? Experții în finanțe de la horacredit.ro au compilat primele nouă sfaturi pentru a eficientiza abilitățile de bugetare ale familiei tale. Continuați să citiți pentru a descoperi mai multe.

#1 Faceți un buget conform planului dvs.

Aveți nevoie de un plan financiar în care să vă puteți încadra bugetul. Aici, trebuie să vă bazați deciziile de cheltuieli pe veniturile reale ale familiei și nu pe intrările de bani preconizate. Bugetarea în funcție de planul dumneavoastră vă obligă să abordați impactul potențial al cheltuielilor dumneavoastră asupra familiei. Utilizarea acestei metode de gestionare a bugetului familiei vă ajută să gestionați canalele de venit care nu fac parte din bugetul inițial.

#2 Clarificați-vă obiectivele

Clarificarea obiectivelor tale financiare îți poate stimula abilitățile de bugetare. Obiectivele dvs. ar trebui să fie suficient de clare pentru a vă ghida alocarea resurselor și pentru a vă disciplina să le respectați.

#3 Faceți-o mai colaborativă

A face ca bugetarea în familie să fie colaborativă înseamnă să implicați fiecare membru al familiei în procesul de bugetare. Includerea tuturor creează un sentiment de proprietate și responsabilitate în rândul membrilor familiei. Puteți să vă implicați copiii în diverse sarcini adecvate vârstei, cum ar fi alocarea alocațiilor sau luarea deciziilor de cumpărare. Este important să adaptați totul pentru a se potrivi copiilor dvs. în diferitele lor etape de dezvoltare, astfel încât nimeni să nu rămână în urmă.

În acest fel, copiii dvs. sunt mai bine poziționați pentru a învăța despre bani. Copiii învață, de asemenea, despre valoarea banilor, importanța economisirii și necesitatea de a face alegeri financiare în cunoștință de cauză. Implicarea copiilor dumneavoastră încurajează, de asemenea, contribuția lor la procesul de elaborare a bugetului familiei dumneavoastră. Copiii dumneavoastră mai mari vor fi, de asemenea, mai bine plasați pentru a înțelege de ce luați decizii financiare. În plus, această abordare colaborativă vă consolidează legăturile de familie, deoarece toată lumea simte că se află cu adevărat acasă și nu doar într-o casă.

Puteți face ca acest proces să fie mai eficient prin stabilirea unei comunicări oneste și deschise cu privire la problemele legate de bani în familia dumneavoastră. Încurajați discuțiile despre cheltuieli, despre obiectivele financiare ale familiei dumneavoastră și despre venituri. De asemenea, comunicați în mod regulat și prompt pentru a vă asigura că toată lumea este pe aceeași lungime de undă și înțelege semnificația bugetului familiei.

#4 Fiți realiști

Elaborați un buget realist care să reflecte situația financiară și obiectivele familiei dumneavoastră. Alocați fonduri pentru cheltuielile esențiale, cum ar fi locuința, utilitățile, alimentele și transportul, ținând cont în același timp și de cheltuielile discreționare și economiile. Străduiți-vă să echilibrați veniturile și cheltuielile pentru a vă asigura că trăiți în limita posibilităților dumneavoastră.

#5 Ia-ți un partener de răspundere

Crearea unui buget este partea cea mai ușoară a poveștii. Cu toate acestea, a trăi conținutul acestuia și a te ține de el este partea mai dificilă. Viața are multe surprize și tentații care te pot scoate de pe drumul cel bun. Dacă vă confruntați cu provocări care vă pot distrage atenția, puteți găsi un partener de responsabilitate de încredere care să vă țină pe drumul cel bun. Puteți alege un prieten de familie de încredere care să vă înțeleagă obiectivele familiale. Dar cum alegeți acest partener care să vă țină responsabil?

  • Selectați o persoană care vă dorește binele și care va fi alături de planurile dumneavoastră.
  • Selectați un partener cu abilități bugetare adecvate.
  • Partenerul dvs. trebuie să fie un executant al lucrurilor pe care vă așteptați să le facă pentru dvs. De exemplu, trebuie să demonstreze capacitatea de a se ține de bugetul familial sau personal.

După ce îi prezentați propunerile dumneavoastră acestui partener, rămâneți deschis la opiniile constructive ale acestuia. Puteți planifica întâlniri lunare sau trimestriale cu ei pentru a-i pune la curent cu progresele pe care le faceți.

#6 Maximizați software-ul de bugetare

De asemenea, vă puteți îmbunătăți abilitățile de întocmire a bugetului folosind o aplicație de bugetare. Vestea bună este că pe piață există multe aplicații pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să rămâneți concentrat asupra bugetării. Descărcarea unei astfel de aplicații este o modalitate excelentă de a rămâne organizat în orice etapă a elaborării bugetului. Mai jos găsiți sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți aplicația de bugetare corectă pentru familia dumneavoastră:

  • Verificați evaluările utilizatorilor aplicației pentru a vă face o imagine clară a ceea ce face de fapt pentru utilizatori.
  • Alegeți o aplicație gratuită de bugetare care vă ajută să vă planificați cheltuielile, nu doar să monitorizați banii pe care i-ați cheltuit deja.
  • Luați o aplicație care nu vă cere să vă sincronizați cu conturile financiare.

#7 Urmăriți totul

Trebuie să contabilizezi fiecare euro pe care îl bugetezi. Nu subestimați niciodată importanța micilor detalii financiare și capacitatea lor de a afecta sănătatea financiară a familiei dvs. Odată ce ai stabilit un buget de familie, trebuie să faci și o prognoză pentru a găsi eventualele scenarii care pot apărea.

O monitorizare adecvată vă permite să vedeți progresul pe care îl faceți cu finanțele dumneavoastră. Veți fi mai bine poziționat pentru a ști încotro se îndreaptă finanțele dumneavoastră.

De asemenea, urmărirea lucrurilor vă permite să vă sărbătoriți progresul și etapele importante. În acest fel, puteți recunoaște și recompensa eforturile depuse de fiecare membru al familiei pentru a-i ajuta să respecte bugetul și să atingă obiectivele financiare ale familiei. Această celebrare consolidează, de asemenea, obiceiurile financiare pozitive, întărește angajamentul familiei pentru o mai bună bugetare și stimulează motivația.

#8 Căutați ajutor profesional

În cele din urmă, puteți căuta ajutor profesional dacă vă confruntați cu provocări în menținerea sau stabilirea unui buget de familie. Un consilier financiar de încredere vă poate oferi îndrumarea de care aveți mare nevoie și poate adapta strategii eficiente pentru nevoile financiare specifice. Acest profesionist vă poate ajuta, de asemenea, să elaborați un plan personalizat pentru bugetul familiei, să gestionați datoriile și să luați decizii financiare în cunoștință de cauză.

Gânduri finale

Bugetarea colaborativă a bugetului este o mare șansă de a întări legăturile de familie. Am oferit sfaturi pentru a vă ajuta să vă stimulați abilitățile de bugetare în familie. Mergeți mai departe și folosiți-le pentru a vă perfecționa bugetul și pentru a optimiza fiecare euro câștigat de familia dvs.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending