Contactează-ne

Actualitate

5 sfaturi pentru a alege jucării sigure pentru copii

Știre publicată în urmă cu

în data de

În fiecare an, departamentele de urgență din spitalele din întreaga țară tratatează zilnic sute de copii cu vârste de până la 12 ani pentru leziuni legate de jucării. Putem fi cu toții de acord că orice număr de răniri ale copiilor, indiferent de motiv, ar fi prea multe. Ce ar putea face ca jucăriile să fie nesigure și ce putem face pentru a preveni rănile?

Având în vedere că se apropie sezonul sărbătorilor, este important să știți la ce să fiți atenți atunci când cumpărați jucării pentru copii și când îi supravegheați în timp ce se joacă. Iată cum să vă ajutați copilul să se bucure de joaca cu jucăriile, ținând cont de siguranță.

Păstrați jucăriile în stare bună

Poate părea amuzant să vă gândiți la a întreține jucariilecopilului așa cum ați face-o cu o mașină, dar păstrarea jucăriilor în stare bună poate ajuta la protejarea copiilor de răni. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și verificarea blocurilor de lemn pentru așchii sau coaserea unei rupturi în brațul unui animal de pluș înainte ca micuțul dvs. să aibă ocazia să înghită orice umplutură. Dacă vă faceți timp să verificați dacă bicicletele nu sunt ruginite și dacă leagănele din curte nu au suporturi deteriorate, puteți păstra un mediu sănătos pentru joacă.

Supravegheați joaca

Supravegherea adecvată îi menține pe copii în siguranță, cu un adult responsabil care să îi ghideze în timp ce explorează. Mai ales atunci când introduceți jucării pentru copii noi, este o idee bună să supravegheați în timp ce copiii își dau seama cum să le folosească.

Folosiți echipament de siguranță adecvat

Nu uitați de echipamentele de siguranță esențiale, cum ar fi căștile pentru mersul pe bicicletă și covorașele amortizate pentru noii copii care se târăsc. Chiar și cele mai sigure jucării pentru copii pot deveni nesigure dacă aceștia nu au echipamentul potrivit pentru a-i proteja.

Gândiți-vă la materiale

De asemenea, este util să vă gândiți din ce sunt făcute jucăriile: vopseaua, cerneala sau substanțele care ajung în gura copiilor ar trebui să fie sigure, atât pentru scopurile prevăzute, cât și pentru utilizările mai creative pe care le pot inventa copiii. Acest lucru este valabil chiar și în cazul unor jocuri de societate.

Alegerea jucăriilor adecvate vârstei

Nu ați cumpăra o bicicletă pentru un sugar, la fel cum nu ați da o jucărie de dentiție unui copil de șase ani. Jucăriile adecvate vârstei sunt adesea mai interesante pentru copil și, de asemenea, mai sigure. Ținând cont de vârsta de dezvoltare a copilului dvs. cu jucăriile pe care le cumpărați, îl puteți ajuta să se pregătească pentru o viață întreagă de învățaredistractivă.

Naștere-6 luni

Sugarii mici încep să cunoască lumea, observând ceea ce îi înconjoară cu urechile și ochii și înțelegându-și locul în lume. Pe măsură ce învață mobilitatea, le plac jucării pentru copii pe care le pot apuca – trebuie doar să știți că orice le dați este posibil să le ajungă în gură. Gândiți-vă la zornăitoare, jucării de dentiție, jucării moi, cărți de carton, oglinzi incasabile și dispozitive care redau cântece de copii sau cântece de leagăn.

6 luni-1 an

Cu salturi de dezvoltare care au loc aproape în fiecare zi pentru copiii foarte mici, multe se pot schimba în doar câteva luni. Bebelușii mai mari sunt în mișcare și sunt gata să se deplaseze. Pe măsură ce devin mai puternici, alegeți jucării pentru copii care să le permită să-și dezvolte abilitățile motorii, cum ar fi jucăriile cu cuiburi, blocuri pentru construcții și mingi mari. S-ar putea chiar să își folosească mai mult imaginația, așa că păpușile și vehiculele de împins din lemn sau plastic îi pot ajuta să își exerseze și mușchii creativi.

1 an

Copiilor de un an le place să se miște și se târăsc, se trag singuri în sus, merg și chiar navighează pe scări, ceea ce face ca supravegherea unui adult să fie deosebit de importantă. Ei adoră jucăriile precum mingile, plăcile de prindere și cele cu piese precum cadrane, butoane și întrerupătoare. De asemenea, sunt adesea pregătiți să înceapă să creeze, ajutați de markeremari, netoxice sau de combustibilul imaginației, cum ar fi telefoanele de jucărie, păpușile și cărucioarele.

2 ani

Copiii de doi ani sunt adesea copii activi, care vorbesc și învață despre risc și pericol, adesea testându-și limitele: cățărându-se, sărind și rostogolindu-se. Timpul supravegheat pe structurile de joacă îi poate menține implicați, iar mașinuțele sau bicicletele pe care le împing cu picioarele le oferă ocazia de a explora noi tipuri de mișcare. Îmbunătățirea controlului motor le permite să manevreze jucării mai mici care se rostogolesc, cum ar fi mașinuțele, și le puteți oferi obiecte pe care să le sorteze după culoare și formă pentru a le ocupa creierul în curs de dezvoltare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending