Contactează-ne

Actualitate

6 semne că ar putea fi timpul să vă înlocuiți mocheta

Știre publicată în urmă cu

în data de

În cele din urmă, chiar și cele mai bine așezate mochete trebuie înlocuite. În timp ce întreținerea regulată poate crește durata de viață a mochetei dvs., majoritatea producătorilor estimează că va fi nevoie să o înlocuiți complet după aproximativ 10 ani.

Semnele că trebuie să începeți să faceți cumpărături de mochetă nu sunt întotdeauna evidente. Iată câteva moduri prin care vă puteți da seama dacă mocheta dvs. trebuie înlocuită.

Pete care nu mai ies

Fie că este vorba de vinul vărsat sau de un nou cățeluș, există unele pete încăpățânate de care nici măcar curățarea profesională nu poate scăpa. Dacă sunt minore, de obicei le puteți ascunde cu covoare sau mobilier. Dar dacă daunele sunt permanente și inestetice, este probabil timpul să căutați o mochetă nouă.

Mirosuri neplăcute care nu mai dispar

Dacă observați că curățarea în profunzime pur și simplu nu alungă mirosurile neplăcute, înseamnă probabil că problema nu se află doar în mocheta dvs. – ar putea fi în umplutura sau podeaua de sub mochetă. Modul în care tratați problema depinde de tipul de miros. Dacă animalul dvs. de companie este cauza principală a problemei, probabil că veți avea nevoie de o înlocuire completă. Dacă observați un miros de mucegai, asta ar putea însemna că aveți o problemă cu apa. În acest caz, ar putea fi necesară înlocuirea mochetei după ce aruncă o privire un specialist în eliminarea mucegaiului.

Există daune vizibile

Deteriorarea mochetei poate varia de la probleme mai mici, cum ar fi o urmă de arsură sau două, până la probleme extinse, cum ar fi daunele provocate de mucegai menționate mai sus. Dacă există doar o zonă mică în care mocheta este sfâșiată, este posibil ca un profesionist în domeniul podelelor să vă ajute să o reparați. Dacă întreaga mochetă a fost inundată cu apă murdară sau dacă inundația cu apă curată a durat mult timp pentru a se usca, înlocuirea este obligatorie. Un profesionist vă poate spune, de asemenea, dacă daunele se extind la podeaua de sub mochetă și cum să remediați problema, înainte ca aceasta să creeze probleme mai mari.

Deteriorarea apei este cel mai mare dușman al mochetelor, lăsând pete și un miros persistent de umezeală. Umiditatea este deosebit de frecventă în regiunile mai umede ale lumii, cum ar fi regiunile tropicale. Fiți atenți la posibilele semne de mucegai și putrefacție, precum și la un miros înțepător – acesta poate fi un semn că este timpul să vă înlocuiți mocheta.

Aveți din ce în ce mai multe simptome de alergie

Poate fi dificil să îndepărtați praful, părul de animale și polenul care se încorporează în fibrele mochetelor în timp. Dacă dvs. sau cei dragi observați mai mulți strănuturi, mâncărimi la ochi sau tuse, s-ar putea ca problema să fie sub picioarele dvs. Clinica Mayo recomandă folosirea unui aspirator cu un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA) sau să optați pentru linoleum sau lemn masiv, dacă sunteți cu adevărat îngrijorat.

Mocheta este veche

La un moment dat, peticirea și curățarea în profunzime a mochetei nu va fi de ajuns. Dacă observați că este mătuită, că se estompează culoarea sau că pur și simplu nu mai este pufoasă, probabil că este timpul să treceți la pasul următor. Dacă observați ondulații sau cute, este posibil ca mocheta dvs. să fie întinsă din nou. Aceasta este o reparație mai costisitoare, așa că discutați cu un profesionist în domeniul mochetelor dacă are sens sau nu să remediați problema sau să obțineți o mochetă complet nouă.

Are pete de chelie sau este mătuită

Mochetele sunt folosite mult de-a lungul anilor – mai ales dacă aveți copii cărora le place să se joace pe mochetă sau care folosesc sufrageria pentru repetiții de dans. În timp, acest lucru poate avea ca rezultat o mocheta subțiată sau mătuită, în special în zonele cu trafic intens. Mochetele din poliester tind să fie puțin mai predispuse la opacizare și, adesea, nu pot fi restaurate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending