Actualitate
500.000 Euro pentru digitalizarea Spitalului Roman
■ în colaborare cu Primăria Roman, unitatea sanitară a câștigat un proiect de digitalizare a spitalului de 500 mii euro ■ cu aceste fonduri se vor achiziționa calculatoare, se va schimba fibra optică, se vor achiziționa sisteme antivirus, routere wireless, stații de lucru, monitoare, scanere coduri de bare, stocare rețea ■
Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a încheiat un parteneriat cu echipa de proiecte din Primăria Roman depunând proiectul ”Inovație și eficiență prin digitalizare”, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).
Dr.Maria Andrici, manager al SMU Roman a explicat pentru ”Monitorul” conținutul proiectului, de mare importanță pentru unitatea sanitară romașcană. ” În contextul unei lumi din ce în ce mai conectate, Spitalul Municipal Roman devine etalon în domeniul sănătății publice prin aprobarea finanțării pentru digitalizare în cadrul PNRR, pilonul ai II-lea: transformare digital.Este vorba despre un proiect realizat în colaborare cu echipa de proiecte din Primăria Roman. Proiectul a fost depus încă de anul trecut și a trecut prin etapa de evaluare la nivel național. Săptămâna trecută am constatat, cu bucurie, că ne aflăm pe lista cu proiecte câștigătoare și acesta va intra la finanțare, urmând ca ulterior primirii fondurilor să se treacă la achiziția de echipamente”, a declarat dr.Maria Andrici, managerul SMU Roman, care a explicat că vor exista mai multe etape, în procesul de digitalizare a unității sanitare romașcane. Spitalul Roman are 666 de paturi și intră în categoria spitalelor municipale care vor primi 500 mii euro, sumă insuficientă procesului de digitalizare totală a unității. Spitalele de urgență din orașele universitare pot primi în același scop 1 milion de euro. Cu banii primiți din acest prim proiect se vor achiziționa, într-o primă etapă, calculatoare de înaltă precizie, va fi schimbată fibra optică, vor fi achiziționate sisteme antivirus, echipamente wlreless. Importantă este și protejarea sistemelor de eventualele atacuri cibernetice, care ar putea lăsa unitatea sanitară fără baza de date. În prima etapă se va trece la digitalizarea părții de bloc alimentar, a Centrului de Primiri Urgențe și a câtorva secții, în care la patul bolnavului vor exista tablete cu toate informațiile despre pacient, care urmează a înlocui clasica foaie de observații, medicația recomandată fiind scrisă direct pe această tabletă. O altă etapă de digitalizare se va realiza, ulterior, tot din fonduri europene prin POR, program care urmează a fi lansat cât de curând. În acea etapă de digitalizare ar urma să intre alte secții din spital și farmacia, urmând ca medicamentele să fie prescrise pe rețetă electronică ceea ce presupune că nu se vor mai pune medicamentele cu mâna în pliculețele ce vor fi distribuite bolnavilor, ci umează a fi ambalate individual pentru fiecare bolnav, evitându-se incidentele în administrare a medicației.
Prin acest prim proiect se realizează sistemul de eHealth și telemedicină,investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, ce reprezintă o componentă vitală a eforturilor naționale de a îmbunătăți infrastructura digitală a unităților sanitare.
”Cu o viziune clară pentru viitor, a fost ratificată lista obiectivelor de investiții prioritare pentru finanțare. Această listă include și proiectul de digitalizare a SMU Roman, care promite să aducă o transformare radicală în modul în care serviciile medicale sunt accesate și administrate.
Asadar, vor fi achizitionate: echipamente IT în valoare totală de 1.343.900 lei , incluzând aici routere wireless, stații de lucru, monitoare, scanere coduri de bare, stocare rețea. Servicii achiziționare/dezvoltare soft în valoare de 1.050.500,00 lei, incluzând registrul operațiuni folosit la patul bolnavului, aplicație mobilă android, e-board CPU, sistem gestiune Bloc Alimentar, Sistem operare Server Network 2022, Antivirus (150 posturi), Soft monitorizare infrastructură IT. Alte servicii ce includ consultanță privind finanțarea, management de proiect și servicii de informare și publicitate în valoare de 74.000,00. Astfel SMU Roman se poziționează ca un lider în adoptarea tehnologiilor digitale, oferind un model replicabil pentru alte instituții din țară. Acest proiect nu numai că va îmbunătăți calitatea îngrijirii medicale, dar va contribui și la eficientizarea cheltuielilor în sănătate, demonstrând angajamentul României față de inovație și progres în era digitală.
-
Actualitateo zi,
MARSAT SA Roman
-
Actualitate2 săptămâni,
Erori considerabile în calcularea pensiilor
-
Actualitate2 săptămâni,
Viitura de pe Dunăre va ajunge în România pe 28-29 septembrie
-
Prima paginăo săptămână,
Diamantele pământului, captură realizată în parcarea unui centru comercial
-
Actualitate7 zile,
Demisie surprinzătoare a primarului Cristian Baciu
-
Actualitate2 zile,
21 de milioane de euro pentru pădurea lui Eric Sturza
-
Actualitate2 săptămâni,
Cei 52 de salvatori nemțeni au revenit acasă
-
Actualitate2 săptămâni,
Etapa a II-a a recalculării pensiilor